Како и да е веќе поситно се брои, времето бргу си поминува. Баш ми е мило, кога ќе биде спремна бебушка ќе најави И тука не се прави цтг, освен при болки да отидеш па тогаш. Секако ти посакувам убаво и лесно да поминеш како и да биде.
29+6 oд кога почнува 8? Ја веќе и одам изглеа како пингвин, мм ме имитира дека о он има стомак и си го држи како мене и рече дека сим одела лево десно ама ја не се примеќам а Контракции може имам незнам баш, прво ми е. Болки имам,особено долу како јајници да ме болат а кога одам никојпат ѕкако да ми паѓа нешто морамм да застанам
Да се фарбаш 100% не е штетно. Но дали да си фризер е штетно? Освен мирисот што смета не би требало на бебе да штети.
Женски има ли некоја со мигрени во бременост? 9та недела сум и до сега сум имала само две, што е супер за мене со оглед на тоа дека ми се хронични и имам по 10 месечно. Меѓутоа првиот пат се напив триптан, тоа е единственото нешто што ми помогна, а сега еве мака мачам повеќе од 20 саати со страшна мигрена со повраќање и неопислива болка. Бев на инфузија и ми се смири повраќањето но болката не, ништо не ми ни ставија за болка. Се напив парацетамол 1000ка и пијам турско кафе со лимон ама џабе. Има ли некоја пиено триптани во бременост? Буквално огромен број истражувања покажуваат дека е безбеден, се изначитав 200 статии на интернет, само нашиве доктори викаат не. Што да правам стварно не знам, се пробав од алтернативните методи, топли облоги, ладни облоги, мачкање со пеперминт масла, туширање, спиење (невозможно, спиена сум неполн саат), пиење течносто, одмарање во темно… ќе полудам веќе, зар може болкава и стресов што ми го проаѓа телово да е помалку штетно од еден суматриптан… И пишав на докторката она ми вика во краен случај ако не ти пројде до вечер земи напиј се ама не знам што да кажам
Гледам сте пишувале како се чувствувате, јас сум онака скроз без енергија само ми се лежи и ништо друго не ми се прави. Од сабајле до 16h сме сами со малото, мислам едвај јадење му правам. Ноќе само се вртам лево па десно, до скоро ми беше најубаво да спијам на грб а сега не. Кога се вртам десно веднаш го осеќам скроз долу бебето од десна страна, па мислам дека му сметам и го притискам па ајде пак на лево Го пазам стомакот од синко бидејќи заедно спиеме, станување до вц, а таман си се убаво наместила. Подочњаци имам темни, не ми се гледа во огледало Повремени болки ниско доле кај стомак и секако лажните контракции. Од другата тема девојката пак ми е мирна и се чудам дали само спие оваа мое бебе 33 недела цело бебе, а толку нежно уфф. До контрола имам уште 10тина дена како ќе се издржи еве незнам.
Задоволна сум. Мека е и навлаката е со патент, за да можеш да си ја периш. Јас само си ставав перница плус под главата бидејќи ми беше премека
Пред бременост не ми помагаше, сега не сум пробала, не ми го препорачале… прееска ми рекоа пробај аналгин
Тие што сте втора бременост, кога почнавте меше да покажувате? Некако баеги ми се познава, прво мислев од Нутелата е, ама се гледам и сабајлечки топчесто. Ќе се шопингува облека за трудници.
Икаше премн често, еве ја и ден денес ика по 10 мин не е за секирање па кога ќе се завртеше доле, ја осеќав кај јајници, језиво ми беше ама нормално си е да икаат
Честитки до сите мамички, живи и здрави нека се бебушките! Може ли некој скоро породен во Систина да пише искуство со пораѓајот,персоналот,услугата,да ли постојат додатни или скриени трошоци, што е потребно да се земе од дома, да ли е дозволена посета и подароци за родилка и сл. Ако може во кратки црти
Да баш доле ја осеќам кај јајници и уште подоле некад, баш и чудно се осеќа некако. Гледам зачести и мојава, па затоа си викам колку ли може да икаат.
34+2 сум, и ребрата некако ме болат, инаку стомакот го носам низок и почнав да имам болки долу накај бешиката како да сум и отворена ама тоа сама можеби ми се причинува од паника, имам доста прегледи овој месец, штитна д димери и хемостаза анализи 2 еха мислење па кај матичната гин последен преглед и да ми дава упат за на цтг, правев брисеви, чисти се фала му на Бога, затоа можам да кажам дека е ок, а исто закажав и кај Димчев за да види со бубрегот на бебето што ќе каже, дај Боже само да бил зголемен дека не испразнет бил во моментот на прегледот Уште не купив што ми треба па и за во болница здравје, ниту името не е одлучено, тоа што јас го сакам мм не сака и обратно
Zdravo feminki, dokolku na nekoja idna mama i trebaat kleksani neka me iskontaktira,jas se porodiv 38 ma pa mi ostana neiskoristena edna kutija.
Има тема породување во приватна болница и има споделено убави искуства Можеби таму ќе прочиташ повеќе