Мојава се роди 51цм, 3720.. а 56ки веќе и се кнап (10 дена има) И да го земеш тоа, ако се роди крупно ќе го носи така кратко... А ти викам ладно е и во јан, февруари, па ако и е големко во декември.. тогаш ќе е точно. Секако и првиот месец и дома ќе сте повеќе... А чим е скафандерче, тоа оди и над облека нели. Подобро 2-4 да го земеш..
Јас во првата бременост тоа правев - павловичева, ад капки, Е витамин капсули (од аптека, помагаат за еластичност) и бадемово масло. Врв! Е сега е мрсно, ама ептен делотворно. Сега тоа мачкам навечер, а преку ден Хип путерот сакам да го земам, викаат не ја мрсел облеката. Ќе земам баш утре да пробам
Да прашам тие што се веќе во последните месеци каков ви е стомакот дали е симетричен?мојот е повеќе испакнат на десна страна каде му е главчето всушност.Дали и кај вас е слично
Жени дали одевте на заболекар во 8ма недела и ви ставале лек??? Имам болка а ми е страв да одам да не направам некој проблем со бебето
I kaj mene isto na desna strana i e celo vreme grb i gazeto glavata na desen jajnik od 25 nedela e taka vise 33 sum i edvvaj cekam da se porodam da spiam kako sto treba
Врати поназад, Биби има ставено и слика хаха, каков и е стомакот. Скроз нормално, кај ќе си фати позиција таму, ќе си мрдне секако.
Да, уште 4 имам. Понеделник/ вторник идам да проверам до каде се. Се надевам до пораѓај да одмарам од боцкање.
за зимско бебе дали ваква вреќа? Гледав во енци менци вчера и некако потенки ми делуваа како летни. Може предлог и од друга продавница.
Мене се спуштил надоле многу, како топка Вени ми се познаваат И јас имам уште 3, ама ќе немам 2 дена дека на 15ти сум контрола на Гак а 16ти Јани Кога бев на преглед кај Димчев баш му ги покажав мутациите и му реков дека примам клексан само рече како бе сите трудници се плашите од овие мутации и клексани и само кај нас ни бараат д димери да проверуваме И само ми рече ти немаш тромбофилија А кога го прашав Јани рече да ти имаш тромбофилија Толку сум збунета незнам
Има летни и зимски, јас за првото од некоја страна нарачував што ги шијат тука на форумот ги прочитав и се фалеа од нив, ама заборавив како се викаше Ама јас порачав зимски и стварно се подебелки, ама моето дете уште тогаш воопшто не трпеше топло и се откриваше и божем затоа ги зедов ама ништо ќе се свареше мислам во нив Имаше вакви и со ногавички. Сега и јас се мислам ама за почеток ќе земам потенка, бидејќи кај нас е доста топло зимно време па ако треба ќе докупувам подебела.
Значи ми се смачи од боцкањево. Па едни болни модрици што ми се направија, неможам ни да легнам , ни да се потпрам на рацете.
Jas se bockav i bo prva bremenost od 7 nedela pa do kraj, i vo ovaa vtorata..,abe peciit abe modricii sto da ti kaza. Koga mislam uste kolku meseci imam mi se placit
Постои проширување на десниот бубрег и тоа ќесе ама рече дека повеќето кај машки деца се случува тоа, ми рече да уживам во бременоста и не напиша на извештајот ништо во врска со бубрегот Ама јас пак не сум смирена