Да не е полип на цервикс? Мене така ми личи по описот. Вообичаено се појавуваат при бременост. И јас имав исто.. Кај мене на ехо никој не го виде, туку кога отидов на прв скрининг кај Димчев он со спекулум ми го провери и цервискот и тогаш го виде.
Јас да си прашам, веќе 2 недели чувствувам движења и ударчиња на бебче, секој ден се се почести и појаки. Денес како два три пати доле осетив удар кај вагината и не ми е јасно дали е од бебето, нели е малку рано или можеби не? Од утре сум 20та недела..
I toa ja prasav pak denes da ne e polip, vika ne polipot bil ispaknat kako korence ili bradavicka takov, a ova e mazno samo e crveno.. cista vika isto ne bila
Не е рано зависи секоја трудница е различно,колку си осетлива,и јас пред некој ден така си добив удар незнам дал е вагина или бешика ама си боли.Можам да замислам кога ке бидат поголеми што ке биде.Сега осекам почести движења,ама недобивам јаки удари,првиот пат од памет се извадив
Баш вчера прашав… леле ме откорна доле… не знам ама многу ми се непријатни тие удари, сосем се различни од стомак и некако се запрашав си викам бебебо ли е… и бебето е. Ама така баш чудни се некако ударите, и затоа може и се мислиш.
Девојки на колку степени перете оградици за креветче? Јас постелнина перам на 60 али страв ми е е оградициве да не ги сомелам со висока температура + центрифуга
Па сигурно сум и по осетлива, веројатно влијае и тоа што сум нели и со матка со помал капацитет, само пак ми дојде чудно а и не ми одговара да ми мава таму со серклажот и краткиот цервикс
Да и јас.. мислиш се откачува нешто и тоа коа се рашутира, па мењав позиции станував од што ми беше непријатно.
Јас двапати се препотив од ударот,онака врелини ми надојдоа.Сепак е непријатно многу а незнам кај ме мава неможам да проценам,знам дека е ниско сеа дали е бешика или вагина којзнае
И јас осеќам вакви удари, ама ми се чини дека во бешика се. И да, малку е непријатно, не е исто како во стомак. Јас сум 22+ недела, почнав почесто да го осеќам, дури и од надвор се чувствуваат удари. Конечно и мм вчера осети
Во бешика е, ама како се рефлектира ударот… Јас еднаш помислив дека готово ќе раѓам, дека почнав да се отварам
Овие два три дена ги приметив нозете отечени долу кај глуждовите. Сабалје кога станав беше поблечен отокот сега гледам пак има. Активна бев деновиве со движење,заморена па дали можеби е од тоа? Имате некое искуство? Некако многу рано ми е а читав дека се појавува во втор триместар
Јас уште во 16та… дека беше пекол и дека многу пешачам, абе одвај во папучи ми ги собираше нозете. И еве сеа вака кога е посвежо да кажам, одма е подруго. Ама од топлото и плус нормално е отоци во бременост, поготово од пешачење.
Кога лежам и кога ќе ме фатат лажни контракции или бебе се движи не знам точно, се случува нагло да осеќам притисок во гради, без воздух како да сум и наеднаш жештини во главата. Вчера мерев притисок 120 со 80, ок беше, пулс качен ми е стално над 110. Дали нешто вакво сте почувствувале?
Еднаш ми се деси… исто нормален притисок, пулс висок.. мислев умирам.. на крај се изнаповратив низ уста и низ нос и ми се смири. Пробај б6 напиј се.
Исто ми е и мене, особено ако лежам на грб. Без здив останувам буквално и тогаш ми се најизразени лажните Контракции. Мислев се ќе ми излези низ ушите. Многу неубаво чувство
Ептен лошо чувство и често почнав да го осеќам. Чувство како да ќе изгубам здив во секој момент и како главата да ќе ми прсне од притисок. Трае неколку секунди. Пијам и б6 секој ден и магнезиум со б6. Јас избегнувам на грб да лежам, ова ми се случува на страна кога сум. Кој знае од што се случува ова