Да јас скоро исто прашував, имав доста лажни контракции и 2-3 дена имав благи менструални болки. Некој ден немав и еве од ноќеска пак бев до вц и после тоа осетив менструална болка, од сабајле исто како се движам осеќам од денес сум 34 недела. Наредна недела сум на контрола па ќе прашам дали е Ок. Ама тука на секоја болка добивам одговор дека е нормално.
Abe dali e mozno 24h da sum gladna , prva bremenost abee so zor da kasna nesto samo za apcinja. Lele sega 20 h samo grizam.Sto e najloso togad jsdec samo tursii segaa burecii, picii, tostoi duri vecer sonuvav petulici od mama … a tek 12 nedela sum , slon ke se naprava do kraj izgleda
И јас бев така Кој што прави јас на храна мислев и само бутав нешто. Посебни cravings имав за лебче, пита, било какво пециво. Исто се плашев што ќе биде со мене до крај Среќа после 13та недела ми се смири гладот и се вратив во нормала. Сега веќе можам и да одолеам на тестести работи . Вчера одвај се престрашив и се качив на вага, среќа 3кг само сум се поправила до сега (16та недела). На тоа неконтролирано бутање, среќа што е само толку. Може и на тебе ќе ти помине
И јас бев првите недели така, после ми се регулираше. Ми се јаде секако повеќе од пред бременост ама барем не бутам се што стигнам хаха. На вага не сум застанала, освен еднаш на ГАК во 11та недела и тогаш и се бунев на таа сестрата зошто морам да се мерам Немам појма до сега колку сум поправена зошто од тогаш се немам измерено, сега веќе сум 18та недела
Ajdee prefrlete se vo termini za poroduvanje sitee sto ne ste zapisale bas mi e interesna temata a si znaeme koja e po red haha
Ееее да си ми жива Јас цело време ги чекам да напишат таму за да ни се зголеми списокот ама никаде ги нема
Пратете како се вика групата/темата па ќе се убациме Оваа дека е поактивна и само тука ми стигаат нотификации
https://forum.femina.mk/threads/Термини-на-породување.3883/page-511#post-7137750 Повели мила Ајде сите кои сакате напишете таму и да ве ставам после наеднаш
Да ти е мм дома и да почне да ти се качува на глава, како тоа ќерка му се во розево ќе била. Неможело она плаво да носи
Јас од тебе се инспирирав што ми пиша дека имаш. Ништо не разбирам на сликава, бебево заулавено беше внатре, ама битно имам заокружена д****а хахахах. Среќа што имаме толерантна матична, да беше некоја друга немаше да замарам вака.
Јас бев во Грцијаво 9-ти месец, ептен ради ќерка ми да не остане без одмор. Мн.се мислев иако од др имав одобрение. Искрено подобро поминав од очекуваното, таму беше попријатно отколку тука. На плажа седев на столче до 11 некаде, намачкана со фактор 50, влегував во вода само колку да се оладам без пливање.
Оваа тема е најактивна од сите,да прашам дали имате ставано АД капки во павловичева крема да мачкате стомак.
Дап. Јас мачкам така. И ептен ми е убава кожата и до сега немам испукано. Може е до гени, може и тоа има влијание. Ама и течности внесувам многу.
Хахахахха Ќути. Мене и тука ми е во комшии преку лето, ама не сум и се појавила А баш ми вика, абе кај си да поминеш, викам ќе биде
Јас имам смеса од павловиќева, ад капки маслени, бадемово масло и течен витамин ц. Долго време ми трае, кожата ми е сега за сега супер.
Исто и јас имам користено, за веќе појавени стрии. Пред некоја година кога нагло се здебелив, мачкав на нозете. Стриите ми избледеа, скоро и да не се познаваат Така да сигурно и за на стомаче ќе има убав ефект