Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Karande

Karande Истакнат член

Пак јас со истото, но полесно ми е да пишам и прашам, веќе сум 22 недела поминат втор скриниг се е во ред за една недела ќе одам и на ехокардиографија. На последен преглед пред една недела на извештајот матичната ми пишала дека постелката е напред а мене од почеток ми е назад освен во 15та недела кога беше спуштена но потоа се врати пак назад, дали е можно да смени до толку позиција во овие недели, напред па назад?
    Прашањето ми е друго, околу феталните движења, претходниве денови секој ден си го чувствував убаво а сега некако многу послабо, јас си велам дека како што врват недели треба да станува се почесто, но кај мене досега период е често после намалено скоро и да не осеќам ништо. Знам дека секое искуство е различно но сметам дека во овие недели не можам да паничам многу за тоа и да одам на болница оти помалку го чувствувам бебе. Сакав само да прашам за искуства и мислење.

nikja likes this.
  2. gwenst

gwenst Популарен член

Сигурно бебуш има сменето положба па затоа не го чувствуваш исто.

3. nikja

nikja Истакнат член

За ехокардиографија сама одлучи да одиш или доктор ти препорача да направиш.Јас на втор скрининг го прашав Димчев да направам ми кажа според него он тоа што го гледа на ехо нема потреба,сепак е моја желба ако сакам.

Лалина likes this.
  4. In365

In365 Нов член

Идни мајки, бидете претпазливи,барајте повеќе мислења.Јас се доверив на болницата Органџиски и целата бременост ја водев таму,цело време ми велеа дека се е во ред со бременоста,за да на крај родам живо слатко бебенце, кое сепак било болничко,вродената мана не ја откриа на скрининг.Бебето ми се мачеше и почина по една недела.Целата сум скршена од болка.Затоа бидете претпазливи и внимателни!

JasBee11, ALISA0000 and Ivicka_1993 like this.
  5. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Офф!
    Колку ми е жал!!
    Господ да ти даде сила и се надевам што побргу ќе се израдуваш на мало душиче

6. zejj-3005

zejj-3005 Активен член

Ti blagodaram..
    Koga tii nakacija Ltyroxot ? İ jas se ushte pijam od 25mg,ginekologot mi veli se ushte nema potreba da se nakachat. A imam slusnato vo bremenost ja nakacuvaar dozata..

7. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Офф душо жал ми е за твојата загуба.
    Само те молам не се затварај во себе.
    Ако ти треба некој за подршка и разговор тука сум во било кое време :hug:

8. LadyR

LadyR Популарен член

Бог да ти даде сила, многу ми е жал... Знам дека нема зборови за утеха. Ако ти значи нешто виртуелново дружење, тука сме сите за тебе, за што и да треба.
    Се надевам дека за брзо ќе се израдуваш со некое златце кое ќе си има вечен ангел чувар...

Ivicka_1993 likes this.
  9. Karande

Karande Истакнат член

Ни рекоа ако сакаме, на скринингот беше во ред, но сепак се одлучивме и тоа да го направиме.

u_prolazu and nikja like this.
  10. Karande

Karande Истакнат член

Сигурно е до тоа и секоја нова положба во овие недели изгледа не се чувствува исто.

11. donna.pair23

donna.pair23 Активен член

Здраво женички дали ве болат колковите во спиење? Мене многу ме болат по цела ноќ се вртам

Meddy likes this.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени само за да пишеш едно мислење баш на најосетливата тема а :) Не ви е срам! Врие цела категорија особени оваа и вонтелесно од реклами и антиреклами. Треба да се премести во скриено или бар да може некој со над 100 мислења да коментира.

Ајде, кажи ни каква маана имаше што почина за 1 недела?

ALISA0000 and La-loca like this.
  13. Noemi

Noemi Популарен член

Го проверуваш ли редовно, на месец? Со ендокринолог ќе се консултираш за терапијата не гинекологот. Рипа тсх во бременост постојано и треба да се држи под контрола.

zejj-3005 likes this.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Што можам да се напијам за болка во желудник, дури мислам и цел стомак ме боли од желудникот. Првпат осеќам ваква болка и паники ме фаќаат. :|
    18+1 сум

15. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Па некаде во 12 недела ми ја зголеми, тогаш бев на гинеколог и ја контролира редовно Тироидната. Искрено не сум била на ендокринолог. Затоа што пред да забременам имав проблем со менструацијата. Па тој испита и виде дека е таа проблем. И за брзо останав бремена. И така само гинекологот ми кажува за сега што како со Тироидната.

zejj-3005 likes this.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Безбедно ли е спиење на стомак?
    Немам меше сеуште, ама секогаш заспивам на лева страна нели најдобра е за бебето и на крај пак станувам или на стомак или на грб.

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Додека немаш, или до кај 15та некаде е оке. Ама јас би ти пепорачала да се учиш на страна, пошо веќе ќе мораш на страна. За недела дена веќе нагло ќе имаш мини меше, буквално ќе се разбудиш со меше. Мачно е за колковите на страна ама ќе си земеш трудничка перница и ќе се препородиш. Али не е страшно ако се разбудиш на грб да знаеш, моментално е тоа не е дека нешто ќе се случи. После ич па нема да можеш на грб:rofl: ќе се вртиш со кран:rofl: така да немај гајле.

Noemi and QweenSM like this.
  18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Јас сум 9ти месец и најубаво ми е странично на десна страна
    И јас така се мислам дека го гушам па почнува да ика
    На лева имам болки и нелагодност
    Ама мислам штом уште немаш стомак мало е уште
    Некогаш се будам на грб легната право
    Ама навикнувај се страначки
    Здравје брзо времето минува

QweenSM likes this.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Фала друштво, бебе е малецко уште да, 14+3 сум, некои жени имаат стомак оваа недела ама јас дека и онака си имав меше пред бременост па разлика сеуште не гледам никаква :)
    Секогаш пробувам на страна да спијам и заспивам така, ама ете во текот на ноќта неможиш очигледно да го контролираш.

nancyyy, Marsi*, Noemi and 1 other person like this.
  20. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Бев сабајле на преглед. Ми измери цервикс 40 ми рече супер, малку проширен, да не стојам многу на нозе. Ова ок е?
    За плодова вода ми кажа добро е има, претходно во Ложанковски ми рекоа намалена дека е.
    Бебе поголемко една недела, скриен да проверам до петок треба. Се надевам немам скриен.