Оххх, ништо не ми помогна искрено, првите три месеци ужас ми беше. Овде фалат антиметил апчиња, мене ни тоа не ми помогна. И на инфузии завршив од дехидрација дури. Можам само да ти кажам да издржиш уште малку и веќе накај 12-13 ќе ги снема.
Ќе пробаш антиметил, доколку помогнат. Кај некои има ефект кај некои не. Период е што ќе помине. Мене лично ми помагаа , пиев и кока кола ( не е најдобар избор, ама имаше ефект кај мене).
Deneska bev na pregled dum 10+6 s spored golemina na plod 11+2,,, dali e normalno vaka? Prva bremenost mi bese celo vreme tocno spored ciklus a sega bas se zagriziv
Несоница имам уште пред месец дена незнам како ќе функционирам со малку спиење, мене се мие топло нозете ми вријат навечер а за превртување како некоа мешалица сум само почна да мине тешко да се вртам,душекот ми е мек и имам сега голем апет. Отоци на нозете само кога одам же стегаат обувките инаку не приметив. А за стомакот синоќа излегов во град да прошетам го држев и одев, мислам ми тежи бешика ќе пукне нормално ли е тоа а Контракции незнам баш какви-се и колку ги осекам
Нормално е мила, кај мене уште од старт е секогаш поголемко за 2/3 дена, а тоа е добро. Уживај си, сѐ е во ред
Овие два три дена сум како утепана, сила немам буквално за ништо. Ме фаќаат такихардии на моменти, па на желудник ми е тешко,па ми се јаде па не ми се јаде,повремени главоболки... 16та недела сум инаку како пијана цело време, маж ми ми се смее смешна сум му била
Како пингвини ќе се направиме до крајот на бременоста Со бешиката исто, имам нагон за во вц, одам-ништо Која недела си? Дури немаш осетено Контракции уживај
Мајки слушнавме срценце. се е во ред со бебуш . следна контрола 10 недела ако има срцева реакција правиме нифти. се надевам се ќе биде во ред , имам такво претчуство
Има такви денови. Некогаш од кревет не мрдам по цел ден. Ама па и таква ни е ситуацијата де. Јас реално до сега, еве крај на 8 ми месец сум, имам прелесна бременост. Не ја осетив или пак да имам некои потешкотии( на страна инсомниа што имав и имам понекогаш), ама генерално ако не мрдне бебе, заборавам дека сум бремена. Одмарај си, уживај си максимално.
Нормално дека ќе биде сѐ во ред мила, сега опушти се малце штом сте си слушнале срценце, сега верувам ви е полесно на душава
@senza.parole Како си мила? Се ближи твојот термин има ли нешто ново? Одиш ли на Цтг или чекаш само болки ?
Мамички, има некоја од вас да оди кај др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир да ми каже кога докторката е во амбуланта?
Па, одлично сега-засега. Не чувствувам апсолутно ништо, бебе си е стандард активно. Ма да, на моменти си викам ајде веќе редно е, нека излегува. После си викам, ај нека си порасне кај мене барем. Па, баш ќе видиме според големина дали би прифатиле природно. Ќе видиме колку ќе биде, еден месец скоро не е мерено. Гледам да пешачам редовно, под 5 км дневно не сум. Супер се чувствувам, освен притисокот за уринирање на секое движење. Не одам на цтг, последната контрола ми рекоа дури на ден на термин. Освен при болки, контракции, пукнат водењак, намалени движења и сл., да отидам дирек во болница. Од утре 39-та недела полна.
Да не се подрекувам веќе и имам кажано до сега не можам да се пожалам, како да не сум бремена ам вака нешто кога малку не ми е како шо треба и одма мисли секакви ми идат па сама си велам: па бремена сум мора малку да осетам Се мислам дали да нарачувам перница за трудници, овие од Лала се 2200 не знам дали ќе ја користам а не е ефтина Какви имате од каде имате нарачано и дали ги користите. Сега спијам со плус уште една перница па ја местам меѓу нозе, на половина зависи каде осетам потпора да ми треба
Ми излагаа и поефтини низ фб, по некои 1200. Мене ми ја дадоа, ама нешто и не ја користам мн мн. На почеток ја користев, ама не беше уште толку топло, пролет беше. Летово дури пред некој ден ја земав да спијам со неа и толку беше. Со перници околу ми е полесно.
Јас маста и ја извадив, не можам без нејзе. Цело време сум со сечења доле и болки.. и само со перница ми е угодно. Кај и да одам перницата е со мене. Ама буквално.