Мајки барам совет ... Веќе некое време имам огромна болка во левиот бубрег (посетен уролог) кажа мал застој но нема простор за паника,меѓутоа болката е толку силна што нема шанса да лежам на таа страна и станувањето ми е со огромна мака.Плус при кашлање како жива рана боли како да ме сечат со нож исто.
На бебешката програма на машината, на 90° пишува дека пери Јас не сум за да исперам се на 90. Евентуално само тетрите
Јас имам Самсунг и кога ќе селектирам памучни си селектирам и температура, ставам на 60°. Тетри пери си на 90° ама облеката нее, ќе се соберат сите а и нема потреба. На етикетите пишува 40° ама перам на 60° и затоа си земам поголеми бр па и да се смали малку, пак ќе може да си износи бебето.
И јас имам простор за на 60° така и ќе направам. Само уште да ги исперам деновиве, бидејќи одолговлекувам цело време, а денот ќе си дојди
Поискусните да ми кажат имам болки долу во стомакот како менструални веќе неколку саати и како да ме пече, да ми врие, бебко беше. До скоро многу активен неможам да заспам а исто и во грло ми гори, овие неколку дена изгледа имам јаки киселини. Дали се овие нормални болки во 30 недела од денес или се лажни контракции појма немам само знам дека ме боли
Да срцка прочитав вчера членката сто ми прати слика и добро е,незнаев ама еве сега видов дека се ок башка си примам редовно терапија.
Ima dosta ubavi raboti pa da vidime kako kje mi stignat Inaku zenski dali znaete shto mozham da pijam za glavobolka mislam deka kje mi pukne glavata… eve od 5h sum razbudena poradi glavobolkata ne ni mozham da spijam…
Лажните се такви што ќе ти го стегнат стомакот долу ниско и осеќаш нелагодност, како менуваш позиција попушта веднаш. Кај мене еве на неколку пати се случи да имам долу ниско чуди болки, последно и кај мене благи менструални и плус доста чести лажни контракции. За 10тина дена сум на контрола и баш ќе видам што ќе ми кажат, ако има сменето позиција бебето тогаш мислам од тоа ме така боли. Тебе како ти поминаа ли? Ако се неиздржливи оди на доктор.
На 90° бебешки ако испереш мислам дека кукли ќе облекуваш, а не бебето Јас откако е родена ќерка ми, на 40° перам, тетрите ги перев на 60° на почеток, после и нив на 40° со сушара.
Од каде ги имаш земено и кога? Јас неможам да ги најдам, наводно цела година не се продавале веќе во Македонија
Јас ги земав од Зегин. Само што јас не можев да ги јадам, пресолени се буквално како лажица сол да си ставил во уста, ми стојат во фрижидер ама ако ја имам уште бактеријава може ќе им дадам пак шанса..