Искрено и јас не знам, си мислам оти ќе биде зимско бебе па ќе ми користи за спиење. Затоа и прашав тука.
Za pricina ne sum prasala I onaka ne sum ljubitel na kafe pa mozam da izdrzam a gazirano ne pijam nekolku godini
Posebno ako e masko tie se poskletdzii neveruvam deka ke ti treba. Pa uste i ako ti e toplo doma..Da ne frlas pari za dzabe. Mene 3 razlicmi vreki za spienje ili kako i da se vikaat za prvoto mi donesoa. Niedno nikogas ne iskorostiv
А со што го покриваше бебуш? Дека препорачуваат во вреќа да спие и јас планирам некоја тенка вреќичка, летна, зошто топло ни е дома зимно време и ние сме само со чаршав.
So kebence samo. Neznam neka spodeli i drug iskustvo mene nekako mi bese cudno u vreka da go stavam i on celo vreme se otstkrivase. Ova so vrzani race kako povieno edino logicno mi e da mu gi zacvrstis racete zosto koga e mnogu malo mrda so racinjata i se budi samoto od sebe. Ama ne ne pak ne bi go koristela
Женскиииии, ми се јавија од пренаталниот. Бебуш е здрав, прав, негативно е на сите синдроми, фала му на Бога!!!! Готово можам полесно да дишам сега. Амаааа форумски тетки сите бевте скоро грешка, ќе имам син!!! It’s a boyyyyy Мама е пресреќна, едвај чекам сега да те гушнам и видам сине!
Затоа и јас сакав да земам, да не се открива и да му се фатени рачињата внатре и без ќебенце да тераме. А вака на слика тенки ми се гледаат, секако планирам на почеток да сме во дневна, дека не грееме цел спрат, па некаде од март да се префрлиме во спална.
Има вреќички каде се како со ракавчиња или на дебела прекурамка( незнам поинаку како да кажам). Имам една, ама сестра ми почна одма да ми објаснува како не било добро за развој на стапалата. Почна некои линкови да ми праќа од една србинка. А со ќебе па ми е страв. Незнам што ќе правам. Мм одма се наслони на тоа што сестра ми го кажа и борба ни е по дома.
Да, и мене некако со ќебенце не ми е сигурно, не знам какво ќе биде, дали ќе се открива. Ќе видам, може и ќе почекам да се роди, па тогаш ќе порачувам ако треба.
Јас сега имам земено само како тетра кебенце, не знам точно како да кажам а за вреќа секогаш го сменувам мислењето. Прво сакав да купам, сега не... Ќе видиме кога ќе дојди време
До 6 месеци спиеше исклучиво во вреќичка. Ем ми беше сигурно дека нема да го најдам со ќебе преку глава, ем знам дека нема да се открие. До сега на сите ортопедски прегледи супер сме поминале, нема фала му на бога никаков проблем со стапала. Седеше на 6 месеци, почна да лази на 6 и пол, стои на нозе сам. Сега е 8 и пол, на последната контрола ми рекоа до 9 ќе прооди, така да не верувам дека вреќичката може било каква штета да направи. Ама секој како мисли дека е најдобро за неговото бебе, така нека прави.
Majki kakvo mislenje/ iskustvo imate so nila detergentot za bebeski alista? Ili sto mi preporacuvate da zemam, a da ne e mnogu skapo
Јас го купив Frosch, по препорака на многу мајки. Втор кој ми го нудеа беше Нила. Но се одлучив за Frosch. Се надевам на позитивен исход Од Дм го купив, мислам 400 и нешто денари. Знам повеќето не го сакаат Виолета.
Се сложувам и јас, мене ми е страв со ќебенце, а и не се препорачува општо, претаат ќе се покрие преку глава треба да го мислам. Вреќичка некако ми е најсигурно, а и прв пат слушам за муабетот со стапалата искрено. Што нема да прочита човек веќе. Слушајте си ги неонатолозите, не некој на Инстаграм. Е сеа она што мене ме двоуми се оние траки и облеки што им ги држат рачињата стегнати да не претаат, за да не се штрекаат и подобро да спијат. Искуства со тоа дали некоја има и каде се наоѓаат да се купат такви?
Pa ova ne e toa kako plik sto Go imase pusteno orhidea? Imase i nekoi potenki mislam mora da ima po prodabnicibe za bebeska
Ај те молам прати го како изгледа. Го препорачуваат дека најприроден или? И мислење за овие прашоци од Белина има некоја?
Ovaa godina e muska godina,skoro pa poveke sve se maski.Neka e ziv i zdrav i sve dasi bide do kraj kako sto treba.Sega opustise i uzivkaj si