Знаеш каде ика на лева страна баш на препонот помеѓу нозе ниту е блиску папокот ниту во средина Дали тоа е стомак незнам како А глава му е на десна страна горе уште малце кај желудникот а газот лево од папокот странично
Мене ми беше карлично до 36/37 недела. Пред да почнам со цтг многу вежби правев од тие за вртење на бебе и нез дали од тоа ама успеа да се сврти. Матичната беше убедена дека нема место и дека ќе остане карлично, ама грешка била
Дали има некој какo мене или нешто не е во ред со мене...Константо имам некој чуден, грд вкус во устата било што и да каснам или да се напијам. Како aftertaste, безвеза некако.
Devoki pomos,me fati pak zapek ni vamu ni tamu dase mrdnam od vc skolka.19+ nedela sum.Ste koristele li nekoi cepcinja ovaa nedela zada me protera,pocna dame boli i mala karlica,napred me pritiska mislam deka od bolka kese onesvestam
Мене рече дека стомакот ми е како бостан, нема место напред е скрос и нема на страна воопшто отидено така детето застанало странично повеќе карлично затоа вика нема шанси, со првото од 6ти месец доле му беше главата, дури ми рече нема да дочекам 9ти а јас 40+2 го родив Точно главата е над папокот тврдо
Пиши на youtube turn breech baby naturally ке ти отвори повеќе видеа у принцип едни исти вежби се вртат, ако немаш забрана за движење пробај не те кошта ништо и не се ни тешки
Можеш и со парафин една две лажици да пробаш, кај мене делуваше. Исто има еден сируп Смокван, скап е ама делува.
Se napiv leneno maslo,napraiv grcki jogurt edna lazica i 100 grama suvi slivi kako smuti ispiv.Staviv glicerinsko cepce i za 2 min placejki se isprazniv.Sea sve me boli i nared dole na vaginalniot otvor bolka imam izgleda sto me pritiskase od debeloto crevo i na svinkterot bolka.Uzas,uzas
Со вакво цтг ме пуштија дома да се напијам аналгин и магнезиум и да одмарам, 36+4 сум рано било за царски, ако имам пак болки да одам ако не дури среда на контрола, вакви болки си имам 2-3 дена а не ме проверија дали сум отворена. Сестрите ми велеа ќе те задржи докторката нема шанси да те пушти таа скроз лабава ќе се смират со аналгинот. Незнам шо да мислам ама паника ме фаќа да седам вака дома Спојлер: Цтг
А те проверија вагинално? Јас па кога и да бев на цтг, баш тогаш немав контракции. А дома ги имам, се повеќето попладне кога ќе легнам да одмарам и навечер... а тогаш на цтг тој период не сум била.. Еве сега ми се грчи едно 2ч на различни интервали, да отидам мислам и кај мене ќе е вакво цтг.. Па се ова и доста нерегуларни и неправилни... Оф сега прочитав дека не те провериле...
Не ме провери, ми вели со аналгинот ке се смират, тој ги смирувал контракциите, сега стварно не осеќам болки, а таму дури бев ептен болеа ќичма, стомак камен, препони да не зборам. Сестрите ја прашваа дали ми даде терапија, мене ми е шо беа зачудени сите шо ме пушта дома со вакви болки а таа убедена дека ништо не е.. Мислиш ќе се издржи до среда? Се разочарав шо си дојдов син ми 5год ми вели јас мислев ќе останиш
Па јас од кога ги имам.. појаки 2 нед ми се, а еве терам. Освен скратено грло скроз во полна 37ма (понеделникот), друго немаше, не бев отворена, а бебе е буквално одма над грлото... а терам еве Се додека е чепот тука, не се секирај. Ако тргне отварање тој ќе испадне, па дури и водењакот ќе пукне... Лежи стискај, бар 37+ да влезеш...