Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Princess-angelaa

Princess-angelaa Активен член

[​IMG] Дали има некоја користено вакви за по породување?

2. beachedd

beachedd Истакнат член

Јас имам глупаво прашањр - која е се намена на тетра пелениве, колку на број е практично да имаш?

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Обавезно ќе пишам :hug:

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За се ќе користиш. Да постелеш на гарнитура па да легне бебе, да ставиш на рамо кога ќе треба да ждригне, гости кога ќе ти дојдат ќе им ставиш да не допира бебе со лице на нив, за покривање летно време, за на педијатар/ортопед да постелеш, на количка да постелеш, за се ќе најдеш намена.
    Некои 10 за почеток, па ако ти требаат ќе докупиш.

Laura7 and Betty38rkl like this.
  5. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Мене ми ги препорачаа за широк повој меѓу нозе,ама јас не повивав бебе,ги искористив за да си ги ставам на раме кога го држам бебе,или ги постелував на кревет пред да го легнам и слични работи

6. Noemi

Noemi Популарен член

Докторката ми е децидна дека не треба да идам на море (не само јас туку општо бремени) и покрај тоа што имам уредна бременост. Значи патување може, ама бањање не. Иначе станува збор за одење во 17-18та недела, без малтретирање, со легачење на плажа.

Од овде што читам и сите околу мене идат на одмори после прв триместар, стварно не и го сфаќам ставот. Искрено многу ми треба одмор и сметам дека морската вода со редовно менување купачи не може да наштети. И сеа стварно не знам што да правам.

u_prolazu and Лалина like this.
  7. Princess-angelaa

Princess-angelaa Активен член

Искрено у Македонија малку претеруваат. Јас на мојата докторка кога и кажав дека ќе треба да се возам во кола 14-15 сати може и повеќе дали ќе има некој проблем ми се чудеше и ми рече: се додека ти осеќаш дека можеш се ти е дозволено но јас бременоста ја водам во странство и тука се многу по опуштени околу тоа патување и слично. Така и ти доколку имаш нормална не ризична бременост оти да не би одела на одмор.

Лалина and Noemi like this.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Јас бев залетана дека септември почеток ќе идам на одмор на море па што сака нека е, ама кога ми кажа како да поминувам ден веднаш сменив мислење.
    Да ми треба морска вода да се опуштам ама тоа малтретирање со менување купачи нон стоп нема шанси,па си замислувам дека од лежалките шо се нечисти може некоја инфекција да фатам.
    Па да внимавам во вода колку на сонце колку да сум, фактор мачкање, не не сум јас за тоа повеќе стресно ќе ми биде, мисла и страв дали ќе биде добро.

Зависи колку си спремна и можеш да уживаш. Ако таков одмор би те опуштил оди си слободно не слушај никој.

blackdeath and Noemi like this.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Исто, едвај чекав да минам 12та недела, па скрининг брисеви и пренатален за да издишам и резервирам за Септември. Ми го скрши филмов на преглед.

Купачи мењање и крпи не е проблем пошо би идела во хотел со сопствена плажа, а пливањето за кичмава ептен добро би ми дошло:doh: ниту се сончам, со 50ка фактор и мачкање на секое натопување сум стандардно.

Лалина and Viktorijaaa5 like this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Оди опушти се ако мислиш дека ќе ти одговара, немора да си 10дена биди пократко види како ќе се чуствуваш.Биди внимателна и тоа е тоа.

Лалина and Noemi like this.
  11. Joraa

Joraa Истакнат член

Isto i jas, se raduvav koga zatrudnev juni rekov yeyy septemvri taman ke imam pominato prv trienestar so se ispituvanja i posle toa ke uzivam na more so malata ( 2 godinki mi e taman sega razbirat sve) odam na pregled maticniot ti na moree ?? Nikako, ti ke pravis preventiven serklaz i ke lezis 24h , i mi idese da placaam da vriskam. Ne mi e maka za mene kolku mi e zal za malava deka ne mozam nikde da e nosam ;(

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас ќе одам во 22ра недела во Хрватска скоро 2 недели. И матичната и Котларова кога ги прашав дали да одам ми рекоа зошто да не? Не си болна туку си бремена. Не ми е тешко во соблекувалната да сменам долни купаќи после пливање.. на лежалка си постелувам мој пешкир чист и бркам работа. И така и така не се сончам, ќе се мачкам со фактор и ќе се разладувам. Цел инстаграм ми е со трудници по базени кај што пливаат и слично, да не зборам за море во 8ми, 9то месец. Ептен роботи не направија нас трудниците значи апла како болни да сме. Е сега ние имаме повеќе пат до Хрватска па ќе преноќиме една ноќ во Цена Гора и после ќе си продолжиме за Хрватска. Секако ќе внимавам повеќе од порано и нема да скокам на бранови ама малце да попливам или да полежам на душек според мене не е ништо страшно.. матичната ми даде утрогестан за поддршка за таму за секој случај и ферона против болки(ако има потреба да пијам).

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ај и јас со глупо прашање.
    Еве доста трудници ги ставаме утрогестанот, исто и јас.
    Знам дека се за поддршка на бременост ама што поточно имаат улога?

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мене ми кажаа како поддршка на грлото на матката, као прогестеронот ги зајакнувал мускулите околу, исто помага за крварење и за болки. Хормон е. Прогестерон.

QweenSM likes this.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

За грлото на матката помага за да си стое затворено и недај Боже да почне да се крати?

16. gwenst

gwenst Популарен член

Мислам дека нема врска утрогестан со кратењето на грлото на матката.
    Јас кога примав, ми беше кажано дека е за поддршка на плодот, за зајакнување на ѕидот на матката, да не се грчи и да нема крварење

pineapple89 and QweenSM like this.
  17. Feniksgirl

Не не, за јачање на мускулите околу.

QweenSM likes this.
  18. Feniksgirl

Да, како што пишав, за јакнење на мускулите околу.

gwenst likes this.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Мене докторката ми одобри одмор, а јас сум со лакуни на постелка, месечни хемостази правам, па не се оптеретувам толку. Одмор е, не копаме на нива. Јас ќе одам на одмор во 22 недела, почеток на септември сега.
    Ако имаш уредна бременост да си идеш и да се опуштиш.

Лалина, LiquidLuna and Noemi like this.
  20. blackdeath

blackdeath Истакнат член

И мене ми беше страв од инфекции, да пати го лажев мм ќе идеме нема и пак од дома што седам од пусти страв излезе дека имам батерија ]:)