@snowwhite.24 јас отидов на пораѓај со повраќање. Неподносливи киселини имав речиси цела бременост, немаше ден да не повратам. Последното тромесечие повраќав преку ден и навечер, по неколку пати. Не се сеќавам еднаш да измив заби без повраќање. Денот после пораѓај кога измив заби без повраќање не ми се веруваше Така што не мораш на никого да му се правдаш, тебе ти е најмалку желба да повраќаш и киселини да имаш. Ама ете ако те теши после пораѓај ги снемува.
Истоо ми чури цело лице мислам дека и низ нос, па не можам воздух да земам ајде ќе помине се, само да си родиме здрави бебиња.
Да пробаш со оние гелчињата после секој оброк и пред спиење да зимаш. Ми помогнаа ептен мене. Во Зегин ги има само.
Дечки маслото на еуцерин или на веледа против стрии? Кое се покажало подобро? Путерот на хип го користам, ама сакам да додадам плус уште нешто.
Супер е на еуцерин, партал го правам Мислам дека е и на попуст во моментов во Зегин, ако уште трае попустот
Како знаеш да прашаш тоа што го мислам, абе се читаме телепатски Баш ќе го земам и јас тој на Еуцерин, мада што уште ништо не ми се познава
Абе јас се шлапам цело време и во прва бременост така и само на едно место кај што не се мачкав испукав Значи помогнало, се мачкам уште пред да почне стомак, само сега ќе вклучам и уште нешто плус подоцна во бременоста, ќе видиме што ќе победи во изборот
Ако хидрирај се со време, пошо наеднаш рипа меше, вака ќе си си хидрирана стално. Јас наврчер на Еуцерин амсло ставам, преку ден бидејќи одам на работа од путерот се малкам на Хип, топ е и тој и не остава флеки и убаво мириса.
Секако е нормално , мислам дека ваква бев и минатиот пат, ама пак се на тоа мислам, најверојатно ќе правам пренатален ама па тоа е исти период со скринингот. Ќе си чекам што да правам, немам друго чаре…
Истата сум и јас утрогестан утро вечер од 200 мирување....и јас заминав во четвртокот на работа ама како попче си заминав во 8 часот.... мирување и не се грижи дури било темно кафено не е страшно само да не е црвено или розево тоа било свежа крв .....и да се види срцева реакција....од што се појавува не знаам...Стомаков како 5ти месец грчеви како менструални боли како да се тегни кожата
Не се плаши, повеќето трудници имаат кафен исцедок во привиот триместар, најнормална појава е. Нешто старо е. Сите примаме прогестеронска поддршка, јас утрогестан ставам уште вагинално. 24та. Така да уживај, мирувај, ќе помине. Неколку дена трае, и тие менструални тегоби ќе си ги имаш цела бременост, од матаката е што се шири.
Zdravo majki, edno prasanje, jas sum okolu 7ma nedela, a goleminata na plodot ne odgovara za ova gestaciska nedela, jas sum sigurna deka sum zabremenila pred ciklus, a aku sum 5ta nedela se se sovpagja kako sto treba Iskustva nekoj slicni ke ve molam? Malku se uplasiv iskreno neznam dali ke odi se kako sto treba so bebenceto