Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Еве ме и менее јас целаа ноќ и утро станувам вода пијам па мочкам па легнам па станам се мијам па пак вода ми се пие па пак мочам па се туширам ииии се така отечена како бумбар сум жива ненаспана
    ...се надевам во септември окромври ќе залади ;) ве поздравувам и гушкам ситеее :hug::hug:

2. vikicka88

vikicka88 Истакнат член

Мене ми помина терминот на 24, уште си чекам на малава не и се излегува на топлово:)

<3 pleza4e <3, slobodka and Mariangel like this.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Хаха цуци тогаш ќе залади секако,надевај се сега да залади малку да поживеете како што треба :hug:
    Хихих ќе испадне каде и да е, што убавкооо ќе си се гушкате уште малку :inlove: Здравје само,ќе ти каже она кога ќе и се испаѓа самата :P :rofl:

<3 pleza4e <3 and mama89 like this.
  4. vesna212

vesna212 Истакнат член

а за скрининг во државна матичниот треба да ти закаже?

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

да

6. mamita83

mamita83 Истакнат член

Мешиња ај некој ако знае дали се продолжува препораката од влада за ослободување на трудниците за време на горештините?

7. mama89

mama89 Истакнат член

Не се знае тоа...септември па и октомври знае да биде пекол и над 30-35° а за сега заладуваање нема...ај барем ти си на почетокот кога ќе дојдеш во големите месеци ќе биде ладничко нема да пуфкаш како нас ;) :*

Mariangel likes this.
  8. vesna212

vesna212 Истакнат член

матичниот ми кажа дека нема слободни термини во државна каде може да направам скрининг освен систина ?

Last edited: Jul 28, 2015
  9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Duso vo koja nedela ja davat taa majcina kniska,jas kaj maticniot do sega ednas bev samo na eho pregled i drugite pregledi i kontroli gi odam kaj specijalist-privaten doktor

10. monik55

monik55 Форумски идол

Јас матичниот кога го прашав за мајчина книшка ми даде еден лист кај сто запишува секоја контрола и ми кажа дека недавале мајчина книшка дека на крај давале потврда за во болница.

mdenkov likes this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Заборавив да кажам дека ке имало електроска мајчинс книшка затоа не давале.

mdenkov likes this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Мене одма ми дадоја мајчина, уште истиот ден. А да прашам за втората бременост нова ќе ми дадат или?? -_√

okcenzi and mdenkov like this.
  13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

JAS DEKA NE ODAM KAJ MATICNIOT,OTI KAKO NEMTUR E,CELO VREME TRAE I KOGA GO PRASAS,MISLIS DOMA SI MU OTISLA I MU SMETAS-I ZATOA NE NI ODAM,SEGA ZA 2 SKRINING ILI NA 31AVGUST ILI NA 7MI SEPTEMVRI KE SI ODAM PAK NA PRIVATNO I PLANIRAM SAMO REZULTATOT DA MU GO ODNESAM(KOPIJA),ZA DA STOI TAMU VO MOJOT KARTON

14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Нова мајчина книшка ќе ти дадат на втората бременост.

Bebulleee likes this.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

I mene odma mi otvorija majcina kniska, gledam vo karton si stoi.
    Druga trudnica sto e vi drzaven sektor ima li?
    Treba od utre da si pocnam na rabota, a ic ne mi se odi na zestinive. Ako ima pak nekoja merka kazuvajte :)

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене ми даде матичниот мајчина книшка уште во 6 недела, заедно со тоа за здрава бременост. Ја носам на секој преглед и ми запишува и пак ми ја враќа.
    majcina-kniska.jpg

17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Срцка кога сме на тема мајчина книшка има едно поле на страната кај ултразвучни прегледи пишува предлежечки дел? Што значи тоа дали знаеш? Кај мене матичната има пополнато COP ама незнам што значи...

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Fatalnata не знам искрено, јас само го прашувам дали е во ред и на крај од екран запишува мерки а другите работи пишува "+ " на пр. движења, итн. Не ја ни отварам после преглед , ќе најдам нешто па ќе пребарувам на интернет. :D Ако беше нешто ќе ти кажеше докорката, уживај. :*

Fatalnata likes this.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

I jas imam ista mi ja dadia na 18 nedela od bremenosta si ja naplativ 100den.

20. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Инаку официјално и од мене за денес мамички Добар ви ден. :):):) Како сте? Како се справувате со овие жештини? Јас едвај некако преживувам, тоа е што ќе правиш, се тешам барем не сум вработена па да си мачам мака...Искрено многу ми е жал кога читам дека одите на работа по вакви жештини и згора на тоа некои паметни шефови мн се креваат...ама тоа е. Инаку сношти мн малку спиев станав од 8 саат што не е својствено за мене ама со причина, бевме со вереникот да одбираме спална соба т.е јас сум главна јас ја одбирав, и од толку разгледани модели пак се вратив на првиот, кај мене секогаш е така, љубов на прв поглед. Се спремаме по малку и за свадбата врти сучи си поминува времето, уште малку ќе дојде септември и невеста ќе бидам. :D:lol: Цел ден се изнашетав и по топлово ама тоа е што да правиш. И на крај си се почестив себе си со фарбање и шишање на фризер си се средив, уживав да ви кажам тие 2 саати на фризер, бебчето и тоа со мене ушиваште. Откако го попративме татичко на работа 3 дена надвор од градов бебчето како да осети и се вознемири, абе клоца ли клоца и тоа силно, пргаво се превртува, можам да кажам дури и ме боли кога го прави тоа. Еве 2 саати никако да заспие. Сонценце мајкино се осеќа. Доста е од мене за денес, сега ќе му ја одмарам, ќе си направам кафенце и ќе си уживам по домче. :P:P

game123, zalosna, okcenzi and 4 others like this.