Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    78.054
    Во доење е друго.
    Јас не сум нешто по кафе, ама знам да се напијам нес и турско еднаш на 3 дена. И во другите две бремености пиев кафе. Ништо не е убаво да се претера. Шо вика татко ми.. и кило јаболки не е убаво да изедеш оддеднаш :D А умерено све смее во бременост, освен алкохол.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    1.308
    Alkohol i cigari ni toa ne poddrzuvam mada gledam trudni eden kup so kokteli I cigari

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.162
    Тешко ли ги наоѓате овој период клексаните ?
    Баравме во нашот град немало, денес прашаа во Ск незнам во која аптека кажале дека од таму не ни праќале и може од петок ќе добијат.
    За 2 недели требаа да ми донесат тука, имам уште 3 пакетчиња само.

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Devojki vaginaleta staviv vagisan edno neprijatno cuvstvo i toplina osekjam..taka kako da me grize nesto. Islustva nekoj?

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    11.417
    Јас исто вака ама со краставици, мислам една бавча краставици изедов до сега :D за доручек, ручек, вечера, што и да е мора и една краставица да има, со сол, со хумус, со грчки, маж ми на три дена во пиљара е :D не се жалам и јас барем за благо немам никаква желба.

На Hygge-girl и baguf4e им се допаѓа ова.
  6. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    4.731
    Lucky you! Јас сум таа со cravings за бурек или било какви тестести работи. Уште сабајле кога ќе ми се увртат во глава некои домашни кифлички, пити, гибаници, неможам на ништо друго да размислувам ;( А никогаш претходно не сум била по тесто, се случувало со месеци ништо такво да не каснам. Среќа што последнава недела успевам некако да се контролирам одвај и каснувам само по малце лебче. Се надевам дека ќе помине, иначе ќе се тркалам до 9ти(tumbleweed)

Последна измена: 29 јули 2024
    На emche05, Butterfly3001, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.448
    Душо, немој да мислиш дека јас не јадам тесто. Јадам банички, ѓевреци и кифли од локални пекари, ама све тоа со прилог ПИПЕРКА. :hai:
    Само месо не можам апсолутно никако да јадам, прво беше пилешко, а сега ниедно. Од мај месец немам ставено залак месо во уста. Не знам колку е здраво ова, ама мене ми е пријатно на организмот само од бело пециво, зеленчук, овошје, безлактозен грчки јогурт, биено сиренце, такви ствари...
    За благо немам нешто мерак, ама сладолед си м'скам понекогаш.
    Гледам да не се ограничувам ако нешто ми се јаде, истовремено се трудам да биде умерено и со усул.

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.897
    И јас ги загледав тие тетра пелени 10 за 999, ако ги нарачаш сподели искуство какви се :D

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    25.661
    Наоѓам во две аптеки и таму зимам континуирано. Една во Чаир, една во Ѓорче. Во 4-5 други влеговме и немаа.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    4.731
    Гајле ти е, барем витаминчиња си внесуваш со пиперката :D. Јас читав демек убаво било во бременоста барем 5 различни овошки или зеленчуци да се конзумираат во текот на денот и само тоа гледам да си го запазам. Со месо и јас сум скарана, со терање едвај еднаш неделно. Благо си каснувам скоро секој ден, неделава нешто ја удрив на сникерс сладолед :D Мене во првите недели ми се згади од печурки и ракчиња и уште ми се враќа назад со самата помисла ;( Во Грчка на одмор секогаш сум се давела во морско, сега неможев ни да гледам…А порано секад сум си мислела дека е мит тоа со трудниците и чудните желби за храна (facepalm)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    1.830
    Ima vakvi niz bit pazar ako si od sk ama jas iskreno ne go iskoristiv bebe bese dolgicko ne go sobirase uste prviot den. Bas vcera pomisliv dzabe 900 den frleni.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Ova na slikava neZnam dali ti ttreba??

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Kako se cuvatvuvate periodov? Mene kako da me zgazil voz. Se me boli od koska do Zglob i samo mi se spie. Apetit nemam ic celo vreme kako dehidrirana se cuvstvuvam. Edna nok spijam dva ne spijam… nekoj sovet nesto?

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    14.349
    Јас вака со паштета аргета кокошја:drunk: се удавив во нејзе значи само што ќе ја мириснам мислам толку лиги ми течат сами, али еве летниов период прекинав само зашто е прежешко и зашто е конзервирано. Ама… еден период мислам дека и ме спамаа реклами за аргета паштета од што само тоа мислев хаха. И јас турско ич не можам со бременоста, киселини имав и повраќав на почеток, па се префрлив на еднаш дневно нес. А пред бременост се давев во турско, казан од сабајле си правев и тоа јако и онака мерачки си го пиев. А за благо па ич неам стрв можам и да не каснам ич, еден период киселини имав од благо и повраќав… а маж ми па обожава благо и стално вика аман бе детево се ли на тебе ќе биде:rofl:

На Lady Miami и baguf4e им се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    14.349
    Далеку од тоа дека те тера некој, само 100 доктори поминав и никој не забрани рекоа умерено, па ме зачуди матичнава твоја. Иначе нормално секој за себе си знае најубаво.

На Carpe Diem New, Skyler81 и Лалина им се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Причина?
    Кока кола пиеш?

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас во живот не сум сакала овошје, ретко, но сега денот без минимум едно овошно смути неможам да го замислам, едноставно ме тера. Со претходните повраќав ко луда, ништо не сакав да видам од храна, ради реда беше све, се трудев козјо млеко на сила, јајца…. Сега мислам нутри булетот ќе ми раскине од што го малтретирам:lol::rofl:
    И интересно е што сакам све да пробам ама по малце, ќе каснам два три пати и после не сакам:D
    А нешто посебно да сакам да издвојам мислам рано е

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Коктели? Хмм. Искрено ни цигари ни алкохол конзумирам, ептен ретко еднаш годишно една чаша на себап некој, на сила. Од никогаш не сум можела, пример и пиво мразам од секогаш, се што е алкохол. Ама кафе поштовам, барем тоа.

19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    1.371
    Како најголем фан на аргета мислам тоа највеќе ми фали, кај ми спомна :D Исто и нудли пилешки, се давам во нив, ги преќинав во бременост. Сега гледам извадиле веге аргета, со леблебија мислам и си вкус на маслинки, се мислам дали таква да земам :D Може е по безбедна дека нема месо :wasntme:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    14.349
    А јас еден период само тоа јадев, месо или не, на толку повраќање и нејадење, само тоа можев да јадам. Така да касни си, од една ништо не е.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.