Ако си во странство Не, мене еве ме убедуваат да бидам природно а првото ми е царски. Во Мк уште се водат ако првото царски и второто, мада и таму почнаа некои измени. Тоа Доктор најубаво ќе ти каже.
Морам во оваа тема зашто е најчитана ве молам после ако треба преместете. Бев на лекар за пап. Матичниот ми виде три ранички на грло кои рече можеби се само од обична инфекција. Секако за една недела ке чекам резултат ама сум скроз упрпана. Да напоменам претходно беше се во ред. Можно е да се безопасни ? Имал некој ?
Се надевам некој ќе сподели искуство ама во дилема сум... Веќе неколку часа чувствувам чудна болка во желудникот, кога лежам странично не ја чувствувам толку ама ја има, штом се свртам на грб е поизразена и како болка и како тежина.. не е киселина во прашање, не знам што е, дали притиска од што се поместува се? И друго можно ли е да сум се изгребала некако ставајќи утрогестан, цело време сум со исечени нокти ама еве не знам од пред саат кога одам да мокрам внатрешно во вагината осеќам сечење како кога си се изгребал па со ракија такво некое чувство.. До сега вака не ме фатило паника искрено
Обично опасните работи немаат вакви ранички. Може и да се настанати од малку погруб секс. Не се ништо страшно 100%. Мислам да не се плашиш.
Можно е да си се изгребала, не паничи. Органите ти се креваат сега нагоре, од притисокот е, желудникот е лесно надразлив. Јас грчеви имав од што се креваат нагоре, и тоа болни, баш пред некоја недела пишував. Направи уринокултура и ќе си раат за два дена имаш резз.
Имам раничка на грло на матка. Ништо страшно не е, после пораѓај ќе ја средиме. Ти направија типизација?
Носев уринокултура во саботата и конечно без бактерии сум и таа што ја имав се исчитала. Ај ова со желудникот ќе го издржам некако ама ова доле ме загрижи веројатно некако се изгребав. Фала ти што ми пиша одма, малку да се смирам
Може и од утрогестанот иначе, некогаш и он дава такво чувство, баш ми се има десено, и јас уште ставам. Ама се средува само така еднаш трае. А ова за органиве тоа е 100%, немај гајле.
Zdravo. Dali ima nekoja clenka iskustvo so Jasna-konsultant za doenje? Moze i poraka da mi pisete sakam da prasam nesto
Дали на некој не стигнаа резултати од д димер и хемостаза во текот на денот? Еве уште ги нема денес правев анализа Дали утре ќе стигнат?
Провери да не ти се префрлени , а да не покажува? Или да и пишеш на матичната да провери. Сабајле правев, после 12 ч ги имав на Мое здравје.
Исто и јас бев сабајле, ама еве ништо Прв пат вака да ги нема а први пуштат од биохемиска дека вадам анализи и за таму И баш ми беше чудно први пуштиле на мое здравје од биохемиска а трансфузиона ништо А матичната е на одмор до 20ти
Женички некоја со дијареа да справува? Јас пак имам од вчера се исцедив дури и грчеви, кркорења во црева... ќе пазам на исхрана нормално, ама не знам дал смееме јагленче да се напиеме. Пробиотик пијам веќе цела бременост.
Жени болка во десен јајник...ме боли кај ципата што велиме. Ме фати сега пред пола час дури кога ќе станам наеднаш ме заболува...имала досега некоја??