Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Енци менци има преубави работи како јакни, скафандери, комплетчиња за дотерување, не е за секој ден. Синсеј имаме комплети и алиштенца што не се мрднати, износени, пери-носи, само треба да се погодат :) Зара исто треба да се погоди, некои модели брзо избледуваат, но се супер, а за шпикозни, хеланчиња и бодиња H&M тие BASIC што се се покажаа подобри од Зара и порастегливи, за мало бебенце мислам поудобни, ама и Зара се помеѓу подобрите :) Јас си ги сакам и од Стружанка бодињата, ама и тие треба да се погодат, полесно пукаат на штеповите под рака :)

Едит: за најмали бебенца од NEXT се преубави, искористете, затоа што за поголеми деца не се толку слатки :D :D а квалитетот е предобар :)

Последна измена: 29 јули 2024
    На Marsi*, baguf4e и Elliana им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.908
    Допаѓања:
    11.307
    Јас се заљубив во бодињата од H&M, мислам пошто во се што имаат, и баш оке цени имаат, има и доста што одат по 3 или 5, и цената и квалитетот е одличен. Е сеа не знамкај нас коа и да влезам некако е хаос, а во Грција баш имаше се.

На Лалина и Noemi им се допаѓа ова.
  3. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Тие што се 3 за 2, 3 комплети зимаш, плаќаш 2, има цел ѕид со тие. Тенки, како со линии се. Со долги, со прерамки и хеланки. Значи ако ми веруваш само тоа ти треба, за дома, за прошетка, многу се растегливи некако и затоа се удобни, штета нема за над 2 години :)

На Elliana, Noemi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Кај нас во east gate не ги носеа сите работи, сега дека е поголем овој во city mall може да ги носат, ама најубаво од страната зачувај слики и оди во продавница да ги најдеш, најлесно, јас така правам и во H&M и во zara, затоа што шанса нема да најдам што барам (ова е кога одам на наменски shopping) :)

На Feniksgirl и Elliana им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.579
    Допаѓања:
    9.690
    Хајпот да се изнакупувам бебешка облека од позитивен тест ме фати ама стравот е поголем. Многу планирана бременост ми е со некои препреки и уште (11+2) не можам да се опуштам да гледам ствари. Чекам скринингот и пренаталниот да искочат ок ((fingers)) па си ветив оти ќе си купам некои бодиња и други ситници.

Реалноста е дека може да се деси нешто секогаш и мора да сме оптимисти и убава енергија да споделуваме со бебушите:inlove:

На Hygge-girl, Marsi*, baguf4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Јас сум 17+ и втора бременост и некако лабава бев до овој момент, кога одлучив да отворам H&M да видам што има за новороденче заради муабетот погоре, проблемот не е што ќе одам одма да купам, сега плачам. Плачам веќе 5 мин гласно, сама. Па кога ќе се соземам ќе направам една листа да ме почека некој месец :) :D

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.908
    Допаѓања:
    11.307
    Не сакаш да ми видиш wish list во Зара хахахах, се имам сочувано, ама ќе оставам за понатака.

На Noemi, Лалина и QweenSM им се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    34.874
    Мајки мои, само што се враќам од прв скрининг.
    Моментално сум 11+3 , а според ехо бебо е 11+5. Бебуш ми е 5.03цм :inlove:
    Сѐ е супер, плацента, рачиња, ножиња, си мрда цело време. Му измерија тоа што мерат за Даунов и докторката ми рече дека нема никакви индикации. Тоа NT ми пишува дека е 1.03мм, што рече дека е одлично. Нема задебелување кај вратчето сосема нормално си е на ехо.

Сега чекам уште од пренаталниот да ми се јават да бидам 100% сигурна, мада според ехо искрено многу ми олесна и сега си чекам само да ми кажат дека се е во ред, и нормално полооот :inlove:

На Fenix05, Adeline, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.336
    Aj dobar den i od mene,denes denot mi zapocna mnogu ubavo :)
    Mi se javija od BioSave,rezultatite od prenatalniot test se super,se e vo red,negativni se site sindromi :sun: i ke bide momce :drunk:
    Se nadevam tretoto ke bide devojce :D:D
    Bitno da e zivo i zdravo
    Lesna bremenost na site! :$

На Izzy_0504, Fenix05, marlonbrando69 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    221
    И јас од страв веќе цела продавница имам :D мм ми вика до 5 год. Имам купено алишта а поголемите работи уште не сме само еден транспортер вчера земавме. А тоа што велиш за внуци... Секојпат земав и пак имам мерак да земам

На nikja и Лалина им се допаѓа ова.
  11. Biserkataaa

Biserkataaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ви благодарам од срце ❤️

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    Jas sum 31 i uste nisto ne sum kupil cekam uste jas imav spontan i uste strav mi e i cekam aj ima vreme ama moram vise da pocnam da kupuvam zs nisto ne sum kupil

На blackdeath, Лалина и Noemi им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.908
    Допаѓања:
    11.307
    Ете гледаш, сеа и уште една потврда дека се е супер. И раат.:l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Еве на @Mahrisa и јавиле, очекувај за некое време и тебе :)
    Чекамееее <3

На Mahrisa и QweenSM им се допаѓа ова.
  15. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    555
    Ако некоја идна мајка сака нешто нека ме контсктира се е некористено на сликата.

Прикачени фајлови:

16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    1.143
    Jas sum 24+ I nisto ne sum kupila od pusti strav osven edna glodalka vo forma na srce mnogu mi se svigjase e sea olesnitelna okolnost kaj mene e sto imam krevetce kolicka dva relaksatora igralna od prvoto pa mi preostanuva samo obleka cucli sisinja nesto kozmetika ama vo avgust vlagam vo 7mi mesec pa ke pocnam da kupuvam

На M.m.1 и Elliana им се допаѓа ова.
  17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    1.276
    Да ве консултирам бев во ДМ и гледам имаат многу пристапни цени за ситници за бебиња, како цуцли, шишенца, млеко за тело и сл. Од разни фирми се, ми падна во очи babylove фирмата. Е сега во аптека гледав на avent цуцли, шишенца што за споредба цуцлите ако во дм беа 180 ден, ваму на попуст се 500 и нешто денари. Дали вреди за парите или и овие од ДМ се добри? Искуства?

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.315
    И јас сум исто, мислам дури дека таму во 30та ќе се опуштам да почнеме да купуваме и големи и мали ствари. А мерак ми е, си гледам ама си викам само да е добро и да издржиме до сигурна недела, а за работи здравје ќе купиме се што треба.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Babylove се добри. За цуцли и шишиња е се лотарија. Се зависи бебе што ќе прифати. Козметиката им е супер и природна.
    Јас земав цуцли на Нип мислам беа, исти вака како Бибс, само на пола цена. Незнам тука низ форумов или по други, баш мајки споделија ептен позитивно искуство, дека се добри, а цената им е повеќе од одлична.
    Другарка каква не цуцла купи и малата не прифати ниту една.
    Совет од мене, земи по една , па ќе видиш како бебе ќе прифати.
    Еве од овие земав јас. IMG_7915.jpeg

На baguf4e, Skyler81 и Laura7 им се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    1.276
    И ова сакав да прашам. На интернет една мама за бебушот ги переше алиштата со овој прашок од ДМ и овој омекнувач. Дали сте ги користеле?

Прикачени фајлови: