Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

23

2. Kala22

Kala22 Популарен член

Да не е полип на цервикс? Мене така ми личи по описот. Вообичаено се појавуваат при бременост. И јас имав исто.. Кај мене на ехо никој не го виде, туку кога отидов на прв скрининг кај Димчев он со спекулум ми го провери и цервискот и тогаш го виде.

3. Kala22

Kala22 Популарен член

Јас да си прашам, веќе 2 недели чувствувам движења и ударчиња на бебче, секој ден се се почести и појаки. Денес како два три пати доле осетив удар кај вагината и не ми е јасно дали е од бебето, нели е малку рано или можеби не? :?: Од утре сум 20та недела..

nikja likes this.
  4. Miy3

Miy3 Истакнат член

I toa ja prasav pak denes da ne e polip, vika ne polipot bil ispaknat kako korence ili bradavicka takov, a ova e mazno samo e crveno.. cista vika isto ne bila

Kala22 likes this.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Не е рано зависи секоја трудница е различно,колку си осетлива,и јас пред некој ден така си добив удар незнам дал е вагина или бешика ама си боли.Можам да замислам кога ке бидат поголеми што ке биде.Сега осекам почести движења,ама недобивам јаки удари,првиот пат од памет се извадив

Kala22 likes this.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Баш вчера прашав… леле ме откорна доле… не знам ама многу ми се непријатни тие удари, сосем се различни од стомак и некако се запрашав си викам бебебо ли е… и бебето е. Ама така баш чудни се некако ударите, и затоа може и се мислиш.

Kala22 likes this.
  7. Elly989

Elly989 Истакнат член

Девојки на колку степени перете оградици за креветче? Јас постелнина перам на 60 али страв ми е е оградициве да не ги сомелам со висока температура + центрифуга :D

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Па сигурно сум и по осетлива, веројатно влијае и тоа што сум нели и со матка со помал капацитет, само пак ми дојде чудно а и не ми одговара да ми мава таму со серклажот и краткиот цервикс :tmi:

nikja likes this.
  9. Kala22

Kala22 Популарен член

Ептен ми е језивко, дури срипувам хаха

Лалина and Feniksgirl like this.
  10. Feniksgirl

Да и јас.. мислиш се откачува нешто:drunk: и тоа коа се рашутира, па мењав позиции станував од што ми беше непријатно.

Kala22 likes this.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Јас двапати се препотив од ударот,онака врелини ми надојдоа.Сепак е непријатно многу а незнам кај ме мава неможам да проценам,знам дека е ниско сеа дали е бешика или вагина којзнае

12. Orchidea

Orchidea Популарен член

И јас осеќам вакви удари, ама ми се чини дека во бешика се. И да, малку е непријатно, не е исто како во стомак. Јас сум 22+ недела, почнав почесто да го осеќам, дури и од надвор се чувствуваат удари. Конечно и мм вчера осети :D

nikja and Kala22 like this.
  13. Kala22

Kala22 Популарен член

Еве уште се потам и јас, не знам што му текна сега се размава таму долу, сигурно сменило положба :?:

nikja likes this.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Во бешика е, ама како се рефлектира ударот… Јас еднаш помислив дека готово ќе раѓам, дека почнав да се отварам :rofl:

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Овие два три дена ги приметив нозете отечени долу кај глуждовите. Сабалје кога станав беше поблечен отокот сега гледам пак има.
    Активна бев деновиве со движење,заморена па дали можеби е од тоа?
    Имате некое искуство?
    Некако многу рано ми е а читав дека се појавува во втор триместар

Лалина likes this.
  16. Feniksgirl

Јас уште во 16та… дека беше пекол и дека многу пешачам, абе одвај во папучи ми ги собираше нозете. И еве сеа вака кога е посвежо да кажам, одма е подруго. Ама од топлото и плус нормално е отоци во бременост, поготово од пешачење.

Viktorijaaa5 likes this.
  17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Кога лежам и кога ќе ме фатат лажни контракции или бебе се движи не знам точно, се случува нагло да осеќам притисок во гради, без воздух како да сум и наеднаш жештини во главата. Вчера мерев притисок 120 со 80, ок беше, пулс качен ми е стално над 110. Дали нешто вакво сте почувствувале?

18. Feniksgirl

Еднаш ми се деси… исто нормален притисок, пулс висок.. мислев умирам.. на крај се изнаповратив низ уста и низ нос и ми се смири. Пробај б6 напиј се.

19. gwenst

gwenst Популарен член

Исто ми е и мене, особено ако лежам на грб. Без здив останувам буквално и тогаш ми се најизразени лажните Контракции.
    Мислев се ќе ми излези низ ушите. Многу неубаво чувство

20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Ептен лошо чувство и често почнав да го осеќам. Чувство како да ќе изгубам здив во секој момент и како главата да ќе ми прсне од притисок. Трае неколку секунди. Пијам и б6 секој ден и магнезиум со б6. Јас избегнувам на грб да лежам, ова ми се случува на страна кога сум. Кој знае од што се случува ова