Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Почнува да ти се создава колострум... ;)

На Fatalnata и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еее срцка од кога те поканив да ни се придружиш ајде добронидојде :* Иначе јас како комирана сум денес зш многу спиев и уште повече ми се спие :) ај вечер кога ќе се ококорам хаха осеќам ќе нема да заспијам....си лешкам си се ладам на климата мм спие и така да ве ѕирнам мили мои другачки :*

На m.i.g, Eli23, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка што направи со киселината?проба ли морковче ?:*

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас морам да прашам нешто моево бебе четири дена по ред ика по неколку пати на ден,некако многу често ми се гледа.А пак јас осеќам течност прозирна тече од мене два дена така осеќам ќе потече нешто и право во вц и приметувам прозирна е не ми личи на мокрача.Можно ли е плодова вода да истекува?Да напоменам 31 недела сум и други симптоми немам,си мрда нонстоп,си клоца...

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мами ти се погоди деновиве си се одмори ко човек,одма има промена:* :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Mesinja na kolku vreme odite na UZ pregledi?

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мислам не е плодова вода, порано стана збор за ова, мислам скоро сите трудници имале иста мака. И јас исто, редовно по еднаш на ден - утоп. Не е за загриженост, не е плодова вода. И јас тоа што сум читала од поискусните трудници, некои веќе мами. :)

На tweety26, Fatalnata и mama89 им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да три дена но ми летнаа толку брзо како три минути :) Па и јас да почуствувам продолжен викенд како буџетарите :D

9. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Pcelka94 duso so se desi so napraj

10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @mama89 пробав срцка и успеа а и најдов и друг лек, откако ќе се најадам земам и една праска после оброк и воопшто не ми се лачи киселина, овие 2 дена раат сум од неа проклета. И онака уште пред да останам бремена си имав јас голема мака од киселините, правев испитувања преку крв и се покажа дека Helicobacter pylori ми е активна со една "+", па ми пропишаат терапија, и вооедно тие денови дознав дека сум бремена и не ја ни почнав терапијата од страв да не му наштетам на бебчето. Првите 2 месеци од бременоста се отепав од повраќање секое утро веднаш штом ќе станев. :| И тогаш киселините беснееа.

@Kiflicka05 супер ако е колострумот, ептен се радувам. :inlove::D Барем некоја знак дека се случува нешто со моите гради, оти ептен се загрижив за нив. :rofl:

@blessed2 Јас мила одам на секои 4 недели на контрола, сега ми рече матичната можам комотно и на 5 да одам. :)

@tweety26 И кај мене срце се случува истото на 2-3 дена еднаш дневно утоп ми се ѓаќите, на почеток мислев дека сум се измочкала ама не е тоа. Така да без паника, значи нормално е. :)

На tweety26, blessed2 и mama89 им се допаѓа ова.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Како сте мамички ?
    Ние денеска правивме скрининг за даунов синдром и ми кажа докторот дека вратчето е 1.2 и дека е во ред.
    Носето многу не го видовме зошто палавко цело време раченцата ги држеше на носето и не сакаше да ги мрдне рачињата.
    Ах тие прстенца сладкии...
    Земав крв чекам резултати и брисеви земав за да видиме дали има некоја инфекција и тоа е тоа

На awl, Mariangel, jacqueline.s и 5 други им се допаѓа ова.
  12. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Mesinja kako vi odi spienjeto? Koja polozba vi e najdobra? Jas lezam samo na strana, za na grb negde imam citano deka ne e pozelno, nemalo cirkulacija vo matkata - tocno li e toa? I zosto preporacuvaat na leva strana da se lezi? :?:

13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @blessed2 Ох со спиењето мака си мачам, како прво од топлово неможам да спијам, навикната сум и покасно да си легнувам кун 1-2 часот. Најубаво ми беше да спијам на стомак ама веќе не, од вториот месец од бременоста ја избегнувам таа положба. Сега спијам на страна, менувам страни, но ја преферирам левата. Ако легнам на грб бебчето веднаш ми се активира и ме клоца, така кога сакам да си поиграм со него лежам кратко време и после си завземам странична положба. Читав дека спиењето во странична положба овозможува доток на поголема количина на крв и хран. материи до бебето. Додека пак спиењето на грб може да предизвика болка во грбот, проблеми со дишењето, варење, хемороиди, низок крвен притисок и намален доток на крв во срцето како и намален доток на крв до вашето бебе. Причина за тоа е притисокот кој вашиот стомак го прави на цревата и крвните садови.

На <3 pleza4e <3, blessed2 и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    На лева страна се зголемува циркулацијата кон матката, а јас сменувам лево па десно инаку се здрвувам на лево само. Плус мрда и удира бебето странично лево посебно, имам впечаток дека не му се допаѓа баш ххах. Ама има предност ако сака мм да го сети легнувам на лево, ја става раката, а бебе одма почнува со удари. :D

На Eli23, <3 pleza4e <3, blessed2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas sekako spijam i na grb i na strana i na mese nekogas vo son pa koga se razbudam se mestam, a bebuska sekako mrda bilo kako da spijam :)

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k хехех твоето бебче си го поздравува татичко. Моево пак кога го галам јас збесува. само удира, се превтрува. Додека пак ако го погали татичко само еднаш му возвраќа и се смирува наеднаш. Се на сега досега само 2-3 пати се има "поздравено" со татичко.

Ова го најдов од нет-
    Се надеваме веќе ги споделувате моментите на движења со идниот татко. Ќе приметите дека плодот точно знае кој ја држи раката на стомакот. Некои всушност, сосема се смируваат кога таткото го гали стомакот, а некои спротивно, збеснуваат. Да, тоа може да се интерпретира како прво искажување на љубов и доверба.

На tweety26, <3 pleza4e <3, blessed2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    @Fatalnata И моето така прави кога лежам на грб, ќе мрда цело време ќе го викнам мм да ја стави раката и се смирува. Ама странично не ни бега. :D

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас цел живот спиев на стомаκ и κога останав тρудна маκа мачев да се навиκнам на лева стρана да заспивам :) таман се навиκнав сега гρчеви ме фаќаат па се пρевρтувам по сто пати на спиење ни јас незнам што пρавам:D:D
    Башκа од топлово бетеρ, те гρчеви, те сκлет ме фаќа :D

Инаκу и мојот бебушκо осеќа κога го галам јас, а κога татκо му.:inlove: На мојот допиρ повеќе ρеагиρа, :D на татκо му послабо... а на неκој од стρана што ќе изρази желба да ме фати за стомаκ па ич не се поместува. Сигуρно знае деκа несаκам κога ме фаќаат за стомаκ:D

На Eli23, m.i.g, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k мангупчиња мали, значи и во тоа исти се. Леле чудо од бебиња.

На podravka и kristina.k им се допаѓа ова.
  20. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas go prasav doktorot za polozba na spienje mi rece moze i na leva i na desna strana i na grb kako ti e zgodno samo ne na stomak

На alisijad и blessed2 им се допаѓа ова.