Ма каков срам тоа е како најубаво се чувствуаш така ќе правиш. Се туширам и после пак сум лом Претходните 2 недели се имав опуштено абе се наведнувам, собирам и чистам по дома и баш велев на маж ми наместо сега да се припазувам јас обратно. Немав никаква мака, како да не сум бремена. И затоа сега цела недела сум со некои глупави болки и затегања се урочив
Стврднувања имам, толку ми се непријатни, што не знам што да правам кога ми се случуваат. Ама изгледа имав среќа што почнаа подоцна да ме фаќаат, т.е ми почнаа некаде пред околу 2 недели. За движењата на бебуш, ти советувам да не се грижиш. Можеби има сменето положба, или е поспано Ако ти е во мисла, појди си на ехо со лесно да ти е
да и јас со паузи, не се форсирам. Леле еве пишувам и осеќам нежни удари и се топам. И јас завчера бели, денес пак, а и дека се мачкам за стрии плус алишта лом. @Marsi* па да, така си е. И јас генералки до пред недела дена, сега лагано полека, ама па си наоѓам занимации да помине денот.
Ама чепот мора да падне ваљда пред да се отвориш а? Тоа некако логички ми иде Испив магнезиум и се изнагледав серија, престанав да мерам ама имам сеуште на долг интервал. Некој Грозданов дежурен бил, врска немам кој е и нема мислења за него тука и решив да не одам. Ќе каже Јане иначе дали можам или не можам, а јас би пробала. Повеќе спремна сум за природно некако, него за царски Нешто ми кажува дека ќе успеам, незнам ете некое такво чувство
А кас па сум сигурна дека ке биде прородно и дека ке го "плукнеш" Т.е брзо и лесно ке биде се баш филмски Ама ај здравје само прво Едно време кога те немаше да пишеш мислев си породена Како и да е секако за ден два ке биде се готово само ептен имам филинг за тебе дека природно и лесно ке поминеш
Женски вчера некако ногата лева си ја повредив истегнав и сега ме боли од горе па до доле, буквално неможам да одам на неа ја влечам, исто како првите месеци болки кога некој има во нога од горе па ќе помине ама оваа многу неможам да одам, дали да одам до доктор или што да пијам
Најпрво сакам сите да ве поздравам. Иако секогаш ве читам, ете првпат да побарам помош и мислење. Бремена сум 10н. и 2д. До сега нормални симптоми и на прегледите беше Се во ред. Од вчера, 28.7 имам константни менструални болки во карлицата и тоа повеќе на левата страна. Пијам no spa, подобрување има само скоро 2 часа и тапата болка продолжува... Вознемирена сум затоа што имам поминато 2 спонтани во 6 недела... мислев е намален ризикот во 11 недела, но не знам што е ова. Гинекологот што ме води ме убедува дека нема простор за загриженост дека се шири матката и се развива постелката...од ваши искуства колку овие менструални болки се нормални? Ви благодарам однапред
Не се секирај, пренормално е. Ќе имаш и понатака во бременоста. Се шири матката, и затоа осеќаш. Најнормален симптом е тоа што го осеќаш, расчитај баш ќе видиш дека секоја втора има.
Не треба обична крвна слика во сите лаборатории да е бесплатна за бремени? Во една лабораторија ми наплатија во друга не...