Бев и плодност пред 1 месец. Искрено и таму бебе беше 3 дена по назад. Значи толку многу испитувања стрес и се по ред во ова недела и половина немам поминато незнам колку време. Решив дека нема да одам Плодност. Утре хемостаза ќе испитам и за 2 недели сум секако санте на преглед. Морам малце да се смирам
Секој ехо апарат е различен, секаде различно ќе покажи. И јас бев како тебе, цело време леле вака леле така ама сега гледам и сакам да си уживам во бременоста. Овие докторите само некои непотребни грижи и еден куп испитувања. Човек да спобудали. Порано ни ехо, ни витамини, ни скрининзи, па сите по 7-8 здрави прави ги раѓале Така да.. Уживај во бременоста
A so ti menuva 23 i 1 22 i 5 22 i 4??toa ne e raZlika vo nedeli neznam kolkava. Den dva plus minus. Zavisi od ehoto i od sondite. Ova e vtoriot screening. Ako organife se vo red protocite i bebeto dobro se razviva togas nemas zosto da se sekiras. Maticnite doktori obicno ne go pravat vtoriot screening. Ona trebalo ako mislela na vreme da ti posoci kaj koj dr da odis, a ne da setas. Ne se sekiraj nisto strasno.
Ви благодарам мешиња, за сите споделени искуства, утеха, поддршка овие 9м Моите труднички искуства се до тука, желбата за 3 дечиња е исполнета Неописливо е ова чувство и среќа, на 7мо небо сме мислам! На сите им посакувам ова да го доживеат! Поздрав од мене и Тофифи (преслатка е како Тофифи Софи)
Вториот скрининг беше по рано околу 20нед Е сега оди разлика од 10 дена по менст и по големина на плод па затоа малце испаничив.
Ич да не се стресираш, ништо не е тоа. Зависи како е наместено и како ќе фати да измери. Во првата бременост исто се деси, као мешето една недела поназад, врска немаше. Цело време ја мереја една недела поназад од менструација, ене ја џандар ништо не ја запира. Сега исто ми го мерат бебуш една недела поназад ама боопшто не обрнувам внимание. Да ми си уживаш во бременоста, ден, 3, 5 ништо не значи разлика.
Не се замарај со мерките додека не заостанува во раст повеќе од две недели. Јас ист ден сум била кај различни доктори и мерките биле дури и со една недела разлика. Кај матичната беше 3 недели понапред и ме вадеше од памет, ќе било големо бебето дека со дијабет бев. Синко се роди таман за неделата и воопшто не беше нити поголем нити подебел. Ако има проблем кој треба да се следи ќе ти кажат. Бебето се движи и тие мерки не се 100% точни.
Сакав да се надоврзам на истово, непланирано бев как три доктори во ден и пол вклучувајќи и втор скрининг. Сите три доктори имаа различни мерења: 1. 5-6 дена поназад 2. Точно за неделата 3. 1 недела понапред Ни еден не ми спомна дека нешто не е ок, веројатно е како мерат.
Звучи глупаво но дали некоја од вас го има пробано тестот за пол со сода и мокрача и дали испаднал точен? Јас направив два пати, еднаш немаше реакција еднаш имаше
Мораш да се смириш зошто тоа често се случува, мерките се од прилика, бебето не е секогаш точно за неделата, без гајле, различни доктори, различни апарати различно ќе покажат. Како прво никогаш не се знае точниот ден на зачнување на бебе. Уживај и опушти се
Девојки 28гн сум. Треба да примам профилакса, но неможам никаде да ја најдам. Дали некоја ја зимала сега во скоро?