Имам и кај Данева закажано во 31ва. Не го прават сите. Има и матични што се замараат. Плус им верувам на Данева и на Димчев.
Pa najverojatno nemalo indikacii zatoa ne ti kazale mislam deka 50% od trudnicite ne go pravat, jas rutinski ke si go napravam za mirna glava inace e kako obicno eho samo detalno srceto go gleda vo prvata bremenost go pravev vo 27 nedela a sega ke bidam 28
И мене Димчев ми кажа нема потреба ама јас кеси направам.Зошто се близнаци башка фамилијарна анамнеза имам
Јас го направив кај Драшко, можеш во 24та и 28ма недела да го направиш. Докторот е супер, го анализира детално цело срце. Јас си бев за од мисла, не дека имаше некој проблем на скрининзите
Ехх баш сега најде да си отиде Нема никој да знае посигурни информации? Или веќе некоја што е на цтг почната и е пред пораѓај во чаир
Јас во првата бременост бев информирана за преглед на срценце за бебето, НО докторот ми рече АКО ТИ КАЖЕ ДИМЧЕВ НА ВТОРИОТ СКРИНИНГ ќе одиш, ако не, нема да одиш Така направив, оваа бременост ќе се водам по истото Не мора, ќе се види ако има нешто недајбоже, затоа го преплаќаме вториот скрининг, за да сме мирни Барем јас така функционирам, има еден тон работи што ни се мисла во текот на бременоста, да си олесниме таму кај што е се во ред
Мамички некока скоро породена во Чаир да каже искуства? Како е таму,што треба да земам за мене и бебе и колку дена држат со царски ?
Девојки како ги осќете ударите доле? Некако како јаки вибрации ли? Многу поразлично од меше коа ќе ме удри. Со нозете е доле па сега лежејќи такви вибрации доле мислам ме откорнаа. Од удари е така?