Оваа е сигурно за тие што сте на крај, 8 - 9 месец @senza.parole честитки да е живо и здраво големо да расте, уживајте сега
Znam deka e taka i se trudam maksimalno da izbegam stresovi, no od mnogu teska bremenost i eve i vtorata mi pocna so mnogu komplikacii veruvaj traumi ima vise. Sama za sebe mi e zal sto ne mozam da uzivam vo sve ova ama veruvaj deka ima pricina… sekako ke se trudam maksimalno da ne mislam nisto… fala ti tebe sekako
Секоја од нас во себе има доза на страв. Ама мора да мислиш на позитива малце.Ќе слушаш доктори и се ќе биде добро. Незнам дали ти беше, поправи ме ако грешам, со проблеми во првата ти беше решена и отиде на свадба. Е тоа е за карање, што и покрај компликациите што ги имаше не послуша никој. Барај помош од кого можеш околу поголемото детенце и одмарај ти максимално. Се ќе помине. Ништо ме трае вечно, така и бременоста. 9 месеци се и ќе пројдат додека трепнеме. Еве ми се враќа филм како вчера да беше кога видов две цртки, а ете дојде време за некоја недела ќе се пораѓам. Мисли позитивно, најдобро намерен совет.
Да ја гледав таа баш, ама таа вика за рагади за брадавиците е, значи за веќе направени рани. Може да се користи и како превентива така?
Јас почнав да користам уште во 4тиот месец од бременоста, бидејќи многу ми беа осетливи и ми лутеа. Ме гореа едноставно, не знам како да ти објаснам. Почнав да користам крема од frezyderm, која исто пишува дека може да се користи и за време на доење. Сега ми се како нови уште ја користам, секојдневно мачкам, здравје ќе продолжам и за време на доење.
Ланолин и за припрема и додека доиш. Не мора да се измива пред доење бидејќи е безбедна и ништо не е ако има останато траги.
Мајки, темава е поактивна. Ми предложија од болницава да се вакцинирам ако сакам денес против рубеола, демек позаштитена за следна бременост. Што би направиле вие?
Некоја да и го водат бебенцето неколку дена назад? Помало? Прв пат се соочувам со ова и искрено ми е страв. Си се тешам дали може да е случајно едноставно помалечко бебе од претходните , или нема врска? мислев ќе се смирам ќе размислам дека може е нормално ама само тука ми е паметот.
Normalno e , mojata bese celo vreme 2-3 dena pomala pa kako se doblizuvase krajot dojde do 2 nedeli da e pomala… e sega jas imam trombofilia pa i toa vlijase ama site doktori mi vika normalno bilo… sega pa vtoroto e edna nedela pogolemko pa i toa normalno bilo
Од старт така? Мојте батковци двајцата беа напред по неколку дена, беа буцкасти бебиња, иако тоа не ми е важно , сакам само да е здраво . 7ма недела сум сега. Срценце си чука прекрасно, докторот ми рече за две недели пак да одам. Терминот за пораѓај само ми го премести 4 дена понапред. Значи да не се секирам , нема врска тоа дали е здраво бебенцето?
нормално ли е магично наеднаш да ми го снема лошењето. секоја ден премногу ми се лошеше. сега овие два дена не ми се лоши ич апетит ми се отвори страшен . јадам и пак гладна. 7+1 сум . ме мавна филм дека нешто не е во ред .
Јас во минатата бременост ги пиев заради ешерихија коли, пред да почнам бев кај матичниот гинеколог и го прашав ми рече земи ги немам искуство со тоа но штом е природно пробај види, ги земав и немав ништо проблем, пошто се како маслинки нешто и се солени многу. Е сега единствено што се пресолени, па некој што не смее солено ради други здравствени проблеми нека не ги зима или нека праша доктор. Дај им шанса, замижи и изеди половинка на ден барем некои 5-6 дена по пола