Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Девојки со постелка на преден ѕид, нормално е еден ден бебево да праи журка другиве два дена одвај еден до две ударчиња да осетам? 24+ сум. Знам со преден ѕид постелка е поинаку ама пак не знам коа е време да паничам. Додека бевме во Грција бебево салта правеше, се вративме во Мк… друго бебе. И ика неколку пати дневно. Ваљда икање е, како пулсирање е, почудно е. Јадам и благо се ама не делува.

2. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110

Мене постелката ми е на заден зид и ако се сеќаваш и пред неколку недели пишував.
    Измеѓу два пати завршив итно на преглед заради паника сред ноќ - два дена бебето журка, после ден и пол не осеќав буквално ништо . Се движев , чоколадо, ладни напитоци, музика , светло - буквално се беше џабе . На преглед бебето си мрдаше најнормално, ама јас не чувствував ништо, едвај ме смирија ама дефинитивно лажна паника.
    Од мое искуство , најнормална појава.

3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Денес на преглед. Добро си е бебенцето, малечки сме сеуште, но според мерки одговара на 4 дена помало.
    Знам дека не е загрижувачки, но се мислам бидејќи сигурно сум немала доцна овулација според однос и имплантациско крварење. искуства?

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Ме чуди стварно како преуспано да е… ни навечер не праи ништо, цела ноќ, една клоцка нежна. Исто и вчера цел ден, одвај нежно, а претходниот се журкаше… викам што се деси. Исто и ика, веќе не знам ни што да мислам, знам со преден помалку се осеќа, пред недела и пол бев се беше одлично. Не знам сега стварно, ама во Грција буквално се журкаше секој ден, тажи изгледа дека не е на море.. не знам стварно. Која недела си?

5. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110
    25+3 и скроз те разбирам, буквално бев анксиозна и не знаев како да си помогнам. Колку повеќе чекав да осетам, толку повеќе го немаше ..како да знаеше и водеше инат :D
    А ти и осеќаш по некоја клоца + има жени со постелка на преден што воопшто не чувствуваат ништо.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Да ептен се осеќам полудено, цело време ја чекам да клоцне. И ко за инат ја нема. А на преглед сум следна недела тек. Не знам, изгледа поуспана е овие два дена. Ама знаеш одма памет на најлошо ти оди. Се тешам малку кога ика, си викам ете барем ика добро е. Тебе после преглед кога ти се врати со клоцање:D

7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    1.492
    Од 28ма па натаму најдобро ќе ги чувствуваш ударите :)

На blackdeath и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Значи да не паничам што ја осеќам вака еден удар одвај дневно?

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Јас само едното го осекам тиа сто мие постелката на заден зид,другото сто мие на преден зид него ни осекам воопшто

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Да ама јас веќе 25та влагам. Ми е чудно дека наеднаш е така, затоа. И знам дека постелкава ми е напред, па не знам кога да паничам.. и дали да одам на лекар. Дека пред недела се беше супер, следно сум за една недела. Па затоа.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    272
    Probaj da i pustis glasna muzika, stavi go telefonot na meshe :) mozebi na zvuk ke izreagira.

12. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    222
    Пиев уште еден магнезиум и ампицилин, дали и од инфекцијата може да ме боли? Сум заспала, утрово имам ама помали се за разлика ос синоќа. А може што велиш и од положба, приметив дека сега ме мава од лева додека претходно се беше повеќе на десна страна. Се надевам ништо страшно не е.А инаку стомакот не ми беше тврд затоа се мислев дали се Контракции само со болки :|

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    1.164
    Moze 3 dena da ne go osekjas pa 2 da ne zastanuva od mrdanje I obratno ne znaci deka sekoj den treba da mrda nema pravilo I so tek na vreme ke se namaluvaat udarite bebe nema tolku mesto vo matka stanuva golemo raste

На beachedd и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    Само што почна пред некоја недела, и затоа сеа нагло чудно ми е. Мислев дека треба барем еднаш дневно да ги осеќаме, не знаев дека може ич да не ги осетиме.

15. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    222
    Точно, и кај мене беше исто, сега неможам да го смирам особено навечер лудува нема спиење :D потоа ќе велиш што е пак сега ај смири се малку,незнаеш дали се журка или жу пречи нешто, кога бев на гласна музика незнаев што да правам буквално мислам сака да излезе:mm:

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    11.460
    А претходно како ги осеќаше?

17. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    1.164
    Bas radi ova zenite mnogu se plasat ako ne mrdne 2 dena I odma na doktor ama nisto strasno jas sum 26 nedela nekoj den e mnogu aktivno nekoj den ic ima aparatce za slusanje na otcukuvanjata na srceto ke go stavis na stomak ke mu cues srce I ke se smiris ama kaj nas go nema mislam deka dokaj 50 evra e

На BellaBibi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  18. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.207
    И јас ги гледав, ама кинески глупости како играчки се. Фали да се расипе или нешто да не покаже ко што треба, па дополнителен стрес. Не ви треба тоа :D

На Noemi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.149
    Мене ме имаш читано ?
    Кога велам ја нема значи буквално тоа го мислам.
    Јас од петок здравје сум 34 недела, знаеш колку е мирна и едвај ја осеќам некои денови.
    Пред некој ден ми се плачеше, ти цел ден јас скоро ништо не осетив, после некое време едвај нежно ударче.
    И мене ми е на преден ѕид и незнам колку има тоа улога искрено, ама вака уште кога читам сите велат во овие поголеми недели како ги чувствуваат бебињата кај мене скроз е различно.
    Скоро месец не сум била на преглед, се надевам добро е се.

20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.149
    Јас го имам апаратчето го земав сега со оваа бременост дека не сум во Мк и не се оди често на прегледи.
    Предходно кога се жалев дека скоро 10тина дена едвај ќе ја осетев и ќе ме смиреше колку толку кога ќе го слушнам срцето.
    Ама сепак си сакав удари да осетам дека е добро, женски мозок:D