А што им е проблем ако ти повраќаш? Демек ти сакаш и намерно си повраќаш. Абе ич не им се замарај. До пораѓај некои повраќаат, па нема да се бесат за тоа.
Па гледам да не се замарам, ама одма споредби како они не повраќале и супер се, испаѓа јас дека преувеличувам, а пред нивни очи истурам црева. Еве сега се разбудив од спиење и се исповраќав, киселините буквално и низ нос и грло ги осетив, снемав воздух од повраќање, ама ваљда е нормално се тоа.
Само внесувај повеќе течности и електролити кога повраќаш. Повраќањето како повраќање не е опасно,опасно е да дојди до дехидратација,а ако некогаш повраќаш толку многу да не можиш ни вода да се напиеш оди на инфузија за рехидрација. Поздрав ти посакувам побрзо да ти помине овој симптом
дехидрирав пред три недели да, па пиев електролити. Убаво ме потсети, ќе се напијам и денес. Би сакала и јас затоа што воопшто не можам да уживам во бременоста. Имај убав ден
Majki vie sto se porodivte periodov nekako imam vpecatok deka bebushite porano si izlegoa od terminite. Moze li da spodelite iskustva koga pocnavte na ctg da odite, kolku cesto odevte, koi somptomi ili predvestija na poragjaite gi imavte. Dali osven brisevi napravivte i drugi analizo, ddmeri, albumino, proteini??
Дали вистина второто порано се раѓа? И за второто "НЕ СЕ ЧЕКА" .... Што не се чека?! Аман , ме пукнаа со тоа нагласување (кога ќе дојде времето ќе видам) И целиот стомак ми е со црвени точки (не ме чешаат цело време) ама ме кокоткаат потчешнуваат напати... Нормално е? Некни ми се појавија
На двојката пишува од 13-40 недела и период на доење . И јас почнав исто како тебе со 2ка, никаква врска нема.
Сега дури видов дека на 2ката пишувало од 13та недела , значи сепак таман ќе ги почнам. Фала ви девојки
За многу години Илинден мешковци! Да сме живи, здрави, да нѐ чува Господ нас и бебулињата што ни се во меше! Ве гушкам и ви посакувам убаво да си го поминете празникот, кај и да сте.
Јас и двете ги родив во 39та. Првото со школски пораѓај, ме фатија болки, а второто беше индуцирано. Да не мораше да ме породат може и ќе го надносев второто така да нема правило дека порано ќе искочи второто
Здраво 7ма недела сум од вчера имам кафеав исцедок во бришење матичниот ми даде дабростон ..ваши искуства
Исто имав и јас на почетокот. Не знаеше докторот од што е предизвикано. Мене ми препиша утрогестан. Некаде до 12та недела ги пијав, бидејќи после ми се среди се. Исто примив и инекција. само земај си ја терапијата. Со лесно
Во глобала колкав период имаше таков исцедок? И дури ја пиеше терапијата имаше? И дали нешто посебно треба да се лежи и одмара?
Можеби 2 недели, најчесто наутро, во текот на денот се намалуваше. Имав и дури пиев утрогестан. кога ми прекина исцедокот, докторот ми кажа да си ги допијам преостанатите таблети. Мене само тоа ми беше кажано. Дури одев и на работа, немав никаква препорака за боледување.