Koga se registirav nemase takvo pravilo i sekoj ima pravo kako sto saka da pisuva ili latinica ili kirilica ne znam zosto tolku go komentirate ovoj del kirilica latinica
Да не бидеме до толку цепидлаки и замерки да даваме, точно правило е да се пишува на кирилица, но претпоставувам дека овде има многу членки кои долго време живеат во странство или пак се од друга националност па полесно им е на латиница. Важно се разбираме меѓу себе
Од секогаш имало правило да се пишува во форумов кирилица. Имаше порано опомени, незнам зошто сега нема. Изгледа им дошло преку глава од нас неразбрани балканци.
Препорачуваат од секогаш. Плус и поразбирливо е кирилица. И порано стално имаше опомени, ја и пред да направам профил си листав и стално имаше опомени.
Pravilo za nacia ima ?? Koja nacia ili dali zivees vo mk ili ne zs nisto ne pisuvase koga se registirav
Има правила од секогаш, прва тема таа е. И зашто нација? Во школо без разлика на нација по македонски прво не учат кирилица. Тие правила форумот ги има напишано не ги измисливме ние. Ако ти е тешко на кирилица пишувај латиница. Ако те опоменат од форумот ќе си пишуваш кирилица и готово.
Несум ни читала правила,ни кога сум го отварала профилов најискрено.А и до сега никој неми ни писал опомена дека несмее латиница
Па затоа може и не знаеш, тоа и членката баш погоре пиша, порано стално имаше опомени, сеа слабо. Затоа и 90% пишуваат на кирилица.
Здраво мамички, јас пред 3 дена бев на преглед кај геникологот ми кажа дека е се во ред со бебето инаку сум 30та недела. Но од пред 2 дена имам болки во грлото при голтање и многу ми е суво, други симптоми како затнат нос или температура немам, бев веднаш до аптека ми дадоа пастили и течност за правење гаргара нема подобрување, но не знам дали е нешто по сериозно, да не му наштети на плодот. Дали гнојот е штетен за плодот доколку се појави на Крајниците? Дали да одам до матичниот утре или да почекам уште 2, 3 дена да видам дали ќе се подобри?
Баш сум загрижена од сабајле бебето не ми е активно како што вообичаено знае да биде. Претходните дена ниско ми беше и баш вчера доста подолу од папокот мрдаше и клоцаше. Денес не знам што е. Сега ручав и само како слаб удар нешто осетив. Последно пред 1 недела ме гледаа на ехо, ок беше. Денес влегов во 23та. Си велам да почекам до крајот на денот па ако треба правец на доктор. Колку време е нормално да не се осеќа мрдање?
Нормално е, касни нешто благо повеќе и ќе мрдне. Моето вчера не прекина цел ден и цела вечер, и еве синоќа и денес помирно, малку од време на време ќе удри. Изгледа се премори. Не се секогаш активни, веќе развиваат и рутина на спиење, така да не е страшно битно го осеќаш, ќе мрдне до после.
Уште е рано за поголеми удари и активност на бебето. Некаде од 26-28ма без прекин ќе ги чувствуваш ударите. Можеби е само успано. И бебињата имаат lazy days
Жени јас пак настинав Супа сега сркав, уште неможам да се совземам од жешко, лимонада си направив не ми помага, друго што да пробам? Носот ми е затнат и се осеќам многу омалаксано, жива ненаспана сум.
И јас така како настинка ми почна и носот и грлото,и денес почнав да кашлам суво по малки почна цела снага даме боли и синусите и пред малку се вртив од инфективно ковид позитивна сум полесна форма повеке течности и витамини,консултација со гинеколог ако нешто имам болки.Има многу ковид и како обична настинка а ковид да е,и јас 3 ноки неможам око да склопам.