Женски тука темата е поактивна Ако може некој да ми ги објасни овие делови кај што е урината некако збунувачки има нешто опасно? Железо и хемоглобин стандард ниски а пијам железо и вит ц од 500 За тсх и фт4 си примам терапија затоа ги следам секој месец 35+3 сум
Не знам дали постои умен малтезер Мојов е бесен многу, ама многу го сака бебе, од прв ден кога го донесовме синко, еве го сега 9 месеци е кучево буквално го обожава. На почетокот нормално не дозволував да му се доближува, сега цело време се заедно. Дури почнува и синко да му досаѓа, да го брка, да го кубе, па бега душиче не знае што го снашло. Ама затоа како го брани, не дозволува никој да му се доближи, одма лае како што знаат они. Од мое искуство ќе ти кажам ич да не му ја мислиш, супер ќе си бидат со бебе.
,како бе веќе касно е ?? Нели прават слики во трето тримесечие јас имам ко беше мало а сега последните пати каде и да бев никако малку ке се види или нога или рака или залепено за постелата ништо од слики,сакам да знам на кого ќе личи абе да те прашам денес сум 31 +2 ама поретко осеќам движења нормално ли е тоа? Ептен минимални дали нема повеќе место??
Здраво кога испитувате скриен шеќер, до кога јадете навечер и дали деновите пред да испитате пазите на исхрана ?
Мене ми рекоја 3 дена пред испитување да исфрлам некои работи.. Лубеница, диња, праска, грозје, бел леб, газирани сокови...
Да бе тука се такви малку чудни Јас ни на вториот скрининг не добив слика, како што кажав многу лошо се гледа на ехото и имаше една сликано како лежи не се ни познава убаво и после скринингот ми рекоа ако сакаш сликај си го со телефон. Инаку да нормално е некогаш се поактивни некогаш мирни. Јас неколку пати се жалев тука бидејќи моето стварно ептен е мирно, па дури ќе станеше уште помирно едвај ќе го осетев во текот на денот. До сега се' беше добро, си имаат и тие мирни периоди не се секирај.
Мајки ви менуваат ли движењата кај бебуши? Денес ми е многу мирен, дури пиев кафе преѓе само се изровари и така тек тук ќе чукни по еднаш и толку.. А инаку си е активен.. Еве баш сега ко почнав да пишувам постот почна да ика 28ма недела сум, вчера бев на контрола се си беше ок..
@Feniksgirl бев денес на преглед на Гак. Од утре 36 та ја почнувам. Др ми кажа за една недела да идам за цтг и да ме прегледа др. Она заминува на одмор, ама ме остави во добри раце. Ми рече дека порано немало потреба. Ако имам болки или пукање водењак, да идам. Бебе си е супер. Протоците се одлични. Вика како што си слаба, мислев мало бебе ќе биде, ама си е супер. И уште 14 дена клексани ми продолжи. Димерите се ок како за неделава, ама сака да ги средиме до крај.
Мене последна мен. 10 деќември и веќе сум во 36та поточно 35+3 Ти треба веќе да си ако не е покасна овулацијата Денес правев анализи и за д димери ама уште немам резултати Супер што е се добро Јас уште на цтг не почнувам дека матичната е на одмор уште
Devojki malava mi e 2 godini, koga ke mi dojdit termin za poroduvanje ke e 2 godini i 8 meseci… porodena mi e carski, dali znacit deka i vtoroto morat carski da go ima?
Ај нешто да ве прашам ако некоја знае да ми одговори. Нели примам по 2 Клексани на ден од позитивен тест, тука сакаа да ми ги прекинат на почеток 7ми месец. Па ај среќа бев упорна и си продолжив, ми правеа некои испитувања и сега испаѓа дека морам да пијам плус таблета дека и два клексани ми се малку. Од видот на аспирин се, ама во Мк како што имам читано тие што пијат веќе од 34 недела или 36та ги прекинуваат, а мене допрва од 35та да почнам да ги пијам. Незнам дали да ги послушам искрено Не секогаш се во право и стојам зад тоа дека немаат појма од оваа проблематика.