На почетокот сметам колку толку треба додека да се воспостави некој ред. Дај Боже кај сите од прва да фатат убаво бебињата и да нема проблеми, ама не секогаш е така во пракса. Тогаш и јас оваа ќе ја земам некаде околу 5000 илјади е. Другите се дупло и тродупло.
5000 денари е таму? Овде е дупло оваа на Медела со едно шише, 13.000 и нешто сега ја гледав по аптекиве, а со две шишенца 18.000.
На која програма ги перете алиштата за новороденче? Кај мене има некоја бебешка, но не знам како и колку пери. Мои блиски ми велат на најкратката програма да ги пуштам Help
Jas se prasuvam na koja temperatura? Na site spihozni pisuva 40° ama neli e toa malku...? Barem na 60° da se dezinficiraat..ama pa da ne se smalat se plasam?
За тетра пелените, од продавницата од каде што ги купив ми рекоја на 90° Јас навистина не знам Еве ако има некој поискусен нека не упати
И јас тоа се мислев. Тетра пелените на 90 ти рекле зошто се користат за се, плус бели се, нема да се оштетат. А за облека, не знам се мислам и јас или на брза програма на 40 или 60 степени. Ма да шарени работи на 60, лом ќе ми се направат, не знам стварно.
И јас бев така со првото. Немаше сила не влешече...заспивашр и купив пумпа се молзев давав ..ккга цицаше кога се молзев . Сега со второво нормално ја измив се спремна пред да се породам...воопшто не ја употребив..бебе си фати цјце уште вп болница одма чим ми го донесоја и силнп си тргаше и воопшто проб сум немала како со првото...сакам да кажам почекајте видетр како ке е можеби воопшто нема ни да ви треба
20+5 недела сум,башка ковид имам,вчера проверив ддимери и мисе качиле 1000 мисе сега.Јани пишал даси продолжам исто двати дневно дасе боцкам клексан.Дали во оваа недела е нормално да бидат волку
Тетра пелените му ги перам на 90, се друго на 40, уште од пред да се роди, еве го сега 9 месеци, така терам и сме немале никаков проблем.
На 40. Нема потреба од повеќе. Бебињата не се валкаат, чисти се. Дури и ако бљуцне или пропушти пелена, тоа е сепак млеко. Најдобра дезинфекција, воедно и најприродна е сонцето. Ќе ги пружите надвор на сонце да се печат, бар таму е сончево, користете го сонцето максимално. Покрај тоа на сонце најдобро се вадат и флеки. Место да користите средства полни хемија, ќе исперете со нежен бебешки детергент и ќе ја оставите флеката директно на сонце. Најприродно можно.
Mislev eventualno na povisoka temperatura koga se novi alistata, stotuku kupeni, a ponatamu na 40 ima smisla
Особено кога се нови нема потреба да се перат на висока температура. Јас нови никогаш не перам на повеќе од 40. Остави ги на сонце да се сушат, сонцето е доста јако, ќе дезинфицира се.
Јас се водам по овие вредности, сметам дека димерите ти се во ред за неделата, сигурно се покачени и од ковидот но мислам дека што си со терапија покријана нема простор за паника
Фала ти,гледам за втор триместар до 1.290 е горна граница.Ми олесна веке,а знам дека и ковидот сега игра улога малце
Да ова што е на сликата сега е на попуст и така се фаќа 5000 денари, со едно шише е мислам. Има различни и другите се доста поскапи, јас мислам ова ќе ја земам па ќе видиме. Ама сепак пак се малку поефтини од Мк, ти мислам имаше пишано некоја енорамна цена 18 илјади.