14+ nedela sum i imamm strasni glavobolki sekoj den,povrakanjeto mi se smiri,sea izgleda glavata e na red
И јас имав тој период, нормално е од зголемен доток на крв. Б6 пиев ми помагаше. Пробај одмарај повеќе.
Цела 14 недела ме болеше глава, по цел ден буквално. Ми помагаше да лежам во темна просторија на тишина… или пробај лимон исцеди во чаша со кока кола.
Maticniot mi dade dobraston, a denes neli praznik toj ne raboti, i morav vo bolnica na ginikologija koga imav kako crveno kako krv ama vo brisenje samo. Mi stavija inekcija i me pustija doma, pak po 3 sati pak krv, pak se vrativ vo bolnica i mi reche pred nedela ipol bebeto bese 3.3mm, a deneska posle kafeaviot iscedok i krvta pak ptidov i bese 6mm i mi vika za 7ma nedela ne se razviva ubavo, a za 5ta ako treba da e , vo red e Podobro da ima spontan ne mi se sviga plodot Ii? A maticniot mi vika moze si ostanala pokasno bremena i zatoa taka A vo bolnica mi rece abortus Podobro sega da sum prokrvarela nego koga ke imale srceva reakcija
Ама не сфаќам, како оке е ама не е оке бебето. Им кажа дека си правела бета, знаеш ли од прилика кога си останата бремена?
А последна менструација кога ти беше? Пошо ако си со касна овулација не си прва нормално да е помал. Крварењето ти кажаа ли од што е?
Pa okolu 11/12 juni negde Pa ovaa vika spontan abortus A maticniov mi vika deka pokasno si ostanata zatoa e taka, aku krvaris poveke kako ciklus ne e ubavo A aku e vo brisenje ne e tolku strasno demek ke vidime
Обично се гледа по ембрионот дали е се оке, вака покасно си имала овулација и да помало би било. Се надевам дека е се во ред и дека ќе се среди крварењето.
Здраво, да ве прашам колку има простор за паника, од утре сум 20 недела, пред една недела бев на контрола и се беше во ред, со бебе, постелка, протоци...Веќе почнав да го чуствувам бебето најмногу кога лежам странично и додека сум во мирување, секако многу нежно како балончиња во долен дел од стомак или од лево и десно. Некако денес немам почувствувано ништо и не сакам да си создавам стрес но сакав да прашам за ваши искуства.
Пробав и со благо и која кола, нема ништо. Постелката ми е назад, не сакам на секое на трчам на доктор се тешам дека е рано сеуште за да има регуларни секојдневни движења.
Ne postojat regularni sekojdnevni dvizenja moze 2 dena da go ima 3 da go nema I obratno se e vo red ne se opteretuvaj
Nema pravilo deka sekoj den treba dago osekas.Ima denovi koga kego osekas poveke pati vo denot a moze i da pominat dva dena da neosetis nisto
Уште е и рано да го осеќаш поинтензивно, веќе од 23та нагоре ќе почнеш поинтензивно, плус некогаш и се поспани повеќе, некогаш па журка цел ден без престан. Така да уживај, нема паника. Се е супер, му се спие денес повеќе на бебле.
Не се секирај, јас првпат го осетив дури 22+6. недела , инаку кога веќе ќе почнеш поинтензивно да го осеќаш, накај 24-25та недела, матичната ми рече околу 10 пати во просек дневно треба да го осетиш, доколку го нема подолго време, благо и кока кола, ако се уште го нема на преглед да го проверат дали е се во ред. Ова чисто за контрола да го знаеш, мене ми користи.