Мене на 1 скрининг и абдоменално и вагинално ме гледаше а бев во13+0. Предтоа секогаш вагинално. Сега на почеток на септември сум на 2 скрининг
До кај 12-13 недела е вагинално. Ама пример мене секој преглед ме гледа докторот абдоминално, и плус обавезно вагинално мери цервикс, и миомот го прати/мери вагинално. Последно 27+ недела пред да ми ја стави сондата вагинално, ми направи преглед најпрво со рака, т.е. показалец и среден прст.
Zdravo dali nekoja ima email od pzh kristela dr partalovski mi treba da se konsultiram so doktorkata zaradi kontrakcite I dali nekoja imal iskustvo kontrakci do 60-80 i kolku se na poragaj
Здраво, денес бев на гиниколог за потврда на бременост, 4+2 сум. На ехо не се виде ништо, што е очекувано. Следно ме закажа за еден месец точно за ехо. Дали е премногу касно или е во ред терминот?
Каков месец, ќе полудиш до тогаш, отиди на 6+4/5, т.е. за две недели и некој ден од сега, тогаш ќе слушнеш и срце и ќе се види позиционирано. Многу е месец на почеток јас на 2 недели одев до скрининг.
За контракции да се консултираш во болницата кај шти раѓаш е најдобро. Кристина не е толку стручна, ниту ќе те пораѓа. Кај што правеше цтг што ти кажаа?
Mi rekoa za dva dena da idam pak vcera mi bea povisoki maticnata mi rece spremi se so babicata denesak na sekoe 10 min imase ama ne se jaki cerviks ne mi e skraten bebeto e skroz dolu ama cerviks dobro mi 3 doktori se sobra da gi vidat i mi rekoa pak vo ponedelnik a bebe mi e 2700 gr 35 nedela denes ne znam ni jas mnogu sum pod stress
Сваќе читам и не знам шо читам. Ваква сум како одам надолу Ај дојди да те изнагушкам најсилно Едит: А гледам и другиве членки се Луд, збуњен, нормалан. Па не е до мене толку
Жал ми е, ама помини го ова со помалку тага ако можеш, јас лани исто имав спонтан на 7ма скоро и толку ми беше тешко ќе пукнав, па од стрес си добив болест на штитна за цел живот од солзите од кој неможев со нив ништо да вратам Така било пишано... За брзо да те читаме тука здравје
Јас бев така на 4та недела после бев по една недела се виде мала точка и кога бев 6 недели се слушна срцето ....Според мое искуство е касно најискрено
Еве сум. Помина и прв скриниг, летна време. Најважно се е добро кажа Димчев. А резултати од пренатален тек понеделник. Изгледа пак е девојчица, така му се гледаше, ама не беше скроз сигурен. Дете ќе биде пресреќно, ама и братче да било исто ќе го сакала вика. Па ги бацува сликите од ехото. Жива драма ми е детево. Јас се уште ги имам, поточно ги немам тие чувства на среќа. Се ми е онака мех. Се ми е различно од претходно, или пак јас сум заборавила се. Во понеделник одиме на одмор, со душа сите чекаме, а мене почнаа да ме јадат црни мисли. Па што ако таму почнам да крварам, па додека да се вратиме до дома 600км ќе си умрам, дали ќе најдам лекар таму...? Страшна сум. Страв од моментот пораѓај во коски имам. Му викам на маж ми ако дојде момент да бираш, мене ме бираш да ме спасат. Како издржуваат луѓево околу мене со мене ама баш не знам.
4+4 e 8nedeli. Jas mislam deka ne e kasno. Taman e da se vidi ubavo i da se cue srce. Vo megjuvreme mozes krven test na betaHCG.
Devojki dali smeam stop grc tableta da se napijam momentalno nemam magnezium a imam custvo kako sekoj moment grc ke me fatat nozete i lazni kontrakcii