Да исти вакви има и тука и се мислев за нив, сега за сега ќе земеме помало ако бебе се научи да спие во него следно вакво ќе земеме. Фала ти.
Јас можам да ти ја предложам Др. Котларова од Ремедика и да ти пуштам број во порака па да и пишеш. Жената враќа и кога ќе и ја објасниш ситуацијата верувам дека порано ќе те прима. Сега незнам само дали е на одмор. Немора таму да биде еве некој нека предложи од Систина Доктор или од државна болница кој е постручен за да те прегледа и да ти објасни. Сега незнаеш дали воопшто матичната ти има гледано протоци и дали се добри. И незнам зошто ама убаво е и ддимери и хемостаза да се провери може стварно да е само за клексан работата. Да сум на твое место одма ќе барам каде да одам на друго место и да се бара решение.
Можи да е од исхраната. Мене матичниот ми рече да не јадам од работите кои ги наброив. На горна граница ми беа резултатите, но без никаква терапија, бидејќи сум веќе на крај. Кај мене бебе е поголемо за 6 дена, па затоа испитав скриен шеќер, и тоа во 33та недела.
Zdravo majki jas utre odam na indukcija so provokacija , otvoreno sum 4cm i rekoa ke me zadrzele , mukozniot cep mi e padnat a vodenjakot ne mi e seuste prsnat … Sakam da prasam dali treba da sum jadena ili treba gladna da bidam utre? Rekoa ke odelo po priroden pat a dokolku ne se otvaram deka ke me pravele carski rez…. Vi blagodaram na site
Јади си од сабајле зашо не знаеш колку ќе трае, јас бев со индукции исто и бев јадена сабајлето, кај мене од индукцијата до пораѓајот поминаа околу 8 часа, не бев ич отворена кога ми ставија индукција
Moeto bese 4kg vo 38ma prirodno se porodiv toa zavisi I do karlicata dali ti e tesna dali ne, prirodno mozes I 5kg da rodis a Carski 1 kilo
Ti blagodaram jas si mislev da ne treba da bidam gladna , potoa da ne e problem sto sum jadela vo poragajot ili dokolku ne biduva pa odam na hiten carski…
@BellaBibi нема уште резултати од д димери и хемостаза и звонев 20 пати можеби и кога се јавија ми рекоа дека нема резултати како да не сум вадила анализи изгубени треба да се пребоцкам еве плачам како ми е тешко и се изнервирав
Аман бее. Да не беше ти баш вчера во тој хаосот што беше? Кога ем ни земаа упати, ем чекавме за боцкање.
Кај мене се беше во ред на ехо, постелка хомогена, супер протоци ама матичната ме испрати да испитам димери и хемостаза. Имам и претходно пишувано, излегоа 378 во 26 недела и одма ме прати кај Јани, не смеело и волку ниски да се. Јани ме водеше со дијагноза ниска фибринолиза и ми препиша клексан од 7 ми месец до крај. Димерите и хемостазата не е само за бебе, тукуи за трудницата, да се превенира згрутчување и тромбови, затпа мислам дека секој треба да ги испита.
Јас бев во 9 ипол И баш имав упат за д димери хемостаза и нели таа крвна слика нивна плус Имаше на шалтер гужва ама нормално идеше редот Неможам да верувам што се случува Утре имам преглед на гак нели тие ми препишаа 15те клексани и приметија за бубрегот на бебето И Јани ми рече да земам од кај нив приоритетен за да одам во 9ипол кај него после Ама се ми измешаа Мислев ќе имам готови резултати на овие сега изгубени како да не бев Ненормална работа Јас уште вчера баш пишав нема резултати никогаш не доцнеле ама ете баксуз
Јани мн.не објаснува, ако добро го разбрав можело да не се активира фибриногенот за разградување на тромбовите, ми ги даде превентивно за мене, заштита од тромбови. Инаку со клексаните јас ги зголемив до 700-800 и последно ми рече дека е во ред и дека почнало да се регулира, ама ете и ваква работа има
Хаос беа вчера. Јас кај 8 бев, ни земаа упати на трудници, демек да не чекаме, сите поминаа, таа една сестра не ги даваше упатите на другата, хаос беше хаос. Затоа викам да не си била баш тогаш.
Не Да знаев денес ќе завршив работа Како ми е криво Гледам што помалце да имам работа по топлово и така едвај на нозе одам Ама не се нормални како можат да изгубат примерок и да биде како да не бев ниту крв да ми извадиле