Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Princess-angelaa

Princess-angelaa Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    [​IMG] Дали има некоја користено вакви за по породување?

2. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110
    Јас имам глупаво прашањр - која е се намена на тетра пелениве, колку на број е практично да имаш?

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.557
    Обавезно ќе пишам :hug:

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.248
    Допаѓања:
    22.689
    За се ќе користиш. Да постелеш на гарнитура па да легне бебе, да ставиш на рамо кога ќе треба да ждригне, гости кога ќе ти дојдат ќе им ставиш да не допира бебе со лице на нив, за покривање летно време, за на педијатар/ортопед да постелеш, на количка да постелеш, за се ќе најдеш намена.
    Некои 10 за почеток, па ако ти требаат ќе докупиш.

На Laura7 и Betty38rkl им се допаѓа ова.
  5. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Мене ми ги препорачаа за широк повој меѓу нозе,ама јас не повивав бебе,ги искористив за да си ги ставам на раме кога го држам бебе,или ги постелував на кревет пред да го легнам и слични работи

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.661
    Допаѓања:
    10.026
    Докторката ми е децидна дека не треба да идам на море (не само јас туку општо бремени) и покрај тоа што имам уредна бременост. Значи патување може, ама бањање не. Иначе станува збор за одење во 17-18та недела, без малтретирање, со легачење на плажа.

Од овде што читам и сите околу мене идат на одмори после прв триместар, стварно не и го сфаќам ставот. Искрено многу ми треба одмор и сметам дека морската вода со редовно менување купачи не може да наштети. И сеа стварно не знам што да правам.

На u_prolazu и Лалина им се допаѓа ова.
  7. Princess-angelaa

Princess-angelaa Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Искрено у Македонија малку претеруваат. Јас на мојата докторка кога и кажав дека ќе треба да се возам во кола 14-15 сати може и повеќе дали ќе има некој проблем ми се чудеше и ми рече: се додека ти осеќаш дека можеш се ти е дозволено но јас бременоста ја водам во странство и тука се многу по опуштени околу тоа патување и слично. Така и ти доколку имаш нормална не ризична бременост оти да не би одела на одмор.

На Лалина и Noemi им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Јас бев залетана дека септември почеток ќе идам на одмор на море па што сака нека е, ама кога ми кажа како да поминувам ден веднаш сменив мислење.
    Да ми треба морска вода да се опуштам ама тоа малтретирање со менување купачи нон стоп нема шанси,па си замислувам дека од лежалките шо се нечисти може некоја инфекција да фатам.
    Па да внимавам во вода колку на сонце колку да сум, фактор мачкање, не не сум јас за тоа повеќе стресно ќе ми биде, мисла и страв дали ќе биде добро.

Зависи колку си спремна и можеш да уживаш. Ако таков одмор би те опуштил оди си слободно не слушај никој.

На blackdeath и Noemi им се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.661
    Допаѓања:
    10.026
    Исто, едвај чекав да минам 12та недела, па скрининг брисеви и пренатален за да издишам и резервирам за Септември. Ми го скрши филмов на преглед.

Купачи мењање и крпи не е проблем пошо би идела во хотел со сопствена плажа, а пливањето за кичмава ептен добро би ми дошло:doh: ниту се сончам, со 50ка фактор и мачкање на секое натопување сум стандардно.

На Лалина и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Оди опушти се ако мислиш дека ќе ти одговара, немора да си 10дена биди пократко види како ќе се чуствуваш.Биди внимателна и тоа е тоа.

На Лалина и Noemi им се допаѓа ова.
  11. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Isto i jas, se raduvav koga zatrudnev juni rekov yeyy septemvri taman ke imam pominato prv trienestar so se ispituvanja i posle toa ke uzivam na more so malata ( 2 godinki mi e taman sega razbirat sve) odam na pregled maticniot ti na moree ?? Nikako, ti ke pravis preventiven serklaz i ke lezis 24h , i mi idese da placaam da vriskam. Ne mi e maka za mene kolku mi e zal za malava deka ne mozam nikde da e nosam ;(

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.065
    Јас ќе одам во 22ра недела во Хрватска скоро 2 недели. И матичната и Котларова кога ги прашав дали да одам ми рекоа зошто да не? Не си болна туку си бремена. Не ми е тешко во соблекувалната да сменам долни купаќи после пливање.. на лежалка си постелувам мој пешкир чист и бркам работа. И така и така не се сончам, ќе се мачкам со фактор и ќе се разладувам. Цел инстаграм ми е со трудници по базени кај што пливаат и слично, да не зборам за море во 8ми, 9то месец. Ептен роботи не направија нас трудниците значи апла како болни да сме. Е сега ние имаме повеќе пат до Хрватска па ќе преноќиме една ноќ во Цена Гора и после ќе си продолжиме за Хрватска. Секако ќе внимавам повеќе од порано и нема да скокам на бранови ама малце да попливам или да полежам на душек според мене не е ништо страшно.. матичната ми даде утрогестан за поддршка за таму за секој случај и ферона против болки(ако има потреба да пијам).

На LiquidLuna, baguf4e, Betty38rkl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.428
    Допаѓања:
    35.035
    Ај и јас со глупо прашање.
    Еве доста трудници ги ставаме утрогестанот, исто и јас.
    Знам дека се за поддршка на бременост ама што поточно имаат улога?

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.497
    Допаѓања:
    12.240
    Мене ми кажаа како поддршка на грлото на матката, као прогестеронот ги зајакнувал мускулите околу, исто помага за крварење и за болки. Хормон е. Прогестерон.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.428
    Допаѓања:
    35.035
    За грлото на матката помага за да си стое затворено и недај Боже да почне да се крати?

16. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    1.545
    Мислам дека нема врска утрогестан со кратењето на грлото на матката.
    Јас кога примав, ми беше кажано дека е за поддршка на плодот, за зајакнување на ѕидот на матката, да не се грчи и да нема крварење

На pineapple89 и QweenSM им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.497
    Допаѓања:
    12.240
    Не не, за јачање на мускулите околу.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.497
    Допаѓања:
    12.240
    Да, како што пишав, за јакнење на мускулите околу.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    11.127
    Мене докторката ми одобри одмор, а јас сум со лакуни на постелка, месечни хемостази правам, па не се оптеретувам толку. Одмор е, не копаме на нива. Јас ќе одам на одмор во 22 недела, почеток на септември сега.
    Ако имаш уредна бременост да си идеш и да се опуштиш.

На Лалина, LiquidLuna и Noemi им се допаѓа ова.
  20. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    И мене ми беше страв од инфекции, да пати го лажев мм ќе идеме нема и пак од дома што седам од пусти страв излезе дека имам батерија ]:)