@MilaP не знам зошто ти ја наплатиле, мене така ми ја дадоја и плус имаше цел куп нови , сигурно сите матични имаат.
Јас се пρибρав домче Сега ќе ве замаρам муахахха Инаκу несмее да ви ја наплатат мајчината κнишκа таа ви следува и тρеба да ја има сеκоја тρудница Отидов јас под туш да се освежам малκуу
Да и мене ми даде ама од 16 недела и исто како тебе ми запишува и ми ја враќа и треба трудниците секогааш да си ја носат во ташната јас секогаш ја носам
Kaj nas se naplakaat vo kavadarci i drugarka mi e bremena no kaj druga doktorka ide i nejze i ja naplatija..Doktorite sami si stavaat ceni kako niv im odgovara, a za preglledite ne ni zboruvame se se naplaka no nemaat veza parite cim ke mi kazat deka bebceto si naprednuva ic ne se zamaram za nivnite ceni
Zenicki jas se vrativ od odmor i denes bev na kontrola, mi rekoa deka najverojatno nosam masko, mm ziv radosen mu se ispolni zelbata. Samo ne e sigurno zs e mn rano 13ned sum.
Ништо сега за сега, само спомнаа на Сител вести дека се очекува мерките да продолжат. Ама дека се очекува, не кажаа децидно дека продолжуваат.
@blessed2 Таа ја дава матичниот, кај некои ја наплаќаат, некои не( мојата не ми ја наплати). Инаку во неа освен твои генералии, се запишува веројатен термин на раѓање, која бременост е по ред, абортуси, и сл. После има посебна страница на која се води евиденција за крвниот притисок и телесната маса на трудницата при секоја контрола, се запишува крвната група на трудницата, и детали од ултразвучен преглед, гестациска седмица,БДП, транцетебрален дијаметат, НТ, срце, бубрези, бешика, екстремитети,предлежечки дел, АЦ,движења и слично, после има некој графикони за очекувана тежина на плодот и очекуван пол, и после тоа има страници кои би требало да се пополнат после пораѓајот, се во врска со бебчето килажа,должина, отценка по абгар и сл. Само знам дека се носи на секоја контрола и во неа си води евиденција гинекологот, а дали треба за на пороѓај незнам, пошто ми е прва бременост и во секоја болница исто не работат, т,е административните раб не им се исти. Ако нешто пропуштив нека ме дополни некоја мамичка.
По правило би требало мајчината книшка да ја носите секогаш секаде со себе, за во случај на недај боже...да имаат докторите пристап до сите информации собрани на купче @kallias се брцна во вода? ах уживај и за нас, ние ќе се печеме како гуштери по жештиниве
@Fatalnata bas ti fala za objasnuvanjeto. Jas retko odam kaj maticniot na pregledi I moze zatoa seuste ne mi otvoril.
Значи докториве нашии на сите различно му кажуваат, мене пак мајчината ми ја задржаја одма таму, демек да не сум ја влечкала секој пат ко ќе одам ххх
Jas ne sum bila kaj maticniot od 29juni moze zatoa mi ja nema dadeno, ke pravam 2 skrinig privatno i ke mu gi odnesam rezultatite,inaku sega posle 1 avgust treba da proveram krvna slika i mokraca i znaci ke treba da si ja baram jas majcinata kniska
Jas mojata kniska ja nosam so mene na pregledi sekogas, i vo meguvreme ednas se sluci da moram na bolnica pa si ja nosev i tamu.Inace vo kniskata si e evidentirana krvnata grupa, koi testovi i kontroli se napraveni , se zabelezuvat promena na kg kj majkata , pa pritisokot , urina krv.i na primer kj mene koj lekovi / vitamini gi primam i vo koja nedela .
http://www.sitel.com.mk/bremenite-i...ni-od-rabota-do-4-avgust-poradi-toploto-vreme Продолжиле до 4 август. Би требало да има сега на вести.
Ме Продолжува до 4-ти август дефинитивно,јас и со директорот баш се консултирав. Мешковци секогаш ама секогаш барајте совет и второ мислење од друг доктор за што и да е .Јас бев преплашена минатите денови, но откако бев вчера кај друг доктор на кој што не требаше да му ги влечам со клешта зборовите и ми објасна се како што треба и ми рече дека се ми е најнормално и како што треба немам повеќе сомнителност. Грлото на матката ми е 4,5 cm што е одлично за 15 та/ 16 та недела,а матичниот ми рече дека ми е многу мал,значи џабе само ми ставе стрес ,мисли и нервози. Уживајте си со бебулињата и релаксирајте се само .