Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    343
    Јас имам од 24та недела, сега сум 32+2..не ми го кратат грлото тоа е важно да се прати ама и тоа како уште ме плашат...По препорака на доктор пијам 2 пати магнезиум од 400мг,токорелакс форте (со алфа-липоична киселина за која се верува дека помага при т.н. иритабилен утерус) и утрогестан од 200 мг навечер

Последна измена: 12 август 2024
    На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    12.341
    @BellaBibi Бибо кога влагаш во 9ти? Знам на Гак ќе се пораѓаш, па ако сакаш да споделиш како иде цтг и сл, прегледи. Планирам и јас таму па да си знам како е. За Чаир знам, за гак различни мислења гледам.

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    290
    Оф, нека е со лесно :( . Што ти рекоа?

4. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    767
    Ова мерките за ослободување на бремени од работа во наредниве дена, важат и треба да важат за сите така? Или некаде има и отстапки?

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Нормално е, се спрема телото за пораѓај. Непријатни се но не се страшни. Почнуваат некаде во 7ми месец постепено.
    Магнезиум само

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.170
    Se e dobro mi preporacaa abdominalen hirurg da me vidi da ne e bolkata slucajno od nekoi organ da ne se reflektira pa si dojdov i na klinika

7. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.170
    Treba da vazat za trudni zeni I za lica nad 60 godini da ne idat na rabota ama ako firmata saka ke te pusti ako ne nikomu nisto kaj mene vo firma ako te pusti ti zima denovi od odmor a ako nemas denovi ne te pusta

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Утрогестанот дали го ставаш или пиеш? Мене ми рече уште пред месец дена на преглед, да намалам само само навечер и да ги прекинам, ама јас прекинав да ги ставам, но почнав да ги пијам секоја вечер, ми беше страв да ги прекинам. Сега кога бев на контрола и кажав рече ако мислиш дека нешто ти помагаат пиј ги, нема штета. Плус магнезиум два пати на ден. Ферона такви работи и ова ко твоето не ми даде. Инаку и мене ме плашат затегнувањата, не можам да се опуштам, нит да прошетам некаде. Гледам кратко надвор и правец дома да легнам.

На Marang му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    343
    Ги ставам вагинално, докторот ми рече дека така делувале локално и помагале да стои грлото затворено.. ем се апсорбира активната супстанца таму кај што треба ем ги избегнуваш несаканите ефекти затоа според мене е подобро вагинално

10. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Devojki 11+4 sum ama veke 3 dena stom ke proodam poveke me bolit dolu i mnoguu cesto mi se odit vo wc ( izvinete na izras) dali e normalno ili pak mozda mi se skratuvat cerviksot ;(

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    35.049
    Девојки не е многу магнезиум 2 пати од по 250мг на ден нели?
    13+3 сум.

12. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.388
    Не е, јас зимам 2х400 и плус во фероната што има околу 1000 ми се фаќа. Океј си е дозата

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    35.049
    За што е фероната мила?

14. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.388
    Мене ми ја дадоа за грлото, а и нели со серклаж сум па за да не се крати. На @BellaBibi мислам за болки и ја имаа дадено

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    35.049
    Ај те молам кога сме кај грлото за совет.
    Во саботата докторот вагинално ми го измери 36мм, со рака исто така толку беше, на допир беше цврсто и затворено, рече сосема ти е нормално.
    Гледам по нет нормално е над 25мм, ама сум прочитала тука во оваа недела што сум јас му било грлото и над 40мм.
    Дали да ја прашам матичната превентивно да ги купам и тие ферона? Секако утрогестан ставам и еве магнезиум почнав.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.388
    Фероната нема ништо штетно во неа, алфа липоична киселина, магнезиум и уште нешто беше. Може да ја прашаш матичната па да видиш што ќе ти каже, според мене нема штета ако се зима. Инаку и јас тие мерки ги имам читано ама мислам многу зависи и од предходна историја. Кај мене беше 30 мм во 12та недела, но ете и сум со историја на предвремено породување и аномалија на матка па кај мене серклажот мораше да се стави секако. Мислам дека и со таа должина што си ја имаш дека ако е цврсто и затворено грлото и немаш предходни индикации дека си е во ред се. Можеш да побараш вагинално да ја следите должината секој преглед за да си бидеш мирна ама сепак немој да читаш/споредуваш искуства и слично зошто навистина сите сме различни и секое тело е различно :hug:

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    35.049
    Ќе и речам да ми го следи грлото да, секако одам на 2-3 недели таму, повеќе неможам да издржам. :lol: Не дека нешто се загрижив за грлото, затворено и цврсто е, ама ете сепак женски ум мора се да пребара на нет и да праша. :D

Фала ти мила, утре сум кај неа и секако ќе ја прашам за фероната. :l:

На blackdeath и Kala22 им се допаѓа ова.
  18. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    347
    Здраво, 12 + 2 сум не направив пренатален ме интерсира за приска ваше мислење, дали е задолжително да се прави и дали дава некоја индикација? приватно ми велат као математичка пресметка 30% само точност, а матичната ми спомна дека треба да се прави

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    12.341
    Не е јас 3 пати по толку зимам.

20. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    98
    Zdravo devojki
    Imam edno prasanje
    27+4sum ali pred nekoe vreme imav grcevi vo dolniot del na stomakot i cudni nekoj bolki vo vaginata(nz kako da gi opisam,kako nekoja tezina ama ne e taka nz ). Bev na maticen minatiot vtornik, dok mi rece okey e se samo bebe sega e svrteno so glavce nagore ali imalo vreme moze da se svrti pak kako sto treba . Za bolkive rece da odmaram malce pojke i da pijam magnezium 2 na den i mi dade edni vitamini za zacrvsutavnej na matkata (po potreba da gi pijam :|)
    Deneska nisto posebno ne praev i eve od pred nekoe vreme imam nekoj cudni bolki pak vo vaginata kako nekoe steganje pustanje ... stomak mi e okey ... ali bebe go cuvstvuvam kaj so mrdat epten dolu ... nz dali da odam do na brza pomos ili da cekam do utre. Najmn me plasi toa sto bebus go osejkam dolu , bolkive taka da gi narrcam ne se nesto strasni
    Ps. Ko ke sum vo legnata polozba okey e se :inlove:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.