За Скопје цената е одредена од Систина, докторот таму работи. А по потекло е од Прилеп и си има своја ординација, е еве во пензија уште работел. Ова како што имам јас слушнато.
Кај паркчето. Не знам точно како да ти објаснам бидејќи ние случајно сме се паркирале пред неговата куќа. на средината на улицата беше куќата. Ама ќе излези докторот ќе се најдите, без гајле
Ќе ги разгледам и нив, фала на предлог. За колку време ти ја доставија? Со овој трудничкиов мозок не ни размислив дека би можело преку веб страната Фала ти! За колку време ти ја доставија?
Да се надоврзам за ова трудничкиот мозок, абе последнава недела цело време заборавам дали ги имам испиено витамините Ќе станам и божем чекај веднаш да ги испијам да не ги мислам и после пак идам накај нив и буквално немам појма дали ги имам испиено. Друго цел ден ме отепаа киселини како за цела бременост, гориии Испив 4 мали газирани води, ориз жив земав тој ми помагаше сега ништо...
Јави се деновиве Јас денеска се јавив ми закажаа за 11ти септември,имаше и порано ама тогаш си побарав
Како што те читам одма срипав, ми текна дека и јас ги заборавив денес вечерните…Фала што ме потсети А се си мислев мит е ова со трудничкиов мозок…
Не да заборавам. Во рок од 10 сек заборавено ми е се. За киселини не ми збори. Од гелчињата, зрна ориз, зрнца грав, кисела вода, сода бикарбона, ладна вода, ладно млеко… Се е џабе. Само се тешам дека ќе помине после пораѓај.
Имаат нивна страна Па Систина ги прави цените неги прави докторот И да работи во друга ординација ке биде сигурно поефтино
Јас баш зборувам со мајка ми и викам ова не е нормално колку сум заборавна, дали е тоа нормално или незнам.. За киселината со првото имав од 8ми месец и 9ти а со овој само еден ден имав за среќа ама мене маката ми е сега ме фаќа некако страв за породување како некоја анксиозност стрес, незнам што ми е досега 3 пати ќе ме фати такви тешки моменти Дај Боже да помине добро на сите
Zdravo, denes bev na vtor skrining, se okej do bebeto no nemozese neso da mu izmeri so eho pa morase so vaginalna sonda. I ajde so sondata vnatre vleze izmeri i se vo red super, vo kaj mene na levata strana na grloto na matkata vide nesto sto i doktorkata se pocudi sto e toa sto imam tuka, go izmeri 1cm golemo i nemase protok na krv vo nego. Napravi slika od nego i rece da se javam kaj maticnata taa sigurno poveke znae bidejki ova bese doktorka samo za skrining. Ojdov so slikata direkt kaj maticnata taa pojma nema se cudi i kaza utre da idam za citoloski bris da vidime so e. Na 03.07 bev na eho predled vo remedika i tamu niso ne vidoa nemase niso cudno. Od kaj ispadna sega ova cudoto neznam. Nemam ni bolki nitu pak krvarenje. Dali nekoja od vas imala vakov slucaj ili pretpistavuva nesto da e? Mozokot mi ide na najloso, vikam da ne e tumor neso, doktorkata rece ne tumorot e otecen a ova ne izgleda kako da e oteceno. Sto mislite vie izvinete za podolgiot post. Pozz
Neznam ama cudno mi e doktor sto pravi screening da rece neznam. Obicno tie se najspremnite ili rabotat vo tercierna zdravstvena ustanova ili barem znaat tocno da te ispratat kade da odis. Kade go pravese screningot? Bi viknal/viknala konzilium ako treba. Neznam taka da te pusti kaj maticnata. Cudno mi e..
Vo Germanija vodam bremenost tuka go vide toa doktorkata sto pravi skrining, a maricnata voopsto ne go ni videla do sega. Nitu vo Juli vo remedika go vidoa pa zatoa si mislam da ne e nesto novo. Cela nok ne spiev samo na loso mi odat mislite.
Да не ти е циста во јајник, не верувам дека во грлото ќе стои вака, чим ти рекла лево може да е во лев јајник (претпоставка само моја не сум стручна ништо на тема медицина) . Појди на уште едно мислење
За Систина ви збори членката, Систина цените и приватно било каде пак е поефтино. Поготово Прилеп, Систина забегаа тоталка со цени, не знам до крај на година колку ќе отидат.
Може и полип да е, не де страшни, на пораѓај ги вадат. Не знам како може само да кажат не знаеме што е… па они ако не знаат, кој да знае.