Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Колку наплаќаат од општ доктор?

2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Мариз ако уште се немаш породено те молам одговори ми :D
    Или некој друг кој знае.:)

Како да ги препознаам лажните од вистинските контракции.
    Како што пишував последнава недела ептен имам стврднувања на долниот дел на стомакот.
    Последниве 2-3 дена и благи менструални.
    Ноќеска се будам околу 2h од болка во десен јајник, ајде велам тоа е од промена на време и знае така да ме боли.
    Станав до вц се враќам и боли ме нервира, ајде легнав на десна страна мислам ќе го потиснам малце и ќе заспијам.
    За кратко ме здоболе од левата страна ниско и низ цел долен стомак јака болка дури ме препоти.
    Слично менструални плус со затегнување незнам точно да опишам.
    И ме штрекнуваше во вагина.
    Се вртам и бебе мрдаше стомакот тврд и боли.
    Се завртов на страна и почнаа благи болки во половината;(
    Сабајле докај 6h неможев да заспијам.

Дали да одам на итна да ме прегледаат?
    Тука се малку специфични и едвај и ехо тогаш ми прават или да бидам упорна.
    Цервикс не ни верувам да ми измерат.
    Некако ме плашат овие болки.

3. nikja

nikja Истакнат член

Od waikiki rabotite

4. nikja

nikja Истакнат член

Jas uste nisto nesum kupila a veke 20 nedels teram,cudno mie|(Porano za vnuci odma od merak kesum kupela po nesto,sega za mene nekako mie strav neznam i nisto nemam kupeno.Neznam dali ova samo kaj mene vaka ili ne e normalno.

blackdeath likes this.
  5. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

За општа крвна 175 ден

6. P.S.love

P.S.love Популарен член

Фала ти многу за одговорот :hug:
    И мене ми е желудникот стара болка. Веќе неколку години пиев таблети за рефлукс гастритис, но сега во бременоста само Рефлустат по потреба. Пред бременоста, во јануари правев контролна гастроскопија, докторот ме збуни ко ми рече дека нема рефлукс :o

Ти пиеш некаква терапија?
    Знам дека ќе имаме до крајот проблеми како ќе расти и притиска бебето, ама кај мене е плус проблем шо имам пролонгиран желудник, па уште од порано и повеќе притиска:tmi:
    Ќе се издржи:muscle:, ќе внимавам шо внесувам.:mm:

Feniksgirl likes this.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Како бран се, се стега и испрчува стомакот и морници пролазуваат (не се болни, ни ко болки), глава се вжештува трне кога стегнуваат (како кога многу ќе се усрамиш). Лигаментите да не ти се.. Оди на итна нека не ти е во мисла, контракции и на ехо се гледаат ако има (ако не прават цтг).

Цтг со болки иначе (издржливи се до кад 40,50), тргната е работава полека кај мене :lol:
    Направивме припрема за царски (крвна слика, се видов со анестезиолог, здравствени податоци и сл се ми земаа), со мал простор за природно. Сеуште е папочната преку рамо, низ врат, до под главата.. а главата е доле скроз над грло, пак на абдоминално ехо ја немаше и неможеше ни да ја измери колкава е. Ризично за природно :( Ќе тргне со се папочна, ќе ја стисне уште толку. Утре сабајле пак контрола, ме пушти дома да си бидам (блиску сум многу до Ремедика). Едино ако засилат болките или пукне водењакот да си се вратам.... сега за сега 1 прст сум само отворена.

8. gwenst

gwenst Популарен член

Не знам дали има тема стриктно за тоа, па ќе прашам овде. Што мислите за суви марамчиња за бебе, се натопуваат во вода.. наместо влажни?

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не пијам ништо, некако се навикнав на болката. Не и давам многу значење, пошо желудник си викам не е ништо. Затоа ако ме сецне доле, одма паники хаха. Може и потсвесно не го осеќам стресно, а ми се дешава често. Плус и кога одам по голема нужда, имам и многу грчеви мислам си ги осеќам цревата како ми се мрдаат, онака баш језиво. Јас и многу сум тесна горе кај градниот кош, и некако ми се грчи некад од што се натиснуваат цревава. Ама еве да ти кажам појачан магнезиум почна да делува, па ќе видам понатака. Бебенцето ти е супер и се ќе биде супер, ич да не се секираш. Нормално е после тоа што си поминала, анксиозноста на најако на сите ни е. Јас да ти кажам одам и си купувам ствари за бебето, и така се полнам со позитива што заборавам на паниките. Еве сега околу собата се окупирав, што како ќе ја средам. Само позитивни мисли и се ќе биде супер.:l:

10. Feniksgirl

Кај сите е исто, стравот е присутен. Јас прв пат купив облека, поглемите работи ги земавме прво, иако има уште ама полни со позитива.

nikja likes this.
  11. Elliana

Elliana Истакнат член

И јас сум иста, страв ми e да ги погледнам во продавница, а не да купам. Не дека не ми е ќеиф, ама рано ми е некако.

nikja likes this.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Planiram kreveti,kolicka transporteri toa 7 mesec da kupam.A obleka i drugi rsboti sto trebaat valda ke pocnam nareden mesec da zimam.Neznam so ova stravov,a tolku sum decar i za sekogo mi bilo merak da kupuvam bebeski raboti.

13. nikja

nikja Истакнат член

Porano za drug abe prva sum zimala i sum gledala,a sega neznam sto mie koga e za mene.

Elliana likes this.
  14. Feniksgirl

Ние во 20та купивме количка, креветче сега купивме, облека ситно нешто земав 5-6 боденца, планирам здравје таму во септември да докупам другото, зашто веќе во октомври ќе сум 8ми накај 9ти и не сакам да се малтретирам сигурно ќе сум огромна.

nikja likes this.
  15. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Со лесно нека биде,ти си храбра женска

16. Elliana

Elliana Истакнат член

Кога е за друг не гледаш така на работите :)
    И јас од среќа сум купувала и мечиња и алиштенца, можеби и тогаш на таа мајка и’ било непријатно, ама ете. Сега само се молам се’ да е во ред, здравје има кога, ќе купам :D

nikja likes this.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Zdravje i jas od septemvri malce da zaladi taman 7 mesec ke vlezam toa naednas planiram da zemam kolicki 3vo 1 sto se,krevetcinja.Dasi tece i dasi bide sve kako sto treba

Feniksgirl likes this.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Isto

Elliana likes this.
  19. Лалина

Лалина Истакнат член

Моето прво кога се роди ептен беше исфрлено, уште е со козметика за атопична кожа и почнавме со влажни само на база на вода и уште едни вода и портокал, од обични влажни одма имаше реакција.
    Додека не ги открив влажните само со вода што му одговараа, користев само млака вода и памучни крпчиња за бришење, тоа ми беше супер решение.

gwenst likes this.
  20. shz

shz Форумски идол

Такви користам цело време, ќерка ми е 2 години.

Carpe Diem New and gwenst like this.