Dali nekoja imala rozev pa kafen iscedok vo 29ta nedela, sabajle imav rozev odev do dezurno mi prepisaa progesteron od 200 2x1 i tolku, mn sum preplasena
Прва бременост што не повраќам среќа. Има одреден ден во денот кога осеќам алармантно, итно да се стави нешто во уста, обилен оброк ми треба, како криза ме фаќа. А не дека сум навистина гладна И земам, јадам, после мислам ќе пукнам, сум се прејала. Ич неубаво
Почна да ми пука стомакот, т.е. првите стрии ми се појавија. Мислев ќе истуркам до крај без нив но ете на крај ме изненадија Сега проблемот е што премногу ме чешаат и не знам како да го намалам тоа чешање. Некое искуство и совет. Досега мачкав hipp путер. Не е проблемот што се појавија, само не мислев дека олку ќе ме чешаат
Немам искуство,но те видоа ли на ехо? Безболно крварење имаше или и болки? Најверојатно е од постелката нешто,не верувам да е нешто со плодот во напредна недела си веќе.Оди пак на преглед за брзо без паника.
Пробај со кремот на Rilastil, некои членки се фалеа дека ги средува појавените стрии. Колку што знам, доколку се реагира брзо, може да избледат стриите. Види на страната на Анни фарм или Еликсир аптека. Може ќе најдеш акција.
Bezbolno, posle bese ednas sveza krv so belo pa pak kafeavo... Prolutex primav i odmaram neznam sto e sega imam mlalu vo polovinata bolka i menstrualni. Se plasam da ne bil mukozniot neznam kako bi izgledalo
Здраво се извинувам на постов ..што би можело да значи про кашлање,кивање на чувствувам огромна болка во левата страна кај бубрегот што ми прави навистина голем проблем што ниту можам да лежам на таа страна, при допир чувствувам огромна болка,да се свртам на друга страна при лежење исто како да ме сечат со нож..бев на уролог се уредно а ме боли како жива рана да е при кашлање и кивање како што реков најмногу.
Појди на нефролог , напрај си уринокултура во меѓувреме да не имаш бактерија и ехо на бубрезите да не имаш камен
Цервикс ти проверија вагинално? Ако е затворен и не е скратен не би требало да е мукозниот чеп ама оди си уште еднаш на преглед за брзо за да се смириш
Ова што го опиша, ми беше проблем со бубрегот. Иди на нефролог, урино култура обавезно и ехо на бубрези. Те читам дека не ти е првпат да пишеш дека имаш проблем со бубрзите. На нефролог, не на уролог. А и ти беше со неколку инфекции. Дали ги среди? Може некоја од инфекциите да ти е раширена нагоре.
Дали јадете мед? Ми кажаа дека може. Па дека сум настината само мед и цедена лимета пијам. И подобро се осеќам
Здраво Имам мутации од кој една од нив морам да пијам метил фолат од 1000, има 5 дена како ги потрошив и неможам да одам да купам дека мм не е тука, дали може да биде нешто што не ги пиев овие денови?
Не дека нешто ќе биде, ама треба да си ги пиеш редовно штом си со мутации мила. Не можеш барем некој да пратиш да ти купи?
Сите се на одмор што можат Оваа бременост ми е толку некако стресна Прво дознав за мутациите Димчев вика толку ве плашат со тие клексани и мутации што неможам да ви опишам дека секој човек што ќе оди да провери мутации веќе ќе ги има во себе Со прва бременост пиев само витамини за бременост и толку А во оваа поради штитната неможам дека сите во нив јод има и не пијам воопшто Само фолната
Моментално немам воопшто кафен исцедок, чудна работа само вечер кога ќе ставам утрогестан ќе почни пак по малку и до утрето пак ќе прекине И пишав на матичната на вибер сепак ми вели вагинално ставај ги, ќе прекине. Ви се случило ли вас вака?
Даа, тоа е зашто кога ставаш ги допираш ѕидовите и од нив што е нешто останато и истекува. Готово ти прекинува веќе, до утре нема воопшто да имаш.