Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Одма уште на излезот од гак се јавив на матичната гин. и отидов кај неа вика не се секирај се ќе биде добро
    И што да си мислам
    Што е тоа пиелектазија што има тоа 95мм, незнам ништо
    Во 34та недела сите да ми кажат се е добро и терав
    Прашав да не е случаено од клексаните од мака вика не, реков да не е заради тоа што болувам од штитната хипо хашимото сум со оваа бременост вика не така понекогаш се случува на машки бебиња не се празнат бубрезите нормално
    Можеби кога ќе се роди ќе се празни нормално како што треба, чисто се гледа на ехо бубрегот како црна топка поголемо од другото доста
    И како сега јас да мислам уште 7 недели здравје

nikja likes this.
  2. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Инаку ми стопирале клексани скоро 3 месеци да не е причина тоа, сешто во глава ми се врти

3. Лалина

Лалина Истакнат член

Епа не се секирај ти, за 2 недели може ќе го нема, може поише вода пиел на топлово сега :))
    Можеби некој со искуство ќе се јави, ама мислам дека двајца доктори кажале нема простор за паника, значи навистина е така. Ќе го помислиш, ама ќе видиш за две недели ќе го нема :)

nancyyy likes this.
  4. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Sekako kje se porodis vekje si vo nedela koga nema spontani abortusi, racunaj od 36ta nedela sekoj den moze da se porodis mozes da pocnes da kupuvas osven ako imas koj da ti kupuva dodeka si vo bolnica

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Јас многу имам стрв ама ептен ми прави киселини. Љубител сум на турско, ама од него сега ми се повраќа.
    Интолеранција имам на лактоза, млеко во ниедна форма не можам да смислам ни обично ни органско. Така што кога ме фаќа стрв за кафе си правам послабо нес во топла вода попарено и ми задоволува потреба.
    Умерено пиење, по едно на ден/два дена сметам дека е океј.
    Ако веќе ти е шубе, земи си безкофеинско нес или инстант decaf има во кам.

blackdeath and Adeline like this.
  6. Лалина

Лалина Истакнат член

Најдов тема бубрезите на бебето, ја има на форумов, можеш да читаш, а и не мораш да не се нервираш, јас ќе ти раскажам. Вика (од неколку мислења) најчесто состојбата се средува до породување, многу честа појава, ако продолжи состојбата по породување со самото растење се средува до одредена возраст на детето само е потребно да се внимава повеќе на хигиена на детенцето при менување пелени :)

nancyyy, Elliana and Marsi* like this.
  7. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Јас пијам чисто турско и тоа во голема шоља, еднаш или два пати на ден зависи од желба.
    Толку работи смее, несмее па сега кафе си дозволувам. :)

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Ти завидувам. Јас сум фанатик по турско кафе, од кога останав трудна прелошо ми е од него, од една голтка киселини имам и морав да се збогувам (привремено!). Од време на време одам до теглата и го мирисам.:D
    Инаку се согласувам, умерено пиење ништо нема да направи.

Marsi* likes this.
  9. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Istiot problem go imav jas so prvoto dete
    Ne se plasi,ne e nisto strasno
    Bev kaj Dimcev,mi rece deka dodeka raste ke se zatvori samo po sebe
    Obicno toa e genetski kaj nekoj od familijata sto imal problemi so bubrezi
    Kaj mene na svekorot edniot bubreg mu e pomal od drugiot
    Od koga se rodi sin mi,ne pratija na kontrola vo Plodnost. Bevme i go snimaa so sonda preku poloviot organ i rekoa deka nema refluks,toa znaci vrakanje na mokracata nazad...i ni rekoa da odime pak na kontrola za 3 godini duri,nisto strasno,ne se plasi
    Od koga ke se rodi,golemi se sansite da se zatvori posle odreden period
    Odi kaj Dimcev,ke ti objasni mnogu ubavo,i ke se smirish,mene mi objasni se do detalll,i stvarno taka izleze,deka nema mesto za panika. Sin mi e ziv i zdrav

10. nikja

nikja Истакнат член

Dasi odis na vtoro mislenje date vidi uste eden doktor privatno

nancyyy likes this.
  11. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Хаха јас за кафе само турско признавам, другите ми се онака:D
    Во почетокот и мене ми сметаше, ама сега барем едно дневно пијам.
    Насабајле посебно ми е најубаво:)

Hygge-girl and baguf4e like this.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ме потсетивте на мојата љубов кон нескафе, ама ете откако сум трудна таа љубов магично ја снема. :D Сега ниеднаш не ми текнува на кафе, да се чудиш, а толку многу ми беше убаво кога си пиев. Дури и си купив без кофеинско, не бре не ми сака душата ич.
    Која појава е бременоста човече :D

baguf4e likes this.
  13. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Ќе се јавам утре здравје во систина, од почеток на бременоста читам за Димчев колку го фалат да закажам
    Некогаш барем да незнае човек, вака што јас да правам со бебето во стомакот а неможам да му помогнам ;(;(;(;(
    Кога лежам, спијам се ми е страв да не сум го стиснала па да неможеше да се празни и ика многу
    Приметив ика кога ќе го притиснам со спуштање или во тесна позиција кога сум
    Незнам ни што да мислам тешко ми е

nikja likes this.
  14. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Pojava so nema da znajsh kaj se naogas na pocetokot :rofl:

baguf4e and QweenSM like this.
  15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Кога збориме за бременост како чудна појава, морам ова да кажам. Јас откако останав бремена морам во дневното мени да имам пиперка. Значи од кал да е пипер да е. Печена пиперка со оцет, без оцет, зелена и црвена. Пиперка со јајца, пипер и патлиџан летна манџа, пинџур, пржена со урда, пеглана пиперка во тегло, свежа пиперка грицкам како чипс.
    Еден ден нема пројдено, јас да пропуштам пиперка.:rofl:
    Ај викам бар не е бурек.:D

16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Јас од пусти мерак кога излегов од прв скрининг си купив едно боди, а после си нарачав од gencbebe неколку комплетчиња, боди, плишано ќебенце. После си купив бодиња од Синсеј, еве сега од Солун си купував од H&M. Од gencbebe сакав да порачам вреќичка за спиење(претпоставувам дека е вреќичка, кундак им го пишува на страната), ама немаа од моделот што сакав. Видела некоја вакво нешто, а да може онлајн да се порача?

Сега се мислам да порачувам пелени, видов на инстаграм 10 за 899 денари 80х70 см и 10 за 999 денари 80х80 см, baby_tina_shop е профилот. Земала некоја од овде, ок се? Пишува 100% памук. Димензиите ок се? Врска немам колкави треба.

Инаку, кафето ми стана одбивно уште пред позитивен тест, сега не можам да го смислам. А понекогаш така убаво ќе ми замириса кога му правам на мм :smirk:

Attached Files:

5678m likes this.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Мислам не е штетно по бебето сигурно:) турско неможам од втората бременост престанав веќе 6 години :D мн повраќав

Лалина and Marsi* like this.
  18. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Абе мила знам дека не ти е сеедно ама полека малку што само црни мисли одкако си останата трудна ќе те карам.
    Пак ќе потенцирам и јас не сум нешто многу поразлична и мене ми поминуваат секакви мисли и премисли, ама мора малку позитива.
    Еве погоре една членка ти пиша дека истата состојба ја има поминато, може и ќе се повлече додека да се роди.
    Ти рекоа дека не е нешто страшно и ќе си биде се' во ред!
    Ете закажи си и кај Димчев ќе те види ќе ти објасни најубаво.
    И јас приметив дека кога ќе се наведнам па дури и на шоља кога сум може го стиснам и кај мене ика.
    Икањето е убаво и вежбаат за цицање, ете прочитај на нет ќе видиш.
    Ноќот и мене ми стана искрено предизвик и јас мислам дека можам да ја натиснам и се вртам само лево десно не ни спијам многу убаво.
    Има членки и што делумно и на стомак имат спиено па пак си е се во ред.
    Пробај малку опушти се:)
    Ќе биде добро верувај.

nancyyy and BellaBibi like this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Кој ти кажал така? Сите до еден ми дозволија умерено, без проблем. А повеќе доктори посетив, на крајот од денот има и безкофеинско ако толку ти е шубе.

20. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Maticnata pred se taka me sovetuva ne mi e tesko da poslusam sekoj so svoe ubeduvanje vo prvata bremenost ni edna kapka kafe ne vnesov, taka I sega, koga pocnav da dojam zborev so jasna- konsultant za doenje rece ne e preporaclivo kafe ama ako ne mozes da izdrzis maksimum edno na den bez kofeinsko taka da kafe zdravje 2025 ke se napijam ne mi e problem koj kako saka neka si pravi neka si pie itn...

jagoda777 likes this.