Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Во доење е друго.
    Јас не сум нешто по кафе, ама знам да се напијам нес и турско еднаш на 3 дена. И во другите две бремености пиев кафе. Ништо не е убаво да се претера. Шо вика татко ми.. и кило јаболки не е убаво да изедеш оддеднаш :D А умерено све смее во бременост, освен алкохол.

Adeline likes this.
  2. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Alkohol i cigari ni toa ne poddrzuvam mada gledam trudni eden kup so kokteli I cigari

mariz likes this.
  3. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Тешко ли ги наоѓате овој период клексаните ?
    Баравме во нашот град немало, денес прашаа во Ск незнам во која аптека кажале дека од таму не ни праќале и може од петок ќе добијат.
    За 2 недели требаа да ми донесат тука, имам уште 3 пакетчиња само.

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Devojki vaginaleta staviv vagisan edno neprijatno cuvstvo i toplina osekjam..taka kako da me grize nesto. Islustva nekoj?

5. Noemi

Noemi Популарен член

Јас исто вака ама со краставици, мислам една бавча краставици изедов до сега :D за доручек, ручек, вечера, што и да е мора и една краставица да има, со сол, со хумус, со грчки, маж ми на три дена во пиљара е :D не се жалам и јас барем за благо немам никаква желба.

Hygge-girl and baguf4e like this.
  6. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Lucky you! Јас сум таа со cravings за бурек или било какви тестести работи. Уште сабајле кога ќе ми се увртат во глава некои домашни кифлички, пити, гибаници, неможам на ништо друго да размислувам ;( А никогаш претходно не сум била по тесто, се случувало со месеци ништо такво да не каснам. Среќа што последнава недела успевам некако да се контролирам одвај и каснувам само по малце лебче. Се надевам дека ќе помине, иначе ќе се тркалам до 9ти(tumbleweed)

Last edited: Jul 29, 2024
    emche05, Butterfly3001, Noemi and 2 others like this.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Душо, немој да мислиш дека јас не јадам тесто. Јадам банички, ѓевреци и кифли од локални пекари, ама све тоа со прилог ПИПЕРКА. :hai:
    Само месо не можам апсолутно никако да јадам, прво беше пилешко, а сега ниедно. Од мај месец немам ставено залак месо во уста. Не знам колку е здраво ова, ама мене ми е пријатно на организмот само од бело пециво, зеленчук, овошје, безлактозен грчки јогурт, биено сиренце, такви ствари...
    За благо немам нешто мерак, ама сладолед си м'скам понекогаш.
    Гледам да не се ограничувам ако нешто ми се јаде, истовремено се трудам да биде умерено и со усул.

Hygge-girl likes this.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

И јас ги загледав тие тетра пелени 10 за 999, ако ги нарачаш сподели искуство какви се :D

Orchidea likes this.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Наоѓам во две аптеки и таму зимам континуирано. Една во Чаир, една во Ѓорче. Во 4-5 други влеговме и немаа.

Marsi* likes this.
  10. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Гајле ти е, барем витаминчиња си внесуваш со пиперката :D. Јас читав демек убаво било во бременоста барем 5 различни овошки или зеленчуци да се конзумираат во текот на денот и само тоа гледам да си го запазам. Со месо и јас сум скарана, со терање едвај еднаш неделно. Благо си каснувам скоро секој ден, неделава нешто ја удрив на сникерс сладолед :D Мене во првите недели ми се згади од печурки и ракчиња и уште ми се враќа назад со самата помисла ;( Во Грчка на одмор секогаш сум се давела во морско, сега неможев ни да гледам…А порано секад сум си мислела дека е мит тоа со трудниците и чудните желби за храна (facepalm)

baguf4e likes this.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Ima vakvi niz bit pazar ako si od sk ama jas iskreno ne go iskoristiv bebe bese dolgicko ne go sobirase uste prviot den. Bas vcera pomisliv dzabe 900 den frleni.

Orchidea likes this.
  12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ova na slikava neZnam dali ti ttreba??

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Kako se cuvatvuvate periodov? Mene kako da me zgazil voz. Se me boli od koska do Zglob i samo mi se spie. Apetit nemam ic celo vreme kako dehidrirana se cuvstvuvam. Edna nok spijam dva ne spijam… nekoj sovet nesto?

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас вака со паштета аргета кокошја:drunk: се удавив во нејзе значи само што ќе ја мириснам мислам толку лиги ми течат сами, али еве летниов период прекинав само зашто е прежешко и зашто е конзервирано. Ама… еден период мислам дека и ме спамаа реклами за аргета паштета од што само тоа мислев хаха. И јас турско ич не можам со бременоста, киселини имав и повраќав на почеток, па се префрлив на еднаш дневно нес. А пред бременост се давев во турско, казан од сабајле си правев и тоа јако и онака мерачки си го пиев. А за благо па ич неам стрв можам и да не каснам ич, еден период киселини имав од благо и повраќав… а маж ми па обожава благо и стално вика аман бе детево се ли на тебе ќе биде:rofl:

Lady Miami and baguf4e like this.
  15. Feniksgirl

Далеку од тоа дека те тера некој, само 100 доктори поминав и никој не забрани рекоа умерено, па ме зачуди матичнава твоја. Иначе нормално секој за себе си знае најубаво.

16. Adeline

Adeline Популарен член

Причина?
    Кока кола пиеш?

17. Adeline

Adeline Популарен член

Јас во живот не сум сакала овошје, ретко, но сега денот без минимум едно овошно смути неможам да го замислам, едноставно ме тера. Со претходните повраќав ко луда, ништо не сакав да видам од храна, ради реда беше све, се трудев козјо млеко на сила, јајца…. Сега мислам нутри булетот ќе ми раскине од што го малтретирам:lol::rofl:
    И интересно е што сакам све да пробам ама по малце, ќе каснам два три пати и после не сакам:D
    А нешто посебно да сакам да издвојам мислам рано е

Hygge-girl likes this.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Коктели? Хмм. Искрено ни цигари ни алкохол конзумирам, ептен ретко еднаш годишно една чаша на себап некој, на сила. Од никогаш не сум можела, пример и пиво мразам од секогаш, се што е алкохол. Ама кафе поштовам, барем тоа.

19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Како најголем фан на аргета мислам тоа највеќе ми фали, кај ми спомна :D Исто и нудли пилешки, се давам во нив, ги преќинав во бременост. Сега гледам извадиле веге аргета, со леблебија мислам и си вкус на маслинки, се мислам дали таква да земам :D Може е по безбедна дека нема месо :wasntme:

Feniksgirl likes this.
  20. Feniksgirl

А јас еден период само тоа јадев, месо или не, на толку повраќање и нејадење, само тоа можев да јадам. Така да касни си, од една ништо не е.

Laura7 likes this.