Ох леле.. Јас за разлика од тебе па цела бременост сум со исцедок и мокри гаќи. Посебно и кога е потопло ужас. Кога си на контрола од понеделник ли ?
Ќе си направам работа па после пак да ги внесувам Не стварно дали ме фаќа паника дека не сум ништо спремна незнам. Ама ќе биде секако.
Јас секогаш користам Нивеа за деца, фактор 50. И сега користев, а дали е дозволена во бременост не знам. Претпоставувам е, бидејќи е за деца.
Јас секретот го имам цела бременост, што од утрогестанот бело-жолт, што од таа проѕирната течност. Инаку течноста да има некој специфичен мирис и кај мене. Читам кај некои е без мирис и баш ми е чудно.
Инаку вчера ве читам за трудничкиот мозок, ај вие што идете на работа колку толку морате да го уклучите и го вежбате, а ние што сме на патолошка леле на пасење мозоков, мислам мозочниве келии ми изумреа додека сум дома месециве. Ништо не памтам. Го уклучувам само за глупости што читам по интернет, колку паники да си направам непотребно Плус да не зборам што се ми паѓа од раце, ко фатена, кај не можам да се наведнам и по станов само оставени работи и паднати на земја Маж ми иде и собира по мене
Ела за последниве две реченици да те гушнам и да се тешиме хахахахха Иста сум. Абе ќе ми текне нешто, додека станам, толку е. А тоа што си падне , си стои. Шанси нема да се наведнам. Ако сака наопаку нека биде се, неможам да се веднам. Прееска лежев и му викам ај бутни ме малце да станам
Ova se sto kaza isto i kaj mene. Ako ne jadam sum gladna i nervozna, ako jadam bilo sto umiram od kiselina ama kako ogan kako pecenje zarenje toa ne se opishuva. Od bilo sto da kasnam mi e isto. Za alista i igracki da ne zboram. Nema kaj da se svrtis. Edno digas dve pagjaat. Ke se fatam da frlam samo 10% ke frlam od toa sto planiram i pak nazad… najubavo mi e koga sum pp prodavnici ama veke premnogu pari ispotrosiv…i pak stvari domaz…i se taka vo krug
Ista sum I jas bev pa patoloska pa porodilno I sega pak patoloska skoro 2 godini ne idam na rabota mozokov mi zatupave znam samo na detevo jadenje da mu dadam I da se napijam vitamini za mene I tolku vo denot ako ne mi se kontrolite po doktor nema ni kade da odam a ova leto se pogodi toplo pekol kako sto nekam 3to leto mi e kako sum doma najloso e
И јас неможам да го опишам ама еве три дена доста мака ми прави. Утре маж ми нека тражи нешто од аптека може ќе ми помогне малку. Играчките дел дигнавме, за 2 недели гости едно друго пак се натрупаа. За алиштата исто пред некое време сортирав и дигнав и фрлив што не се носи. Сега пак нема кај нема, секој ден врти машината. Јас не сум ни способна многу да одам, после се' ме боли. Ама и тоа ме нервира што неможам јас убаво да си фатам да си средам хаха. За трошење не збори затоа е поубаво постепено да се купува. Еве сега си нарачував од една страна ситници и тоа само за бебето и излезе над 150€, ама кога требаат што да се прави.
Што ти рекоа за цистата? Јас сум родена со циста на едниот бубрег и си ја носам цел живот... не расте, не се намалува, 7цм. И најверојатно и така ќе си ја носам цел живот. Не засметала, само ја контролираме на ехо..
23 пуна недела,имам јако некои благи менструални болки ниско.Дали е за плашење,вцера бев гак на конзилијарно све беше ок.И некако одкако бев кај Димчев минатиот петок од тогаш наваму несе толку многу активни и неклоцаат јако веке