Ke mu kazes na stomatologot deka si bremena i ke te tretira soodvetno na toa. Upoznaeni se oni so sekakvi situacii, i znaat kako da deluvaat.
Исто Од болки во раце некогаш и заборавам која беше последна боцкана Ајде се надевам на 36та недела и последна контрола ќе ни ги прекинат Со првото примав последна недела од 7ми месец и цел 8ми Од 9ти ми ги стопираа Со последни резултати на д димери скоро 3000
да паметно, тогаш и јас не купувам дебела да не го фаќа склет како татко му, битно покриено ќе си биде. каков број да нарачам 0-3 или 3-6? Термин ноември.
Да да. На голема кутија павловичева, едно шишенце ад, е витамин капсули 10тина и бадемово масло. Реално премрсно е, ама мене ми е ептен сува кожата, па супер ми беше
Жени како сте со психа? До скоро се држев некако, овие неколку дена сум многу нерасположена, плачам по неколку пати на ден, тешко ми е, се распоравам по дома често и осеќам како грутка во гради некоја. Мислам дека две нови брчки ми се појавија од што сум намрштена по цел ден. Како да си помогнам не знам. Многу би ми помогнало шетање, дружење, но немам енергија за тоа и плус сеа со вирусиве, корона пак страв ми е. Исто би ми помогнало да се изнаплачам на глас но не сакам да го вознемирувам бебуш и се стскам така по некој солза само и кнедли во грло собирам.
Нормално е, мене на плачење ме мава нешто периодов. Немаш потреба да се плашиш од корона и вируси. Една прошетка навечер ништо нема да биде. Свртете си кругче со сопругот низ маало. Ќе ти прија и ќе смениш малку. Секако си на отворено не идеш ти по толпи луѓе. Само опуштено ќе ти прија, плус и убаво е да се раздвижиш.
Мие криво колку се,пазев неискачав никаде само до на лекар и толку и фатив ковид.Од кога почнавте да осеќате потекувања.Насабајле кога ке станам дланките мисе потечени,и знам ако заспијам преку ден и да станам потечена во фаца,нели покасно почнува отекувањето инаку 21+2 сум
Епа вчера вечер ај божем да прошетаме со маж ми, да се релаксирам, бидејќи се ме нервира он ќе промрчи, јас ќе промрчам и се искаравме по пат. Си дојдов дома бетер напукана, тоа е.
Јас околу 6ти месец почнав да потекувам. Прво на стапалата. Потоа прстите на дланките На крај и во лицето цела. Носот ми е како компир Мислам дека повеќе сум отечена отколку здебелена
Jas site fazi gi pominav. Se drzev da ne zaplacam ic ama eden den taka sr iskarav so soprugoy vikav vristev. Placev vcerta, sabajleto isto celo placev. 5-6 dena po toa uste edna karanica so nego i se smiriv. Poveke mislam na periodoy sto sledi i na kupuvanje raboti za bebeto..
Има денови кај што се цедам цел ден како фонтана.  и тоа за некоја си глупост. Ама хормоните збеснуваат
Ете де на лекар некаде си прифатила. Се случува. Трудници истераа низ цела фаза на ковид кога беше. Не се секирај ќе помине. Добро, не е еден ден само, пак имаш секоја вечер. Хормоните си го прават своето и тоа е тоа. И јас знам да се спукам со маж ми, не знам ни зашто понекогаш, ама прошетка ми годи.
Незнам и мене мие чудно,знам дека покасно почува дасе потекува.Наредна недела сум на контрола и ке прашам
Лудуваат хормони и кај мене. Пред некој ден видов гушнати баба и дедо, па кога удрив на плачење... Отоци сеуште немам, ама прстиве на рацете, кога сум надвор, од топлото секогаш ми отекуваат.
Испитај крв и мокрача. Да не не дај боже има нешто. Јас испитав се. Се ми е уредно. Од самата тежина ми се отоците, според докторите.
Денес правев крвна слика и урина,уринокултура испитував пред неколку дена.Урината ми е ок,незнам ако има проблем нешто со бубрезите а да не ксжува на крвна слика
Па и јас како сто видов ок е.Највероватно и од килажата,никогаш волку килограми сум немала,може и од тоа и од топлото отекувам