Грчеви во лигаментот најверојатно од ширење на матката, периодично, кога возев на преглед последно ептен ме фатија дали од истегањето на ногата и баш на вагинално ме погледна за болките нема ништо, нормални биле. Кичмата мене ми е стандард не ја препишувам на бременоста
Да не си мирен. Јас денеска отидов кај Органџиски, неможам да седам мирна дека исцедокот смирен ми е ама не е исчезнат целосно. Бебо клоца со нозете растура, постелката е доле, рече треба полека да се качува горе, го измери грлото рече 36мм, затворено и не е меко, супер ти е ми вика. Ама ете сепак сеуште има исцедок. Ајде се надевам ќе се смири оти стварно многу неубава глетка е.
Ете гледаш од постелката е, и Мариз имаше исто вака. И јас и повеќето тие недели. Ќе почне да се крева нагоре. За некој ден ќе прекине исцедокот, не се секирај.
Нешто природно за качување на железото, што ви има помогнато ? Реф. вредност од 7.0-30, мене ми е 10 моментално. Ми беше 20, па 17, сега матичната ми вика почнало да паѓа земи некои таблети ама прво ми рече да пробам со природно нешто па за еден месец контрола, да не почнувам одма со апчиња
Да знам дека не е страшно ама веќе почнува да се симнува и затоа сакам со природно да пробам. Сок од цвекло нешто?
Цвекло, лимон и јаболка можеш. И како сок и како салата, свежо цвекло. Обиди се кога конзумираш нешто за накачување на железо, барем два часа пред и потоа да не консумираш млечни производи.
Help, help. Sto i da kasnam zeludnik me przi mi vrie. Ne kako kiselina tuku uste poloso pecenje cuvstvuvam. Neznam veke ni sto da jadam od se me boli zedunik. Jogurt mleko ovosje zelencuk sto i da ista maka. Ne deka imam nekij apetit ama ogladnivam i se cuvdtvuvam kako da mi falat kalorii..
Сок од цвекло, сок од калинка и сок од аронија. Или конзумирај неколку зрна аронија во текот на денот.
Јас сите овие ги имам најдено во Кам. 100% природни се. Ќе сетиш и кога ќе ги пијаш. Многу јак вкус ама мене тоа ми беше најлесно за конзумирање
Железото од животинско потекло многу повеќе се усвојува од организмот за разлика од растителните извори. Вметни повеќе чисто телешко, јајца, мисиркино, сардини, риба. Со исхрана јас имав минимален резултат за жал и завршив во прв триместар на суплементи.
Ќе може ли да ми кажеш работно време нејзино? Она и е замена на мојата матична додека е на одмор, а треба да земамм упат за крвна слика и хемостаза. А и искрено сакам да ја сменам мојата пошто премногу се чека за термин, а и кога ќе ти дојде терминот, 2 саата се чека… Гледам многу задоволни пациентки кај Билјана, таман ќе имам прилика да ја запозмаам, па ако прима уште матични пациенти, може ќе се пишам кај неа…