Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еве ме и менее јас целаа ноќ и утро станувам вода пијам па мочкам па легнам па станам се мијам па пак вода ми се пие па пак мочам па се туширам ииии се така отечена како бумбар сум жива ненаспана
    ...се надевам во септември окромври ќе залади ;) ве поздравувам и гушкам ситеее :hug::hug:

На <3 pleza4e <3, monik55, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vikicka88

vikicka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    47
    Мене ми помина терминот на 24, уште си чекам на малава не и се излегува на топлово:)

На <3 pleza4e <3, slobodka и Mariangel им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Хаха цуци тогаш ќе залади секако,надевај се сега да залади малку да поживеете како што треба :hug:
    Хихих ќе испадне каде и да е, што убавкооо ќе си се гушкате уште малку :inlove: Здравје само,ќе ти каже она кога ќе и се испаѓа самата :P :rofl:

На <3 pleza4e <3 и mama89 им се допаѓа ова.
  4. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    а за скрининг во државна матичниот треба да ти закаже?

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    да

6. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    426
    Мешиња ај некој ако знае дали се продолжува препораката од влада за ослободување на трудниците за време на горештините?

7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Не се знае тоа...септември па и октомври знае да биде пекол и над 30-35° а за сега заладуваање нема...ај барем ти си на почетокот кога ќе дојдеш во големите месеци ќе биде ладничко нема да пуфкаш како нас ;) :*

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    матичниот ми кажа дека нема слободни термини во државна каде може да направам скрининг освен систина ?

Последна измена: 28 јули 2015
  9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Duso vo koja nedela ja davat taa majcina kniska,jas kaj maticniot do sega ednas bev samo na eho pregled i drugite pregledi i kontroli gi odam kaj specijalist-privaten doktor

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас матичниот кога го прашав за мајчина книшка ми даде еден лист кај сто запишува секоја контрола и ми кажа дека недавале мајчина книшка дека на крај давале потврда за во болница.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Заборавив да кажам дека ке имало електроска мајчинс книшка затоа не давале.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мене одма ми дадоја мајчина, уште истиот ден. А да прашам за втората бременост нова ќе ми дадат или?? -_√

На okcenzi и mdenkov им се допаѓа ова.
  13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    JAS DEKA NE ODAM KAJ MATICNIOT,OTI KAKO NEMTUR E,CELO VREME TRAE I KOGA GO PRASAS,MISLIS DOMA SI MU OTISLA I MU SMETAS-I ZATOA NE NI ODAM,SEGA ZA 2 SKRINING ILI NA 31AVGUST ILI NA 7MI SEPTEMVRI KE SI ODAM PAK NA PRIVATNO I PLANIRAM SAMO REZULTATOT DA MU GO ODNESAM(KOPIJA),ZA DA STOI TAMU VO MOJOT KARTON

14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Нова мајчина книшка ќе ти дадат на втората бременост.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    I mene odma mi otvorija majcina kniska, gledam vo karton si stoi.
    Druga trudnica sto e vi drzaven sektor ima li?
    Treba od utre da si pocnam na rabota, a ic ne mi se odi na zestinive. Ako ima pak nekoja merka kazuvajte :)

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    Мене ми даде матичниот мајчина книшка уште во 6 недела, заедно со тоа за здрава бременост. Ја носам на секој преглед и ми запишува и пак ми ја враќа.
    majcina-kniska.jpg

На okcenzi, <3 pleza4e <3, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Срцка кога сме на тема мајчина книшка има едно поле на страната кај ултразвучни прегледи пишува предлежечки дел? Што значи тоа дали знаеш? Кај мене матичната има пополнато COP ама незнам што значи...

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    @Fatalnata не знам искрено, јас само го прашувам дали е во ред и на крај од екран запишува мерки а другите работи пишува "+ " на пр. движења, итн. Не ја ни отварам после преглед , ќе најдам нешто па ќе пребарувам на интернет. :D Ако беше нешто ќе ти кажеше докорката, уживај. :*

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

I jas imam ista mi ja dadia na 18 nedela od bremenosta si ja naplativ 100den.

20. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Инаку официјално и од мене за денес мамички Добар ви ден. :):):) Како сте? Како се справувате со овие жештини? Јас едвај некако преживувам, тоа е што ќе правиш, се тешам барем не сум вработена па да си мачам мака...Искрено многу ми е жал кога читам дека одите на работа по вакви жештини и згора на тоа некои паметни шефови мн се креваат...ама тоа е. Инаку сношти мн малку спиев станав од 8 саат што не е својствено за мене ама со причина, бевме со вереникот да одбираме спална соба т.е јас сум главна јас ја одбирав, и од толку разгледани модели пак се вратив на првиот, кај мене секогаш е така, љубов на прв поглед. Се спремаме по малку и за свадбата врти сучи си поминува времето, уште малку ќе дојде септември и невеста ќе бидам. :D:lol: Цел ден се изнашетав и по топлово ама тоа е што да правиш. И на крај си се почестив себе си со фарбање и шишање на фризер си се средив, уживав да ви кажам тие 2 саати на фризер, бебчето и тоа со мене ушиваште. Откако го попративме татичко на работа 3 дена надвор од градов бебчето како да осети и се вознемири, абе клоца ли клоца и тоа силно, пргаво се превртува, можам да кажам дури и ме боли кога го прави тоа. Еве 2 саати никако да заспие. Сонценце мајкино се осеќа. Доста е од мене за денес, сега ќе му ја одмарам, ќе си направам кафенце и ќе си уживам по домче. :P:P

На game123, zalosna, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.