Па можно е ,мали ми се градите ама што знам. На толку многу млеко да неможам да се одмолзам...не можев да ја оставам на никој дур не престана да цица.
Која недела си? Јас денес разбрав дека се фатиле двете ембриончиња и си слушнавме две срценца Се надевам ќе биде се ок и ќе останат двете… Кога почна да ти се познава меше? Пред колку време си породена со првото? Јас сум пред 4 години со царски и се надевам нема да има проблем сега со резот, дека ќе издржи
Еее браво, ќе биде се супер Во прво тромесечие кај мене беа поизразени симптомите. Првото е пред 2,5 год. царски. Меше почна уште рано да ми се познава, прво од хормони подуена, после само си продолжи и сега сум голема прилично, 5ти месец сум. Резот ќе издржи кај мене, а не па кај тебе, не сум го осетила до сега дека е тука Сега ми е стомак како 7/8ми месец со првото, хахахахахаха Само да се добри внатре, здрави и да си прават журка
Епа супер Да, на почеток бомба стомакот и се мислам дека ми е од циклогестот. Тој е 400 мг, а ставам 2х1.. Подуена на најјако уште пред трансферот и сите ме прашуваат ‘да не има нешто ново? ‘, а јас цело време не неее ништо, пошто уште никој не знае… ајде уште месец дена пренаталниот да пројде и ќе почнеме да кажуваме
И ребра и цел стомак знае да ме заболи. Ќе биде се добро. И облека ќе земеш. А името мислам дека спонтано ќе ви дојде да го ставите.
Она ми кажа. Не правев пренатален. Прв скрининг 12 та на Гак, др што ме води ми кажа сега и на тоа и на тоа личи , ама рано е уште. Билјана ми кажа дека е женско и еве денес на Гак на преглед и викам на др ај види дали е навистина женско, комшикиве се смејат да не искочи машко на крај Вика не не, женско е, еве види ја
Мене ми дадоа на Медела електрична. Да ми се најде ако треба. Немав намера да купувам пред време и ми се погоди супер што ми дадоа.
Ама ја знаеш Билјана колку е откачена, ја обожавам како доктор и човек. Вика а бре какво машко, девојче носиш еве види го има ду**е го гледам убаво немам дилема хахахаха. Битно јас зет за Биби мислев носам, ама тоа другачки изгледа ќе излезе да се.
И да доиш има. Некое бебе не влече исто од двете дојки. Некогаш имаш повеќе млеко што ако не го измолзиш можеш да имаш последици. Некогаш ќе мораш да излезеш сама некаде. И така натака.
Мене и ми ја сликаше. Дека мм не беше со мене тој ден на преглед, вика еве ти слика носи на маж ти да види д****** хахахахахахха. Епа другачки ќе си имаме. Ајде имаме зетовци еден куп. Да бираме дури
Земете умебоши сливи или јапонски сливи, ги има во продавница за здрава храна, по пола на ден мислам се јадеа околу 4-5 доволно се, јас само со нив излечив бактерија во урина
Фала жени на одговорите. А која пумпа би ја препорачале? Ми се појави на медела една, со два измолзувачи, ама, 18.000 Гледам ја рекламираат исто на Philips avent, има доста фирми, па препорака ако имате. И дали со една или две наеднаш измолзувачи е попрактично?
Јас имав земено на Кика Бу, читав добри искуства на форумов, а и од две блиски. Ама ко што пишаа горе членки, најверојатно моите гради беа проблематични па не вадев многу млеко. Меделата и Авентот се баш скапи тука, ама ако имаш опција да одиш до Грција во бебе хоум земи си од таму, често се на 50% попуст па искача мнооогу поефтино. Мислам имаа вебсајт, bebehome gr нешто така.
Фала, ги разгледав баш сега. Иста цена се пумпите како тука, е сеа ако се земат со taxfree, во тој случај се исплати.
Кога веќе зборувате за пумпи, оваа на Медела е електрична нели ? Ќе ставам слика подолу, ама многу не се разбирам. И тука се доста скапи, ова е една од поефтините само дали ќе ми врши работа. Јас сакам да земам бидејќи и со првото се молзев и му давав со шише, бидејќи не влечеше уште од града како што треба, немаше сила.
Мила, мене ми ја препорачаа на Кика Бу. Гледам за разлика од другите пумпи е поефтина, па се надевам нема да згрешам Дали шишенцата на Мам во Дм се добри или да барам други опции?