Беше зголемена, внимавав ептен искрено и дојде во нормала да кажам. После се опуштив пак со благичко, пак е малце зголемена, ама и двете докторки ми рекоа дека не е ништо страшно. Внимавај со благо. Јас и тонус леб јадев. Од овошје само праска една на ден, бобинки и сливи. Тие биле во група на кисели овошја. И јаболка.
Сте пишувале убави теми. Јас и си првото се плашев за купување, само манијачев и зачував и знаев одприлика што се сакам па дури мислам од 34 недела изнакупивме се одеднаш. Сега во 30 си порачав алиштенца, кебенца, тетра пелени... ама имам уште многу за пазарење. Денеска ајде до трговски леле јас едвај се движев и ништо не успеав да земам, само 3 боденца на кратки и чорапчиња. Така да додека можете земајте си порано. А каде ми се шишиња, памперс, детергенти за перење, бањање оф оф... Тука и немам појма со што да го перам бебе и што е најдобро. Денеска на контрола кај бабица и ми кажа за пораѓај дека треба скроз се да земам за бебе и за мене. Вели те следува кревет и спаваќа, ама јастук да си земам Дури и тоалет... Така да следниов период ќе морам да најдам со што ќе перам, да исперам да спакувам и да не го мислам тоа. Имам уште време уште малку 33 недела, ама и времето бргу си оди. Инаку не ми спомнаа за микробиолошки воопшто и јас заборавив да прашам. Прашав дали прават цтг кога ќе влезеш во 9ти месец, ми рече Не, само ако отидам со болки да се пожалам па тогаш.
Па одлично е тоа, мене зависи од што храна знае и над 8 да ми се качи по јадење, а на гладно варира од 5.1, 5.2, со апаратчето од стрес ми се качи и до 5.9 . Тебе ма гладно колку ти е? Инаку мислам дека може и грешно да видела таа од ГАК или моментална ситуација да е. Отиди кај трет ако толку го мислиш.
Тонусот скроз го исфрлив, знаеше да ми го качи многу шеќерот и ендокринолог ми рече исто никако тонус, само дија леб од жито лукс.
Нормално е, мене во 12 недела 4 брисови плус и ПАП ми направи матичната и истиот ден имав кафеав исцедок, но знам дека беше од тоа. Нареден ден немав ништо, немој да паничиш од тоа е се чисти сам посебе каналот.
Zdravo na site , ke pisuvav vo temata Drzavna ili Cair no neznaev dali e aktivna kako ovaa tema, sakav da ve prasam kakvi se sobite vo Cair , po kolku zeni se vo soba , dali ima Wc vo sekoja soba , dali stekerite se do krevet ili ke ima potreba da si zemam prodolzen kabel?
Во авицена кога испитував скриен ми беше 5.7. Од како внимавам дома најмногу 5.6 на гладно, а најчесто 5.2/5.3. Ќе видиме, како и да е ако беше нешто страшно мислам немаше да ми закаже за 3 недели контрола, а ивф др за 4.
Внимавам веќе 3 недели, само додека бев на одмор знаев да се опуштам малку, ама морам да се стегнам сега ептен
Sabajle ti malce visoko jas koga bev na kontrola posle jadenje dva pati mi bese nad normalaata ama doktorkata mi rece naj bitno e utrinskiot mene utrinskiot naj visoko od koga pazam mi e 4.8 malce e tesko ama mora da izdrsime
И јас сега ја читав и баш сакав да прашам. Колку што сум упатена, од 36та натаму одиш секоја недела за ЦТГ
Честитки, за брзо да сте дома со другите. Се надевам и мојава ќе биде деновиве, али како тргнала ќе ја молиме...
Јас сум во Данска и тука богами многу работи не се нормални Баш ме интересираше и денес ги прашав и таков одговор добив. Како се ближи терминот се повеќе страв ме фаќа, ама само добро нека испадне се.
Женски, први брисеви и торч кога се правеа? Пред да забременам бев во спа и термални бањи, ептен ми е шубе да не сум фатила нешто.
Ми треба малце да ме смирите оти докторите ќе ме побудалат 25н и 2д денес Пред 2 недели имав редовен преглед кај докторката кога бев 23н 1д кажа одговара на 23н. Потоа бев санте наредниот ден докторката кажа бебе одговара на 22н 4д мешето одговара на 22н и 1д како да е ептен мачце намалена плодовата вода. Ајде нареден ден поради тоа што матичната замина на одмор бев кај нејзината замена. Докторката 1 саат мереше секоја коска на бебе мозок протоци апсолутно се, одговара на 22н 3д. Денес одам кај матичната да види резултатите да кажи мислење. И нејзиното мислење ,, Многу доктори многу коментари” јас мислам да одиш плодност кај тој и тој доктор најмногу му верувам. абе добро ти не си гинеколог? Не си матична? Не ме следиш секој месец? Значи паники 3000 ми направија башка што секој преглед 2500+ кошта…
Уште пред да дочитам, сакав да ти пишам да одиш Плодност Мене какви трауми ми има направено матичниот.. Да ти се одмили се. За мерките на бебето, со еден час разлика во прегледите - според ехото во болница бебето беше 2 недели понапред а според ехото кај матичниот бебето си одговараше на таа недела (не памтам точно која недела бев). Во Плодност да, скапо е, ама секој денар вреди, барем според мене. Такво внимание нема да добиеш никаде. Се детално објаснето и ехото чисто, да можеш и ти да си видиш се доколку имаш можност, ти препорачувам Плодност
Zdravo zenski, nekade sum okolu 6ta nedela, me boli desnata strana od pozadi kaj koskata kako od kolkot, kako cudna tapa bolka, stegni pusti, dali e toa vo red ?