Јас таков притисок имам цел 8ми месец. Мислам дека ќе падни во секој момент од мене хахахах Имам и како грчеви долу и како стегање, ама грлото на матката е супер. Лигаментите ја прават целата работа
Da prasam bolki cuvstvuvam po dolzinata na linea nigra da recam kako povrsinska e poveke i kako pritisok ama na zidot na stomakot. Nadole vaginalno ne odi. Plus celo vreme gasovi imam. Moze li da e nekon znak predznak na porodilni bolki??
Девојки, некој да сподели искуство со пораѓај или следење бременост на Гак, посебно ме интересира за кај др Тофоски?
Па има направено, женско и е. Ама сака машко, па цело време прашува како да и го смениме полот во машко.
3-4 мислења имаш за полот, очигледно е дека си разочарана. Не е убаво така, што ти дал Господ тоа, да е живо и здраво само, тоа е најбитно. Ти носиш девојче според Нифти, дете си е дете, дел од тебе и дел од човекот што го сакаш, мораш да се помириш со тоа.
Здраво на сите! Ви пишувам со цел да помогнам на идна мајка која нема услови а очекува машко бебенце во зима! Би сакала да донирам облека која би се нашла во зима, почнувајќи од новороденче се до скоро една година (таман ќе има и за пролет, лето и есен); пелени 0, бр 1, бр 2, бр 3 ( примероци каде има во пакетот по 3 пелени); креми, маст за пеленскиот дел, шампони, и дел од примероци што верувам дека ќе траат ( на медела, ведела, hipp, becutan..), тетра пелени, чорапчиња, кебенца, гнездо, играчки (тропалки и слично), пумпа за измолзување на млеко, пелена за широк повој, како и хидроген и банеоцин прашок ( за папочето), шпихонзи, чај за доилки..итн ..(буквално се што е потребно од гардероба за едно новороденче се до негова 1 година); Пелените и примероците од маст, креми, шампони.. за почеток е доволна покриеност барем за првиот месец. ве молам во случај ако познавате трудница на која и е потребна помош а очекува машко бебенце во зима ве молам контактирајте ме! Јас ќе го покријам и каргото за да ги добие работите. Но ве молам да завршат кај личност што навистина и се потребни.
Женски ако отчукувањето е 141 полот каков би можел да биди ? Ме интересира дали има врска тоа,секако нифти ќе правам ама пак да прашам
Јас го слушнав тоа на 31 година прв пат и сум воодушевена од откритието Кај сите излегува точно, а потврда ми се постари кои завршиле со правење деца - 100% од пробувањата е точно! Кај мене е машко, па 2 женски. Имам син, сега сум трудна со близнаци и едвај чекам да видам дали ќе испадне и кај мене точно Кај тебе како е?
Хаха, сега го читам ова, не знаев дека и покрај Нифти е прашањето. А баш искоментирав дека едвај чекам Нифти за месец дена да дознаам дали ми е точна таа ‘бабина деветина’
Јас веќе скренав од мисли премисли дали гак или Чаир… некако поделени мислења имам. Вака Чаир доста ми ја испофалија, ќе биде моево у последна секунда носиме било каде. Али ај имам време па се тешам
Abe ako site mi se smeat i ic ne go pisuvav tuka oti sum raazocarena , sprotivno fala na gospod sto na kerka mi i dade sestricka pa mlada sum 27 godini gospod kr davat i masko ako e pisano za mene ako ne da mi se zdravi i zivi ovie,napisav deka sme mnogu zenski tuka da vida dali probale haha, deka stvarno na igranje celo leto so zeni sto sme probale a mnogu imat sto imat po 3-4 deca, cudoo nesto kaj site pogoduvase tocno. Ama loso me svatia site pa zakjutev
Ako baras po temava ke najdis 100 i drugi razlicni nesta, toa znacit ajo prasuvam nesto ne znacit deka e sve za mene! Kozda prasuva za sestra za drugarka moze li??? inaku sto bi dobila tuka da kazuva prikazni razlicji pa uste lazni!!! Aj siti gospod!