Da toa i jas si pomisliv, ic ne se sekava dali na prvata bremenost sum e praela ova analiza. Poveke me zagrizuvat ova vtoroto sto mi e pozitivno. Citam sega po internet pisuvat deka e nekoj virus sto ako e imas sega vo bremenost vlijajt loso na bebeto
Прати на доктор ако ти е мисла да чекаш до пон. Ова ти е дека си позивна на антитела дека имаш во телото.
И тука е така од срце кога слушнавме дури за еден месец следно контрола. И покрај тоа што претходната ми беше малце проблематична на почетокот. Само што овде во мк е олеснително тоа што во секое време можеш на приватно да отидеш.
@Yowannty колку ме израдува абе читам не разбирам велам шо е муабетот не знам. Абе ЛЕЛЕ преубава вест, денот ми го разубавииии. Честитки со лесно до крај Среќа е што ќе не дружиш овде
Зависи. На прв скрининг/12та недела веќе е абдоменално ама ако си со некоја потреба/болка и вагинално може да те погледнат. Исто и ако си со многу повеќе масно ткиво на стомакот може да претпочита вагинално гинекологот.
Првиот пат кога бев ме гледаше вагинално, тогаш бев 7+ недела, следен пат отидов 9+ недела и веќе убаво се гледаше абдоменално. Зависи и до докторот и до масното ткиво, како што ти рече членката.
Јас не трудна па пак едвај сфатив. Честитки @Yowannty со лесно да си ја истераш бременоста. Малиот кај мене е во седиште, од тие што ротираат, дадите само во бустери. 6.5, 7.5, 9год се. Ние сме со СУВ со седум седишта, без проблем се користат двете во багажник, ама сега плус и куче, тесно некако ни е. Три деца се во втор ред, едно во трет ред, има место и за количка, пазарлок итн. Ама за подолги дестинации, викенд, одмор некако не е тоа тоа. Се решивме бус да купуваме. Гледам од мерцедес, на око ми се најубави. Е главна дилема ни е која кола да ја продадеме за да купиме нова.
Абдоменално, едино ако нешто не се гледа убаво, може др да продолжи вагинално. Мила како си? Беше ли на лекар?
Мене вагинално ме гледаше, зашто бенка салта правеше и неможеше убаво да ја види. Па затоа вагинално се премести да ме гледа, иначе абдоменално ако може така ќе те гледа.
@Elliana фала што ме помисли мила, подобра сум сега фала Богу. Ми се симна температурата, не сум повратила од синоќа, најверојатно ми се смири желудникот. Тешко ептен, мислам очи ми испаднаа од повраќање. Како и да е, да не се повтори, мир да се нема и да неможеш да уживаш во бременоста ама тоа е, мора да мислеме позитивно.
Првото се игГ антитела кои означуваат стара инфекција односно инфекцијата поминала (природно си прележала или со вакцина) и сега си заштитена. Е сега,третото се игМ антитела кои пак значат активна инфекција или почеток на инфекција од цитомегаловирус којшто е многу чест и кај возрасни со здрав имунитет не предизвикува проблеми,но,во бременост можно е да треба терапија бидејќи ја преминува плацентата, обавезно нормално консултација со доктор..
Женски ви благодарам на поддршката. Јас некој период ќе ве напуштам, за жал моите стравови се исполнија. Чувството не ме лажеше. Бебето останало во 7ма недела, срцевата акција прекинала. Денес ја прекинавме бременоста. Ме изчистија. Душа ме боли. Ќе се вратам пак тука. Знам Со лесно да ви е на сите