Не знаев дека е така, И Ниќа носи близнаци ама кај нејзе со пренатален се потврдија дека се машки и двете, па ме збуни затоа. Не знаев дека има и такво нешто, али ете таков е пренаталниот.
Hahaha me iznasmea , taka bratucetka mi do 9 vikale zensko nosis taa sve pink po doma i na kraj ragat masko, pa morasr k**** da ni e slikat na site deka site i vikavme so nas najde da se zezas
Знаам таа одбра panorama, затоа јас затоа многу се мислев за пренаталните, panorama нудеа пол ама помалку други информации, biosave нудеа ваков начин на пол, ама па повеќе испитувања беа опфатени и на крај реков ај поубаво да знаеме повеќе инфо од пренаталниот, за пол секако ќе дознаеме, ама сега ми е ново вака што секој преглед едното бебе мења пол
Исто, маж ми дома се розево за бебе хаха први слики во розе, дека со царски свекрва ми и не можела ништо да земе, а свекор ми возел интернационално и маж ми во розе хахаах.
@blackdeath Па секаде е различно, мене докторот ми кажа 32 полни дека си осми Нормално движење заборавив. Едвај станувам, дури се раздвижам секоја коска ми пука Имам отоци на стапалата и тешко ми е. Никако не ми спаѓаат. Движам, не секој ден. Бидејќи како поминува времето се потешко ми е. Дома по скалите маратон си правам
@BellaBibi Бибо тебе те чекам да се појавиш дека сме кај иста матична. Тебе она ли ти го виде дека е женско или правеше пренатален?
Зелено јаболко ми ублажува киселини. Јас на почетокот немав, сега на крајот ме најдоа И пијам и сода кога се неподносливи, мислам грлото ќе ми експлодира
Од Somnia Shop. Нема да згрешиш. Јас ја зедов од таму. Мека е, голема и удобна. Плус навлаката можеш да си ја переш
Нети потврдија пол со пренаталниот тест за близнаците,мене на резултатот ми пишуваше за двете,и така сум сигурна
Јас веќе од втори месец имам меше, читав дека во втора бременост побрзо се гледа стомакот. Сега сум 4ти а ко 6ти сум голема
Жени дали планирате пумпа за измолзување да купите и ако планирате да доите за што би ја користеле? Ај поискусните совет, за поголема лактација ли се користи, за складирање млеко во замрзнувач? Малку сум збунка, не знам дали има потреба од неа.
Treba da znaes deka site gradi ne reagiraat isto na pumpa moze da imas mnogu mleko a so pumpa minimalno da odmolzuvas a moze I mnogu mleko da vadis, na pocetok mora da se odmolzuvas povekje za laktacija a pokasno ke se odmolzuvas za skladiranje mleko dokolku imas moznost kupi ja
Мамички јас купив две пумпи една рачна на Чико и електрична на Кика бу, имав премногу млеко но никако неможев да се одмолзувам, секако пробував и бабицата кога дојде проба, не биваше никако...не знам до што беше проблемот,одвај две капки ке капнат во шишето а кога ќе стиснам со рака шприца млеко .
+1 за Сомниа, подарував од таму пред 3 години и сега и за мене си земав. Има и други ствари од нив, задоволна сум.
По сите совети што ги читав пред првото доење мое беше да се роди бебе, да видиш како ќе ти оди, па можеш да купиш затоа што се поскапи, а најчесто не се користат иако има и позитивни приказни од користење. Јас немав млеко на почеток, ама бебето го извлече после околу недела и ми се стабилизираше понуда-побарувачка според бебе. Дали ти ќе имаш потреба да складираш млекце во фрижидер, дали имаш план да го оставаш бебето некој друг да му дава шишенца? Тогаш ќе ти треба за да складираш млеко и кога ќе го оставаш бебето да има залиха Се зависи од потребите и плановите, јас пробав во болница пумпа, ама уште немав млеко и така ништо не излезе и некако не се појави потреба да складирам млеко
Jas za prvoto bebe kupiv elektricna na kika bo I dobro me sluzese e sea taa e samo za edna dojka ima I pumipi za dve dojki odmolzuvanje vo isto vreme sega koga bi kupuvala takva bi kupila
Da ne ti e golema inkata? Zolva mi imase takov problem,pregolema i bese inkata za nejzinite gradi i ne mozese da izvlece mleko nikako