Мене последна менструација ми беше на 11ти Декември, незаштитен однос на 29ти Декември. На 10ти Јануари имав кафеав иседок и мислев ми има дојдено. После два дена правев тест и беше ептен ептен бледа втората линија. Кога бев во Мк Котларова на преглед ми рече дека касни малку плодот па и јас правев една бета, па после два дена уште една и се развиваше добро. Кога и кажав дека го знам датото кога имавме незаштитен однос, таа пресмета и рече таман си одговара. Ама тука во Данска е друга приказна и секој преглед кога одам бебето е една недела назад, прво се нервирав па после си велам жено кога сметаш од тој незаштитен однос таман си се поклопува. Дури еднаш ме исплашија дали добро напредува може екстра мало ќе било бла бла. Само нека раснат, сите сме различни па и бебињата неможат сите исто да напредуваат.
Dajboze da e samo toa i kaj mene, jas krvaram malku , samo vo brisenje, sw nadevam od terapijata ke odi se kako sto treba …
И јас имав кафеав исцедок на бришење и дури и на гаќите ќе протечеше. Прво ми препишаа Дабростон апчиња 3 на ден, ама пак си имав. Бев упорна дека сакам инекции прогестерон да примам, прво Докторката ме убедуваше дека нема потреба. После примав 3 инекции во рок од 3 недели и се повлече. Од првата инекција веднаш имав подобрување. Ти посакувам и тебе исто да биде стара крв и да си биде добро се'.
Fala ti! Segde samo za ubavo Epa mene mi se menuva bojata sabjelcki mi e kako potemno kafeavko, od koga ke gi ispijam apcinjata dabroston nekako kako po nakaj rozevkasto, crveno, pa posle se smiruva, ama citam i na upatstvoro deka i od apcinjata mozelo da prokrvaris
Si bev pak na pregled, bebevo ič ne misli da iskača, pritisokot mi luduva i pokraj terapija, otoci na nozete okolu zglobovite vidlivi od avion, ovie na gak vikaat čekaj bolki i sl..... I si čekam, toa e... Nego, sega kako e za izleguvanje na gak? Pred 5,5 godini beše kje ti kažat koj den, si kažuvaš doma, doagjaat po tebe i ti nosat što treba za tebe i bebe, ti od edna vrata ideš u edno sopče, oni od druga vrata, bebe od treta, tamu go oblekuva sestrata, go smestuva i ve isprakja. Sega isto li e? E da, puštaat li da izlezeš od soba da si vidiš malo dete dodeka si tamu, ne u soba poseta, nego ti da iskočiš ili jok?
Ти како мене Последен циклус имав 30.08 Чекав на 30.09 а стално 7+дена ми каснеше таков циклус имам сеуште 35дена и нагоре добивам Еден однос незаштитен имав на 23.09 Фактички сум останала бремена пред дата за добивање Од сам старт бебето беше 2 недели назад и така и се роди 16дена над термин 42+2гн Не се секирај само напоменувај им дека е касна овулација примај терапија нека те боцнат и депо инекција и мирувај лежи си повеќе
Од 8ма недела па надаље Во 33гн бев 2см отворена Па 42,2 со индукција се породив Инаку лежев цела бременост Мируваш?
Па да ти кажам да, колку што можам лежам, ама на моменти имам како така болка во стомаков како благи грчеви, како секој момент да осеќам дека ќе добијам, исто вака скроз, како затегнат стомакот некако, ама може од вчера што примав инекција и што си пијам дабростон. Каква боја ти беше исцедокот?
Nosot me pece mie zatnat te kese pusti,grlo me boli.Pastilive i sprejov sto mi dadoa nist izgleda nepomaga ili pa imam zakaceno kovid.Posto mene retko me faka grlo i volku dame boli.Paracetamol 2 se napiv vcera malce ke pusti i tolku.Ama ne ke e loso denes na dezuren dasi otidam dame vidat ako treba antibiotik da pocnam.Maticnata i pisav nemi odgovori na spoen vikend si e,taka da denes na dezuren pa ako mi dadat antibiotik dasi pocnam so vreme ziva nenaspana sum po celi noki
Сега за викенд, само на итна амбуланта оди и ќе ти препишат нешто. Инаку извини, ама немаш кирилица на телефонот?
Жени мои, што пелени планирате да земете? Читам искуства ги фалат овие од дм на babylove искуства со нив имате? Исто и овие на сликата на bambo дали некоја од вас ги земала да каже дали се ок?
Сите мои другарки се задоволни од babylove. Јас за почеток зедов Pampers Premium, со 26 парчиња. Ги зедов овие бидејќи тие беа со најмалку парчиња како за newborn, па да не ги одрасниме одма Понатаму ќе видиме
И мене ми ги пофалија многу babylove од ДМ. За почеток може такви ќе земам па ќе видам како ќе ни се покажат
И јас планирав прво Виолета, ама читам искуства, многу им протекувале, па се предомислив. Сега меѓу овие погоре што ги пратив се мислам.