Зависи колку ќе ти тера инат бебчето хахаха Кај некоја жена се јавува во 6 недела, кај некоја дури во 9 недела зависи тоа кај секој различно
Pa jas od prilika za dve nedeli kje odam na pregled,oti sekako kje si idam vo Makedonija da ne go plakjam sega pregledot tuka pak tolku, pa se mislam dali kje mozham da mu go slushnam srcenceto.. Inaku najverojatno sum 5 nedeli vekje
Епа таман кога ќе се вратиш ќе потпорасне уште можеби веќе ќе му се слуша срценцето Нема потреба да плаќаш таму многу е поскапо...секако за 5 недели е рано за срценце Ќе издржиш за малку
Da de pa i doktorot minatata nedela mi reche deka seushte e rano i deka za dve nedeli treba da napravam pregled,ama jas ke napravam za 3 od togash,a za 2 od sega I se nadevam dekaa kje slushnam srcencee
Odam do wc, mochkam i gledam zeleno sum izmochala???? Cela sum vo prashalnici shto chudo beshe ova,mislam deka vlegov vo sholjata za da vidam poubavo da ne mi se prichinuva
Добро е мила фала му на Бога поспано и мрзливо на жешково но , сакала нејќела магнезиум таблети 250mg. морам по едно навечер да пијам а преку ден кока-кола и кафенца да се напивнувам ради притисокот бидејќи ми е многу низок не знаете колку тежок камен од срце ми падна што бев загрижена , бебчо инаку многу многу доле го носам па се надеваме ќе се подкачи малку нагоре сега за сега е премногу доле , скоро 26 сантима е височко и има 255 грама и сме 18 г.н и 4 дена , морам многу да се пазам а на 17 август сме на втор скрининг многу сум среќничка што и второто синче ми е добро и дека пораснало пиленцето мало
@Mariangel може е од нешто што си јадела?? @Pcelka94 одлично, најубаво е ко ќе е се во ред на преглед.
Ептен е убаво чувството кога ќе чујеш добри вести покрај грижи преголеми , дури и да се уверам дњка е момче и курето ми го сликна како сопрајс пред татичко и синко го научив да каже дека батичко ќе си има дај Боже вака се во најдобар ред да продолжи
Pa pred 2h jadev lubenica taka malku povekje.. nishto zeleno ne sum jadela Se pochustvuvav kako marsovec
Kogo da prasham tukaaa Misla mi e ama i ne mnogu,ne e krv da se uplasham mnogu.. Mozhda e od lubenicata nemam poim,se zafrkavav za toa deka ne sum jadela nishto zeleno deka stvarno smeshno mi e shto mochkav zeleno.. Fala ti sepak,nemam shto da napravam osven da chekam da vidam dali sluchajno kje se povtori.. Togash sakala,nejkela kje si platam pregled tuka ushte eden da se osiguram deka e se vo red. Se mislam mozhe svekrva mi stavila nekoe sredstvo vo sholjata amaa kje videv ako imashe bre Nemam poim,mi preostanuva da si se smeam sega a ako se povtori da se grizham mnogu
Срцка де објасни убаво како зелено?цела мокрача зелена,делче зелено?каква зелена светла темна малку подетално за да можам да ти помогнам ??
Јас барам на нет сега по странски форуми за бремени, имаат повеќе вакво нешто напишано, се случувало и од витамините и од некоја храна, а можело и исцедокот ако е зеленикав да ја смени бојата ама ова е само нагодување. Инаку јас разбрав дека цела мокрача е со зелена боја.
па прашувам зошто може да се многу работи затоа треба да каже колку имаше, дали еднаш, дали имало некој специфичен мирис, итн
@<3 pleza4e <3 @mama89 @kristina.k celata mochka beshe so zelena boja,nemashe nikakvi delchinja nishto vo nea bistra i zelena Vtor pat mochkav sega, ne beshe bash takva i bash mm go viknav da vidi i mi reche ne be nema nishto.. Ne me plashete vaka shto se rasprashavtee site kako neshto losho da e,ima prostor za panika ili?
Од медицинска гледна точка ти земаме кратка анамнеза Мислам нема простор за паника ништо што би му штетело на бебчето...зелена мокрача јас колку што знам може да се појави ако си јадела нешто таква боја,или при некоја уринарна инфекција...но сепак може и свекрвати ставила нешто во шолњата или од тие што се ставаат во казанчето имаат зелена или сина боја...сепак штом не ти се повторило не се секитај
Од медицинска гледна точка ти земаме кратка анамнеза Мислам нема простор за паника ништо што би му штетело на бебчето...зелена мокрача јас колку што знам може да се појави ако си јадела нешто таква боја,или при некоја уринарна инфекција...но сепак може и свекрвати ставила нешто во шолњата или од тие што се ставаат во казанчето имаат зелена или сина боја...сепак штом не ти се повторило не се секитај