Ако имаш исцедок се препорачува да се пие додека да се смири, плус за да не правиш дополнително иритации доле. Мене исто ми се појави тој период и ми препорачаа да ги пијам додека трае исцедокот и депо да се боцкам еднаш неделно, вит ц од 1000 мг, мирување и ми го прекинаа аспиринот но продолжив со клексан. Без секирации ќе се смири за некој ден.
Се породив не појдов веднаш, ми дојде да дремнам, дека од пред 5 сум будна и болките ме будеа на 5 минути. Па накај 10 тргнавмр на кај Ск. 3 прста отворена само, болки на 3 минути, водењак - непукнат. И вагиналниот преглед мнг ме болеше. Во 12.30 ми се роди синко со царски. И тоа точно на денот на терминот, болки вчера нерегуларни, денеска ме напна. Ете така бидна кај мене 3.5 кг, 50цм. Мнг сладок
Дечки и јас се породив Од примена на опсервација за намалени фетални движења во четвртокот, сабајле се будам со убави контракции и завршувам на итен царски Контракции издржливи, цтг убаво ги детектира, неотворена воопшто, ни чеп паднат ништо..Господинот мал со газ скроз влезен у канал си скратил цервикс ( не многу ) и реши да излезе Секоја чест за секој еден вработен во Чаир. Од доктор, до сестри, до хигиеничарки. Им должам психичко здравје и живот на сите што ги фатив во смена овие 3 дена
Е нема кога сакаме ние или докторот Беби кога сака Нека е жив и здрав, мора како што е редот и тука на феминава (веќе честитав) Редот ми е сега мене и на @Stela Maris а како што видов и @Madmozel84 не ни е уште породена
Ај што убав денов, еден куп бебенца ни дојдоа на свет. Да ви се живи и здрави, големи да растат и цел живот да ве радуваат!
Лежам ја среќа денес и утре со сите сум дома, па се околу децава за доручек, ручек, шетање, занимавање Денес па никаков знак, мирна е женскава, ика само, ќе се протегне малку (а ме утепа минатите денови), контракции ич денес Затишје пред бура