Еве ме и менее јас целаа ноќ и утро станувам вода пијам па мочкам па легнам па станам се мијам па пак вода ми се пие па пак мочам па се туширам ииии се така отечена како бумбар сум жива ненаспана ...се надевам во септември окромври ќе залади ве поздравувам и гушкам ситеее
Хаха цуци тогаш ќе залади секако,надевај се сега да залади малку да поживеете како што треба Хихих ќе испадне каде и да е, што убавкооо ќе си се гушкате уште малку Здравје само,ќе ти каже она кога ќе и се испаѓа самата
Мешиња ај некој ако знае дали се продолжува препораката од влада за ослободување на трудниците за време на горештините?
Не се знае тоа...септември па и октомври знае да биде пекол и над 30-35° а за сега заладуваање нема...ај барем ти си на почетокот кога ќе дојдеш во големите месеци ќе биде ладничко нема да пуфкаш како нас
матичниот ми кажа дека нема слободни термини во државна каде може да направам скрининг освен систина ?
Duso vo koja nedela ja davat taa majcina kniska,jas kaj maticniot do sega ednas bev samo na eho pregled i drugite pregledi i kontroli gi odam kaj specijalist-privaten doktor
Јас матичниот кога го прашав за мајчина книшка ми даде еден лист кај сто запишува секоја контрола и ми кажа дека недавале мајчина книшка дека на крај давале потврда за во болница.
Мене одма ми дадоја мајчина, уште истиот ден. А да прашам за втората бременост нова ќе ми дадат или?? -_√
JAS DEKA NE ODAM KAJ MATICNIOT,OTI KAKO NEMTUR E,CELO VREME TRAE I KOGA GO PRASAS,MISLIS DOMA SI MU OTISLA I MU SMETAS-I ZATOA NE NI ODAM,SEGA ZA 2 SKRINING ILI NA 31AVGUST ILI NA 7MI SEPTEMVRI KE SI ODAM PAK NA PRIVATNO I PLANIRAM SAMO REZULTATOT DA MU GO ODNESAM(KOPIJA),ZA DA STOI TAMU VO MOJOT KARTON
I mene odma mi otvorija majcina kniska, gledam vo karton si stoi. Druga trudnica sto e vi drzaven sektor ima li? Treba od utre da si pocnam na rabota, a ic ne mi se odi na zestinive. Ako ima pak nekoja merka kazuvajte
Мене ми даде матичниот мајчина книшка уште во 6 недела, заедно со тоа за здрава бременост. Ја носам на секој преглед и ми запишува и пак ми ја враќа.
Срцка кога сме на тема мајчина книшка има едно поле на страната кај ултразвучни прегледи пишува предлежечки дел? Што значи тоа дали знаеш? Кај мене матичната има пополнато COP ама незнам што значи...
@Fatalnata не знам искрено, јас само го прашувам дали е во ред и на крај од екран запишува мерки а другите работи пишува "+ " на пр. движења, итн. Не ја ни отварам после преглед , ќе најдам нешто па ќе пребарувам на интернет. Ако беше нешто ќе ти кажеше докорката, уживај.
Инаку официјално и од мене за денес мамички Добар ви ден. Како сте? Како се справувате со овие жештини? Јас едвај некако преживувам, тоа е што ќе правиш, се тешам барем не сум вработена па да си мачам мака...Искрено многу ми е жал кога читам дека одите на работа по вакви жештини и згора на тоа некои паметни шефови мн се креваат...ама тоа е. Инаку сношти мн малку спиев станав од 8 саат што не е својствено за мене ама со причина, бевме со вереникот да одбираме спална соба т.е јас сум главна јас ја одбирав, и од толку разгледани модели пак се вратив на првиот, кај мене секогаш е така, љубов на прв поглед. Се спремаме по малку и за свадбата врти сучи си поминува времето, уште малку ќе дојде септември и невеста ќе бидам. Цел ден се изнашетав и по топлово ама тоа е што да правиш. И на крај си се почестив себе си со фарбање и шишање на фризер си се средив, уживав да ви кажам тие 2 саати на фризер, бебчето и тоа со мене ушиваште. Откако го попративме татичко на работа 3 дена надвор од градов бебчето како да осети и се вознемири, абе клоца ли клоца и тоа силно, пргаво се превртува, можам да кажам дури и ме боли кога го прави тоа. Еве 2 саати никако да заспие. Сонценце мајкино се осеќа. Доста е од мене за денес, сега ќе му ја одмарам, ќе си направам кафенце и ќе си уживам по домче.