Исто и мене ноктиве од геловите партали ми беа, без гел немаше шанси нокт да никне, одма се кршеа, ми се лупеа. Сега од кога сум бремена ништи ме ставам, од витамини што ги пијам стакло ми се, мазни, тврди брзо растат.
Еве на гугл има број, јави се и прашај. Ама за некои 30-40 дена пуштаат од поднесување. Така ни кажа таа на шалтер.
Уживај си во бременоста опушти се, јас немав скоро ич гадење ни па повраќав и на почеток многу се грижев што не се осеќав 'трудно' овде ме советуваа да уживам во таа среќа ќе пробам да порачам и јас таман некаде 20 - 21 недела сум ако стигне за 3недели
Zenski dali cuvstvuvate blagi menstrualni bolki koga ve fakaat lazni kontrakcii eve mene veke 3 4 dena mi e taka a 31 nedela sum
Јас сум 30 на два пати умрев од болка, особено навечер, синоќа и вагинална болка имав,ама се тепам дека е нормално, порано имав болна менструација а сега страв ме фаќа,да помине 8 ми месец ми се чини подруго ќе е. После за пораѓај ќе ја мислиме
I jas toa mislam da mine samo 8mi mesec ama za sigurno ke prasam maticnata dali se normalni bolkite vo 8.mi mesec
Вагиналните болки јас ги имам секојдневно, ама тие се од ширење на лигаментите. Така ми кажа докторот. И не помага ништо, барем кај мене хаххаа А лажните Контракции треба да се без болки..
И јас со влакната сум иста, баш сега сакав да прашам како се справувате И јас не идам на депилација. Се средувам од еден преглед до друг
Во 20 недела имав некои такви волки еве сега во 30 пак.тогаш бев на 3 места.за мислење немаше ништо се надевам и сега нема ништо освен бактеријата што ја имам, само ми е страв да не е нешто со цервиксот,дали боли кога е скратено...
И мене ми е цело време страв да не ми е скратен цервиксот. Некогаш имам како некои вибрации, а докторот само ми вели дај боже да имаш за да си се отвориш На секој преглед барам преглед и на цервиксот, барем да си сум раат
Јас баш долу, во препоните од страните. Како да ме има некој престегнато. Навечер едвај наоѓам најјудобна поза за спиење, бидејќи боли како и да се свртам
Таму не сум осетила болка до сега, можеби е сеуште рано. Единствено што ме плаши се менструалните болки ама се тешам дека се ептен благи и слаби па мислам дека е нормално. Нареден преглед сум за една недела, ќе прашам.
Јас почнав да ги чувствувам околу 31/32ра недела. Не знаев што ми се случува. ама не значи дека кај сите исто е.
Ама и јас сум за тепање, по цел ден со толкав стомак само шетам некаде по маркети по базени со мм и кога сум дома исто слабо и ретко одмарам. Сигурно и треба повеќе одмор во 8ми месец