Леле исто од ден на ден ми е потешко и станување и одење. Бебето скроз долу го осеќам во вагина мислам. Ти па и со два царски верувам уште повеќе тешко И јас од сабајле со тодлер колку и да сакаш нема баш одмор. Ајде само нека ни биде со лесно и убаво, друго ќе се издржи.
Ете и јас тоа не сум го знаела, јас сум и доста висока Првото ми е царски во Мк, имав висок притисок, шеќерот ми беше на граница и Докторот одлучи дека е подобро царски да одиме. Сега тука сигурно ме имаш прочитано една Докторка ме убедуваше дека најдобро е природно и јас ко бајаги се согласив ама некако се' во мене ми вели дека е подобро царски да одам. Некако се мислев доста и пресеков. Сега оваа Докторка што беше на прегледот ме праша и така се договоривме, здравје после 38ма да ме породат. Е, сега не сум знаела дека само еднаш неделно прават царски хаха и ќе избереме дато кое може. Само се молам да биде добро се, некако ме фаќаат паники и чудни чувства овој ден. А, да не зборам какви тегоби и нелагодности чувствувам долу. А наредна контрола немам воопшто закажано...
26та недела, уште малку седми. Сега се плашам од предвремено не дај Боже, некако цела бременост со некаков страв. Имам и болки во долен дел на стомак и долу кај отворот при мокрење осеќам како тегоба како потешкотија, буквално како нешто да ме притиска на бешика. Ваљда е се нормално, само филм си правам. За една недела сум на преглед па ќе ми олесни на душата.
Те притиска бебушка. Се тоа е нормално, пиј си навечер магнезиум и одмарај повеќе. Постепено спремај си за бебето зашто како си оди времето се потешко станува. Не се секирај и лежи, одмарај.
Ако едното е царски, знам дека и за следното повеќето одат пак царски. Мене ми е за периодот што следува после царски. Некои од другарките имаа многу тежок период после царски, па сега сум некако со трауми. Мене на секој преглед ми наговараат царски, царски, 10 дена пред термин ќе те земиме... Ахахах ќе ме умрат. Не знам како да постапам и јас.. За тегоби, притисок и напон исто и јас  мене ми е прво, па на моменти добивам панични напади
Завчера бев на преглед, карлично е со нозете доле, и се таму ме мава игра оро мислам со нозете. Ама па помалку ја осеќам за разлика кога беше обратно, некако дека и постелката на преден вака помалку се осеќа. Ама па се врти, се надевам дека ќе си се сврти до крај ко што треба. Сега се повеќе и повеќе ќе е тешко, и самото бебе веќе повеќе од кило ќе е, си има и силина веќе за ударите да се осеќаат. Во врска за грижите, мислам дека тоа нема да сопре додека да се породиме така да мора позитивно, само тоа и ни останува иначе ќе скренеме.
Isti simptomi i jas gi imav sega sum 28 +1 se nesto novo .. vtora bremenost mi e ali isto kako prva,so prvoto nisto nemav se bese kako sto treba . Sega zelezo nisko bolki nekoj cudni,puls nekogas visok . Ke izdrzime ajde Valjda sve e normalno taka veli ginikolog
Да во Мк е така, тука нели се се за природно. Ама оваа Докторка сега што беше не ме напињаше воопшто и се ми објасни. Единствено тоа што ме нервира што дури за породување ми е следна да ја речам контрола. Инаку со првото бргу се опоравив од царскиот. Боли да многу, ама колку повеќе движиш и се трудиш полесно е од ден на ден. Јас дома веќе сама се си правев и бебе си бањавме со маж ми, јас околу бебе тој се друго и поминува. Ама сепак и во Мк до 5 дена си во болница, а тука ми рекоа ако сме добри јас и бебе за еден ден и дома.
Само да ти кажам дека не си единствена. Цела бременост само нешто да се мисли и паничи. Јас до скоро велев само да влезам во 9ти и подруго ќе е, еве од денес сум 35 недела и сега ми почнуваат други мисли и стравови подобро и да не кажувам што се не. Абе цел ден си замислувам некои глупости и мислам главата од тоа ме боли, на сето тоа и глупави соништа сонував и осеќам некоја тага и немир.
така е а дали имате проблем и со дишење? Дали од времево пеколно, ама едвај дишам и носот ми се затнува како капак @Marsi* иста сум со соништата… ајде уште малку имаш, се ќе биде во ред.
Vo bremenosta e normalno da imame kosmari ne znam zasto a tagata I nemirot e od hormonite ista sum i jas
Фала ти за утешните зборови Јас следна контрола имам во 37ма недела, и се си мислам тогаш ќе ме породат хахахах
Хаха тогаш може не, ама ако планираат со царски и ти се сложуваш сигурно од 38ма па натаму ќе се договарате. Ќе се тешиме после, па по другите теми ќе менуваме искуства.
Зошто кај сите различно? Крај на Јули поднесов за Јули, исплата добив порано од 10 ти. Обично тогаш ми пуштаа. И за клексани две исплати имав.
Lugje vie sto ste posle 36ta dali go prekunavte magneziumot ili uste piese? Me fakjaat grcevi ovie 2-3 dena na nozete valjda ne e greska ako se napijam. Deka dr mi rece do 36 da pijam.