Девојки дали е дозволено кафетин да се пие на почеток на бременост? Имам како менструални болки еве веќе два дена.
Секако дека не. Тие болки се уствари знак за бременост , неможеш ти да ги лечиш секој ден со апчиња. Бидете сериозни малце .
Заборави на лекарства за време на бременост освен за екстремни случаи кога гинекологот ќе ти одобри и тоа во напредната бременост. Пиј си магнезиум и едуцирај се малце повеќе сама зошто се тие болки или кај гинекологот.
Мене на 13ти септември матичниот ми закажа скрининг на Гак, за да фатиме место кај др-Кочоски има некој искуство кај него и како сте поминале? Ми напомени ако се одлучам за приватно плус минус некој ден да си закажам а овде ќе го откажат терминот па се мислам. Почитуваат време на закажување кај Димчев или се чека многу ? Може да ми пишеш број во лп каде што можам да закажам?
Јас прв скрининг правев на 13ти мај на Гак, на 14ти кај Димчев. Тогаш одма влегов. Втор кај Димчев прво правев е тогаш попладне бев и си почекав едно пола саат. Иначе звониш на систина бројот ти кажува што да стиснеш и ќе те поврзат за да закажеш кај Димчев. Ќе си кажеш сакам за скрининг и ќе ти понудат термини. И после ти праќаат порака на мобилен да знаеш дека имаш термин. Јас кај Данева бев на Гак. Презадоволна. Јас две мислења секогаш си одев. И онака е без пари на гак. Оди си и таму.
Jas toa sakav da ti kazam ako veke imas termin za klinika zosto da go otkazuvas. Odi tamu i na privatno plus ako sakas.
Не сум од Ск и затоа гледав како да направам, би можело ли во исти ден или мислам до 24 недела се прсви втор скрининг. За 13ти септември кога е најдобро да се јавам, крај на месецов пример?
Дали некој знае кога е докторот Зоран Илиевски на смена, кој ден во текот на неделата во Чаир? Ќе треба за цтг да почнам па би сакала кај него
Kako ste mi devojki? Treba da pram preventiven serklaz za 2 nedeli i se mislam da odam vo GAK , nekako skapo po privatnive a i taka planiram tamu da se porodam barem da mi e znat cela procedura od pocetok tie. E sega da ki preporacate nekoj dobar doktor za toa pa i za poragaj , za da oda kaj eden celo vreme. Bi sakala mnogu vtorata bremenost da moza da se poraga prirodno pa nekoi iskusen barem da probame
Од работа преку Триглав не осигураат. Следна недела јави се макс. Не чекај и до 23та закажи, најубаво е до тогаш.
И мене ми кажа Димчев за трет скрининг даси закажам.Кога го прашав за скрининг за срцеви аномалии ми кажа дека он тој него прави го прави Др.Драшко тој е посебен скрининг детален за срце.Ми кажа според ова што го гледам нема потреба мегутоа ако сакаш можеш даси го направиш
Не ми кажале такво нешто. На другарка аномалија и виде Димчев во 12та недела на срце. Значи немаш потреба, ни Данева ни Димчев не ми рекоа такво нешто.
Toa e skrining specijalno samo za srce se vika fetalna ehokardiografija najcesto maticnite ne se zamaraat so ova se pravi od 27 do 29 nedela jas ke go pravam vo ponedelnik sega