И јас имам болки овие денови посебно кога се движам осеќам и менструални последниве 2-3 дена. Бебе го осеќам со ударчиња долу и кога се тегне стомакот ми се затегнува ептен. Кога лежам и на станување осеќам исто болка долу ниско кај што ми е првиот царски, посебно на десната страна. Овие денови од такт ме вадат. Тука исто некаде во овие недели што си ти имав цела недела болки и притисок посебно на одење. Болките ми беа дури накај препоните. Кога отидов на контрола едвај ехо ми направија и рекоа од што бебе расте и притиска. Овде воопшто ми немаат спомнато да пијам магнезиум или пак некои апчиња за болка. Тоа сама што си пијам по 1 или 2 на ден магнезиум и тоа ми е. Вас во Мк барем ве покриваат со повеќе терапија. Одмарај повеќе и јас така правам колку можам со тодлерче и тоа е Господ нека не чува сите.
Епа штом ти фали, фаќај се за работа и доаѓај пак Добра сум мила, фала што помисли на мене. Ми се смири кафениот исцедок, го нема веќе. Се надевам нема да се повтори дека самата глетка ми беше хорор. Ставам утрогестан вагинално па сега сум лом од тоа. Утре ќе одам кај матичната. Закажана сум во вторник за скрининг ама може и утре ќе ми го прави. Резултати од тестот изгледа утре или најдоцна ми рекоа вторник. Бев преплашена за тоа ама сега некако го подзаборавив од ова што ми се случи, немав време ни да помислам на тестот.
Леле, па коа ќе видиш резултатите дека се е супер, па и полот па после коа ќе сакаш се да купиш хахах наеднаш пошо веќе ќе знаеш што е. Има одма да се наполниш со најпозитивната енергија. Одвај чекам да видам дали сум во право дека е женскица
Sega na tuširanje primetiv deka mi ispadna onaka sluz beluzlavo žolta (kako mrsul), pogolemko taka parče, čepot kje da e. 38+1, broime sega do bolki... Vikaat može i za den dva, može i za nedela, dve od pagjanjeto, toa što čitav sega... Umisliv bolki ili ne, ne znam, ama kako grčevi da imam za dobivanje, ne se jaki ama gi ima (valjda haha)
Хахах мила моја Знаеш дека сите ми рекоа дека мислат е женско Ниеден до сега не ми кажа машко е, сите женско ќе биде Јас искрено немам појма, немам никакво чувство. На моменти си велам сите викаат дека е женско на крај сигурно обратно ќе испадне Какво и да е, само да биде се океј дека веќе ќе полудам, сакам да знам за да се опуштам малку. Неќни на итната како скокаше, како си мрдаше со рачињата
Jas go zemav sega toj magnezium edna lenta i pijam edno sabajle edno vecer i mislam deka e dobar predhodno piev na solgar.Zemav isto i od DM magnezium uste nesum pocnala dago pijam.
Hahahahahah, neli, baby fever iame. Brzo ke projde vreme, sto ti rekoa za 2ra bremenost, posle kolku vreme?
Ami posle 2 god, se mislam do kaj 1.5 da pocekam pa da se fakam za rabota hahahah i onaka od prvo ne bidnuva kaj mene. Ama bas mi fali bremenosta a i god si vrvat.
Zdravo, shto stavate na bradavicite nekako mnogu mi se oteceni i perutesti t.e se lupat 30 nedela sum veke?
Можеш да си земеш ланолин секако ќе ти се најде и за после, јас ставам на цели гради Биодерма атодерм интенсив ултра лосион, од бременоста кожата ми е пресува и ужасно чувствителна, особено на тие делови.
Вчера зборев со една жена, вработена во Гинекологија. Ми вика на секое туширање земи со пешкир триј ги градите и брадавиците. Вика они си имаат тенок слој како покрут малце и вака ќе им олесниш да не дојде до разранување кога ќе почне да цица бебе, бидејќи не се тегнети и влечени. Исто ставај и некоја од кремиве за брадавици што се.
Денес влегов во 22ра недела. Сношти во 1.30 ме разбудија ужасни болки во стомакот како во грч цел стомак. Мислев дека е од менување на положбата на бебето, ама не. Ни лево, ни десно не можев. Станав, пак боли, седнав, пак боли и притиска цел стомак. Ужас Секакви помисли и стравови, посебно ко ќе ти е прва бременост..после спонтан. Единствено позитивно ми беше шо бебето мрдаше. Видов, не видов, го разбудив мажот ми и во 3 стигнав на гинекологија. Ме прегледа дежурната докторка, и со спекулум и со прсти и вагинално ехо и преку стомак...затворена, цервикс ок 49мм, постелката ок, исцедок ок, бебе ок, фала Богу. Ми рече дека најверојатно се цревата и желудникот, нешто шо сум јадела. Не се лажни контракции, поинаку се манифестираат. Но, да бидам спремна ако се појават, дека можи до крај на бременоста да ги има. Ми препиша Спазмекс или Бускопан, и ако не помини, да се јавам во брза помош(така е овде). Не сакав таму венска инекција, дома се напив бускопан и така заспав. Денес подобро е, ама пак сум со стравови шо ќе биди до крајот Бог да се смилува
A нели ти рече дека одамна си отворена 2 прста? Нели чепот мора да падне кога ќе почне отварањето... тој е буквално пред местото што се отвара (влезот кај бебе). Мислам не е можно да не е паднат, а да се отвориш... оно и не е можно волку време без терапија да тераш 2 прста отворена. Другарка 32ра се отвори два прста, па терапии чуда лежење едвај до 35та само додржи....
Е ако сменам мислење за второ ќе сменам само ради тебе ама ти ми личиш загреана за брзо а јас мислам во следни 3 години не сакам да чујам 100% а после може ќе се намалат процентите. Ама стара ќе сум бе 33 за стартање @Besbes24 тебе после царскиот ти рекоа мин 2год? Секаде кај што сум читала е 1година затоа ме збуни
Ми се има десено, исто од цревата, јас секако имам проблеми со желудник цел живот и сега како се креваат цревата нагоре стално имам грчеви. Еднаш на сред одење мислам ќе паднев надоле од грчење, најнормално нешто е, не се плаши, се е супер. Понатака и може повеќе и киселини ќе ни се појавуваат. Избегнувај храна што ти смета, мене почна јогурт да ми смета… и одма аут. Така да опушти се и уживај се е во ред.
Taka izmerila taa na gak, specijalizantka, nikoj drug ne merel posle ne me čačkale tamu, a dali e pa taka? Mene sega mi padna, prethodno imaše taka sluz, ali ova bajagi golemko parče Terapija do 36 utrogestan imav, od 34 ta do 36, e sega što e ova ne znam, ama baš parče golemo