Pa navodno za toa kako so sum 7ma nedela ne im se svigal sakusot , kako da ne rastelo, Pred neceli 2 nedeli toa bese 3.33mm, a vchera posle iscedokot i krvarenjeto taka vo brisenje bese 6mm. a aku sum ostanala pokasno bremena pred ciklus, na 5ta nedela odgovara i plodot i goleminata Ama jas mislam ima verojatno i kako so pamtam jas da sum istanata bremena pred ciklus
Kako misliš pred ciklus? Mora ciklus, pa ovulacija, pa bremenost. Edino ako misliš si imala blago krvarenje koe si go zamenila so ciklus, toa implantacijsko što e, ama togaš si ostanata bremena od prethodniot ciklus, znači plodot kje bide postar
Poso, mene koga mi zakasna ciklusot 2 dena odma napraviv test bese negativen, tek posle 6 den od kasnenjeto mi pokaza dve crticki od koja ednata bese premnogu bleda
Си имала касна овулација , нема тоа коа сака, тогаш ти била овулацијата. Сте ја погодиле и си останала бремена. Затоа и е помал плодот, има многу членки тука со касна овулација. Доста често е. Само малку нејасно пишуваш, плус и на латиница и потешко те разбираме.
Epa zatoa mi vikaat vo bolnica deka sakusot navodno ne odgovara za toa sto sum 7ma nedela, bidejki se racuna neli od posledna menstruacija. I posle toa doktorkata rekla, moze da e ostanata pokasno bremena i zatoa da ne se sovpagjaat nedelite, bidejki neli se dodavaat plus 2 nedeli, zosto nikoj ne znae koga ostanal. A za toa aku sum bila 5ta nedela i pokasno ostanata bremena, plodot odgovaral
Викаш не мора овулација само господ да сака? Си имала подоцна овулација, арно ти пиша членката погоре си имала циклус, па доцна овулација па се фатило. Тоа што не си пратела плодни денови поради тоа не знаеш кога си останата, а не значи дека си немала плодни денови, туку дека ти се поместени.
Искрено имам апликација и си пратам на тоа се, секогаш ми доаѓаше на 28 дена точно, а овулацијата ми беше на 14 ден после циклусот , си осеќав поши стомак ме болеше , јајникот исто. Едино ако е како што викаш поместено овај пат
Мене ми го шашмоса умот. Нема логика што пишуваш и малку си нејасна. Викаш доцна овулација, во ред. После викаш пред циклус. Господ да ве чува дај боже се да е во ред
Девојчето може од нервоза и брзина ги пишува малку нејасно работите. Значи по последна менструација плодот треба да биде 7ма недела, ама касни 2 недели и е 5та недела. Ако се развива се како што треба, тогаш имала сигурно касна овулација. Инаку и мене сега ми е така и знам дека сум имала доцна овулација бидејќи имавме еден незаштитен однос, знам и дато Членката пишува дека следи на апликација, ама секако ако нема правено тестови за овулација неможе баш да знае. Како и да е нека биде добро и да си напредува плодот.
Мислам дека разбирам доцна овулација, скоро пред циклус да дојде по календар и циклус не дошол, тест направила по доцнење, прво негативен, па позитивен Јас сум со ивф имав доцна овулација, несакајки тој месец една недела подоцна овулација, на природен циклус и со трансферот затоа што беше успешно, ако ја водам бременоста по датум на последно добиено на почетокот не се согласуваше со плодот, ШТО Е И НОРМАЛНО, ама тоа е затоа што јас точно знам кој ден е трансферот И кај мене се води бременоста по ден на трансфер. Сега смирено, уште една недела може ќе се стабилизира се и ќе се појави срценце, рано е, ова е период на чекање, навистина е прерано, јас мислам треба без овој стрес да си се вгнезди бебето како треба
E taka, potpolno me razbirate, haha se vrakam nagore so sum pisuvala i mislam deka nisto ne napishav nerazbirlivo tolku
Е сега, без паника, со терапија, до нареден преглед Никој не може вака рано да каже што е, што ќе биде и што мислат докторите Најбитно, да се смири крварење и ако можеш да се опуштиш една недела, тоа е најдобро што можеш да си помогнеш
Zbuneta si, strav ti e, doktorive se skržavi na objasnuvanje. Ne e bitno. Plodni denovi pratela ne pratela ima sekako, nekogaš gi pogagjaš, nekogaš utnuvaš, ama tuka se. Ne si možela pred ciklus da ostaneš. Ja mislam so bebeto e se ok, ama ti tvrdiš drug datum i si sozdavaš panika, smiri se. Ti posakuvam da teraš do polna 40 ta nedela.
Ама пред терминот на циклус сака да каже, не дошол циклус. 10 дена пред да добие останала бремена и не дошол циклус Тоа сака да ни кажее
Ok, zbuneta e, i nas ne ispobuni, verojatno i doktorite gi ispobunila Ne e važno. I posakuvam da si istera do kraj
Јас мислам да си ја слушаш матичната и да почекаш. Јас последна менструација добив на 25 февруари, а сум останата на 26 март, знам затоа што си запишувам и бебе си одговара според неделите на ехо со овој датум. Матичната ме води со последна менструација на 18 март. Ако ме водеше реално со датум 25 февруари и моето ќе заостануваше. Мисли си позитивно и без стрес.
Fala ti Iskreno mislam deka ne ve izbuniv tolku ni vas, a ni doktorite, bidejki sakam da kazam deka sum ostanata bremena 10 dena pred ciklusot, od koe mozebi sum imala pokasna ovulacija. Spored posledniot datum na ciklus se vodam kako 7ma nedela bremena, a bidejki imam ostanato podocna bremena , plodot ne se sovpagja so goleminata na taa nedela sto me voda od posleden ciklus, a za 5ta nedela pravilno kako sto sum od koga znam deka sum imala odnos se e vo red so toa
Душо сите ги збуни затоа и тоа сите ти го пишуваат. Еве со оваа порака појасно им е на сите. Ти посакуваме сите да си ја износиш бременоста со лесно до крај и помалку грижи. Ајде сега опушти се и само позитивно.